2009/12/05

ÄNTLIGEN!

God morgon!

Lördag idag och jag är uppe relativt tidigt. Mamma och jag ska försöka att vara på väla när de öppnar och hoppas innerligt att det inte är så mycket människor nu på morgonen.

Jag har bara en sak att säga........ ROOOOMPAAAAA! Hm, nej okej det var inte det jag skulle säga. Vad var det nu? Jo juste, I TOLD YOU SO ATT TOVE SKULLE ÅKA!! Äntligen är det två värdiga finalister i finalen. Calle förtjänar det eftersom han har utvecklas så mycket och blivit bättre och bättre för varje vecka och Erik förtjänar det eftersom han har en helt fantastiskt sångröst. Skulle vilja påstå att det är en av de bästa sångrösterna i hela världen. Undrar om han ens förstår det? Förstår han vilken jäkla talang han ligger inne med? Tror inte det riktigt... Han är så himla ödmjuk och inte alls divig som en del tenderar att bli lite längre fram emot finalen. I love it!

Ska du hitta på idag då? Tror inte att det händer så mycket mer för min del än att julshoppa. Vill verkligen julbaka lite mer men det gör jag nog imorgon. Får se helt enkelt. Baka pepparkakor kanske..? Hm, inte helt fel.

Tills dess, må väl.

2009/12/04

Ha en trevlig fredagskväll!

God kväll!

Hoppas att du har en bra fredagskväll än så länge. Detta blir det sista inlägget för idag men jag återkommer som vanligt imorgon när Tove har åkt ur Idol...

Vad ska du hitta på denna helg? Det är lite tråkigt att jag aldrig får reda på något om dig medans du vet ALLT som händer i mitt liv. Utesluter ingenting i bloggen. Det är inte helt fel med lite kommentarer ifrån er som läser min blogg. Sådant uppskattas! Till er som kommenterar, tack så mycket, det är roligt att få respons.

Nehe nu ska jag åka hem till mina föräldrar. Ikväll ska jag kela extra mycket med Daizy. Saknar den lilla trollungen så himla mycket. Hundar/husdjur är bland det bästa som finns!

Tills dess, må väl.

Tove har det verkligen svårt...

"Märkbart irriterad fick Tove en lång coachning av sångpedagogen och koreografen. Fortfarande irriterad och efter mer coachning skriker hon:
– Men jag gör ju det!
Sedan börjar hon sjunga rakt ut i luften med hånfull betoning på låtens ”na na na”-refräng."


"Innan hon ska framföra sin andra låt, ”Greatest love of all”, ser hon gråtfärdig ut.
– Den tycker jag egentligen inte heller om, säger hon till Nöjesbladet."


"Under gårdagskvällens andra genrep, inför publik, fortsätter problemen för Tove. Hon har svårt att hitta kamerorna och grimaserar när hon kommer av sig. Efter repetitionen åker hon direkt till hotellet. Där håller hon sig på sitt rum och väljer att inte kommentera dagens missöden."

Wow vilken stjärna hon är alltså! Vilken producent, artist eller låtskrivare hade inte velat jobba med henne. Hon är så mogen och hennes beteénde påminner inte alls om en trotsig treårings. Hon är den ultimata idolen för alla andra bortskämda snorungar. Liksom, vem hade inte flippat över ett "dåligt" låtval som ska spelas för 12 000 i publiken och några miljoner hemmatittare. Hon har det VERKLIGEN svårt hon. Stackars Tove...



Hejdå Tove. Hoppas att jag aldrig får se eller höra din röst igen.

Fredag idag. Jag har precis kommit tillbaka från tvättstugan och blivit irriterad över att den ena tvättmaskinen inte fungerar IGEN. Det är samma tvättmaskin som strular hela tiden, kan de inte bara köpa en ny? Nåja det man inte har i huvudet får man i benen...

