2009/08/04

Dag 2 - Mora

Molnigt men varmt i Mora. Någon som vet vad detta är?


Mamma tvingade Robert att hoppa upp på dalahästen så att vi kunde fota. Roligt tyckte vi, mindre roligt tyckte han. Visst är dalahästar jädrans fula ändå?

Blir lite baklänges med bilderna men vi övernattade i Öje natten till idag. Här äter vi frukost på morgonen. Det var vi och åtta andra tyskar, en fransos tror jag även fanns där som sprang runder och sa "no english"hela tiden. Fransmän alltså...

I Mora har vi varit hela dagen idag. Vi alla hade höga förväntning om Mora som inte uppfylldes. man kan tro att det skulle vara lite mer saker att göra och lite mer sevärdigheter, men icke. En björnpark i Orsla fick det bli istället för att köra runder i tråk-Mora. I björnparken såg vi bebisbjörnar och jisses vad söta björnan är.
För första gången denna semester fick jag panik när vi satt på en uteservering i Mora och skulle äta. Eftersom min familj är så snäll flyttade vi in inomhus istället och då kände jag mig mycket bättre. Det gör ingenting att jag fick panikoch var tvungen att gå därifrån två gånger för att gråta och lugna ner mig eftersom det har gått bra med så många andra saker. Jag har suttit på en glassuteservering, gått runder några kilometer inne i björnparken, suttit i en bil i flera timmar och mycket annat som jag annars brukar känna fullständig ångest över. Så nej, jag är inte besviken eller arg. Det kom och det gick... That´s It!
Just nu är vi i Leksand och ska övernatta här inatt. RIKTIGT mysigt är det här! En massa alléer överallt, riktigt mysigt. Imorgon bär det av till Smedjebacken med en massa stopp undertiden.
Dag två och jag är redan helt slut!



2009/08/03

Ett stopp i byn Gräs

Detta är förresten husbilen vi hyr


Pappas glass som ser riktigt smarrig ut! Eller såg...

Mammas glass såg även den otroligt smaskig ut! Värmlänningar är nice..

Just nu har vi tagit in på en camping i lilla byn Öje. Imorgon ska vi fortsätta vår väg till Mora då vi ska gå på Gustav Vasa museum, kolla på en medeltids kyrka och allt annat som hör Mora till. Förresten! Jag har fått mitt första myggbett för iår.



sen uppdatering

Jag och Robert fick var sin fisk efter drygt tre minuters fiskande. YES!


Nu är vi på en parkering med denna fina utsikt. En liten bit efter Säffle stannade vi och fiskade och åt. Pluspoäng till dialekten här uppe!

Igår övernattade vi vid en sluss. Riktigt fint var där. Håverud heter stället som ligger en bit efter Mellerud där vi övernattade igår.


Utsiken från igår där vi övernattade. Snacka om att jag hade att lust ta ett dopp där. Feg som jag är vågade jag inte. Nog lika bra det ändå...
Dålig uppdatering, jag vet. Tyvärr har internet lagt av lite då och då. Hittills har resan gått jätte bra. Det gick bra att somna igår i en stenhård säng vilket jag inte hade så stora förhoppningar över. Vi har tagit lite stopp här och där eftersom de vuxna vill dricka kaffe. jag klagar inte, då kan jag röka så.
Nu ska vi dra oss till Mora. Köpa en morakniv kanske..?




2009/08/02

On the road

Puh.. Hej...

Vart befinner vi oss någonstans? Åmål? Borås? Dalrna? Nej, vi står på Willys parkering i Kungsbacka och handlar. Ungefär två kilometer från mormor och morfar. Skulle inte vi sticka klockan 15.00? Jo... Det var tänkt så. Som vanligt skyller jag allt på pappa!

Sanningen är den att vi hämtade husbilen 15.00 och trodde då att vi skulle åka med en gång. FÖRST berättar ägaren till husbilen att den förra familjen som hade lånat husbilen och stuckit till Kroatien i tre veckor, hade blivit bestulna på allt där, exakt ALLT. Kläder, pengar, smycken, mat, toalettartiklar, ja ALLT. Det enda tjuvarna hade lämnat var deras pass. Summan av detta är att teven, DVD, navigator, GPS och lite andra små prylar också blev stulna som tillhörde husbilen så det blev en massa snack om betalning osv.

SEDAN fungerade inte blinkersen och det var lite saker som behövde oljas osv. Män du vet.. måste pilla och trixa.

TILLSIST är vi äntligen på motorvägen påväg till Karlstad. Jisses alltså. Frågan är om vi kommer att hinna fram till Karlstad innan vi somnar allihopa. Vi får se. Annars kanske vi övernattar i FUCKING ÅÅÅÅÅÅMÅÅÅÅÅÅÅL.