Myskväll ikväll med familjen som vanligt. Vem åker ut ur Idol då? Jo.....*trumvirvel*.... TOVE! Jag tänker faktiskt göra någonting som jag aldrig gör. Jag ska ringa och rösta på Calle och Erik. Perfekt. Calle och Erik i finalen vilket jag ville från början (och lite Reza också) och sedan vinner Erik hela tävlingen. Me like. Så som det ska vara.

Imorgon vill jag handla julklappar. MÅNGA julklappar. Tur att jag är så jädrans snål när det kommer till att handla saker till mig själv så att jag nu har några tusenlappar att spendera på min familj. Det är roligt att ge bort gåvor till dem man tycker om. Hm, att få gåvor är såklart också roligt!

På onsdag är det dags för min läppförstoring med fillern Juvederm! Längtar så himla mycket. Någon som har testat Juverderm? Är mycket förväntansfull. Att jag får behandlingen helt gratis av citadellkliniken i Landskrona gör det hela mycket bättre. Tar såklart före och efter bilder!

Dagens vitsiga vits

Två skånebönder "söder om landsvägen", står och filosoferar.
- En kanske skulle resa upp till norrland och se hur dem har det.
- Nej usch, jag var i norrland förra året.
- Hur långt upp var du?
- Ja, det var en bit, men inget att ha så jag vände i Markaryd.

Ingen ny vits men ack så bra ändå. Tycker ioförsig inte att det stämmer, det är rätt vackert i dalarna också. Resten kan man skippa.

Updates

God morgon!

Sovit gott? Jag har vaknat flera gånger under natten och inbillat mig att jag är jätte pigg. Nästa sekund har jag somnat om. Annars har jag sovit gott och faktiskt inte drömt om min första kärlek. Kryss i taket liksom! I natt drömde jag om halvet. Jag, mamma och pappa skulle på en båt och var tvugna att åka vattenskoter till båten. Det hände säkert mycket mer men det var ungefär så min dröm var.

Vårdcentralen och träffade min läkare igår! Jag satt och pratade i drygt 45 minuter om alla mina symtom, fobier, situationer osv. Min läakre konstaterade att jag faktiskt har IBS och att jag måste ändra mitt tänkande. Gå från negativ till positiv. Jag har ingen ro i min själ och jag måste sluta att stressa. Hon skrev ut ett recept på ett par piller som jag ska nu under några veckor och sedan ska jag på ett återbesök hos henne och berätta om pillrerna hjälp eller inte.

Hon tog inget blodprov eller så. Hon sa att jag har IbS och en orolig själ som jag måste fixa med hjälp av kognetivpsykoterapi. Great. Hade varit så mycket enklare om allt hade suttit i magen, brist på någon vitamin eller något. Att det till 99% sitter i huvudet låter kanske väldigt enkelt, det är bara att ändra sitt tänkande, men det är inte så himla enkelt. Mitt tänkande och min kropp har slutits till en ond cirkel som jag måste bryta. Då kommer jag att bli frisk.

Min mentor kom hit igår också. Vi satt och snackade om en hel del så som julen, hennes barn, mitt och Roberts förhållande, mina tankar, mina föräldrar, hennes föräldrar osv. Det var trevligt. Efter det åkte jag och mamma till väla, hämtade ut mina piller på apoteket, åkte och hämtade Daizy på dagis och åkte sedan hem. Tränade inte igår. Det gjorde inte pappa heller. Vi tog en vilodag helt enkelt.

2009/12/03

Oj oj oj

God kväll!

Dagen har sprungit iväg idag men det har varit en bra dag ändå. Var som sagt på vårdcentralen, träffade min mentor och snackade med henne i tre timmar (!!!), var en sväng på Väla, åkte hem till mina föräldrar och skrev lite mer på min julönskelista och nu är jag hemma. Jag har till och med glömt att äta middag idag och det händer ALDRIG. Havrefras, yoghurt, frukt och goda knäck har varit dagens energikälla. Inte bra, inte alls bra..

Skriver mer imorgon om hur dagen varit och vad som har sagt på vårdcentralen. Just nu känner jag mig ganska slut i huvudet och vill mest krypa ner i sängen med Robert, få sill (mitt och Roberts smeknamn för att bli kliad i hårbotten och på ryggen) och kolla på något ointressant på teven. Inatt kommer jag att sova bra. En bra dag har det varit som sagt.

Hörs igen i morgon! Tills dess, må väl.

Nu börjar det!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har jag äntligen fått en tid på vårdcentralen! Åh äntligen! Igår hade jag så ont så att jag kände mig helt svimfärdig när jag tryckte på magen. Nu tänker du säkert "ja men tryck inte på magen då" och det hade jag inte gjort om jag hade vetat att min kropp skulle reagera så starkt på det. Nu är jag glad. Fasen vad jag har längtat efter den här dagen! Det är idag allt börjar. Idag är början på ett förmodligen långt sökande efter en diagnos. ÄNTLIGEN! Nu jäklar ska jag ta reda på allt som rör min kropp. Hatar att vara ovetandes men nu ska det bli ändring på det. Önska mig lycka till!

Någon som vet vad mina drömmar betyder?

Gooooodmoooorgooooon!

Sovit gott? Hoppas det. Inatt har jag drömt om samma person som jag gör ett antal gånger i veckan. Oftast drömmer jag att vi är på en fest, vi är tonåringar och träffas för första gången på vääääldigt länge. Vi vågar inte riktigt gå fram till varandra utan observerar istället lite på avstånd. Jag förstår inte varför jag drömmer om just den personen. Det är ingen person som jag umgås med idag utan den här personen är från när jag gick på lågstadiet fram till fjärde klass. Så vitt jag kan se det ser jag verkligen ingen anledning till att drömma om den här personen och det stör mig att jag gör det. I drömmen känner jag mig pirrig över att se personen, känner åtrå och attraktion. Drömmen stör mig. Vill inte drömma så. Speciellt inte flera gånger i veckan. Personen i fråga är min första kärlek, min första pojkvän och det var i lågstadiet. Vi har som sagt ingen kontakt idag och jag tänker inte på honom om dagarna. Varför skulle jag när jag har Robert.

Någon som har liknande drömmar, drömmer om första kärleken om och om igen? Olika drömmar men samma scenario och känslor i de olika drömmarna. Vill inte berätta för Robert att jag drömmer såhär eftersom han kanske kommer att ta det fel.

Orealistiska och konstiga drömmar...

2009/12/02

Som favoriten i Idol står det just nu: Erik 40,9% Calle 30,7% Tove 28,4%
Totalt har 16 906 röstat på Aftonbladet.

Detta resultat glädjer mig. Känner mig faktiskt lite skadeglad. Härligt!

Kvällsmaten står på bordet och teven är igång. Robert och jag har suttit och snackat en lååång stund om julklappar osv. Vi har lite olika syn på julklappar och hur mycket man borde lägga. Jag tycker att en gåva är en gåva och därför inte ska ha ett speciellt pris. Robert tycker att man ska ge bort något dyrt för det är det som människor vill ha, dyra saker. Hm, trodde att han kände min familj och släkt lite bättre efter dessa fyra år tillsammans. Jag tycker att det är själva gesten och inte hur mycket gåvan kostar som är viktigt. Ja du kan nog förstå vilka diskussioner vi har haft här hemma ikväll!

Nehe, riskakan väntar!

Tills dess, må väl och sov gott.

Löjlig, OK och långsökt

Hua! Är så himla mätt. Tvingade ner den sista biten av kasslern eftersom det var så gott. Jaja, bättre att var mätt än hungrig.

Robert är påväg hem från jobbet. När han kommit hem vill han nog äta och vila en runda vilket han såklart får göra. Snäll jag är va? Jodå jag har mina trevliga och snälla sidor.

Hm, Jojo skrev i ett sms att hon skulle ringa när hon kommit hem. Det var klockan 11.00 så jag undrar allt vad sjutton det är som tar en sådan tid. Glöm att ringa kanske. Eller tänk så har det hänt något med henne! Nej, det har det inte. Hon har garanterat glömt bort mig bara.

vad tycker du om årets julkalender på tv:en? Jag har faktiskt sett en liten snutt av det första avsnittet. var ju bara tvungen att se vad de hade hittat på detta år. Den uppfattningen som jag fick är att julkalendern verkar väldigt... löjlig. Alltså att den är gjord för små barn. Humorn var ganska långsökt också. Hm, varken usel eller skit bra. Helt OK men inte mer än så. Den toppar absolut inte sveriges genom tidernas BÄSTA julkalender: SUNES JUL! Jag har filmerna och kollar även ibland på dem om somrarna. Rudolf... ja alltså, han är bäst. Påminner väldigt mycket om min pappa. Får ideér som inte alltid är så himla lyckade.

Vilken är din favorit julkalender och varför?

Snål eller ekonomisk? SNÅL!

Pratade nyss med mamma. Läkaren hade ingen tid till mig idag heller. Börjar bli löjligt detta! Jaja, bara att fortsätta att telefonterra henne.

Åh det riktigt kliar i fingrarna på mig. Jag har hittat ett par jätte fina koftor på gina tricot och jag får riktigt säga till mig själv på skarpen så att jag inte klickar hem en massa fina plagg! Svårt, jag vill så gärna. Är trött på mina kläder som jag har använt om och om igen i en herrans massa år nu. Köper ett nytt linne lite då och då men inget mer. Vill så himla gärna ha nya koftor, en halsduk, mössa och vantar. Vad fattas...? Jo juste PENGAR!! Hm, den lilla detaljen ja. Eller jag har pengar men jag är så in i helskottas snål när det gäller kläder. Att betala över 200 kronor för ett klädesplagg kommer inte på tal! Det är en herrans massa cigaretter som man hade kunnat köpa för de 200 kronorna. Okej nu resonerar jag väldigt löjligt men du fattar grejen.

Om jag skulle lägga undan en viss summa pengar i månaden som jag då MÅSTE köpa kläder för. Pengarna kommer att gå till kläder och inget annat. Då känns det inte jobbigt att betala så mycket för lite kläder. Så kan jag kanske göra. Hm, tåls att fundera på. Rätt märkligt att jag prioriterar kläder så himla lågt. Smink är viktigare än kläder. Tycker jag. Jag kan köpa en ögonskugga för 150 spänn men inte ett klädesplagg! Usch nu känns allt väldigt absurt. Behöver en sovstund bara för det... crap...

Är du "onormal"? Då är du "normal".

Daizy håller ögonen på sin bitring så att jag inte tar den.
Att hon tror att jag vill ha den är väldigt komiskt!


Igår fick jag och Robert varsin julkalender av mamma.
Nu är allting som det ska vara när det är juletider.

Det är fint väder ute. Kallt och soligt! Igårkväll var det frost på alla bilar som stod parkerade och de glänste så fint. Till helgen vill jag handla julklappar. Det dumma är att alla är och handlar julklappar dessa veckor innan julafton och då mest om helgerna. Köpcentum är proppfullt med människor som vill slippa julstressen. Det roliga är att det är så pass många som tänker så och vill undvika julstressen att det istället blir just det som de vill ungå, stress. Det är precis som de som färgar sitt hår rosa, piercar hela ansiktet och klär sig i svart. De vill inte vara som alla andra men det är just det som gör dem precis som alla andra. Rätt intressant faktiskt. En del vill vara "onormala" men det är det som gör dem "normala". Get it? Visst har jag rätt?


Godermorgon alla!

Godmorgon!

Klockan är lite efter nio och jag äter frukost. Müsli, hallonyoghurt och kamomilleté med en skvätt vispgrädde i. På teven är det "road wars" som jag kollar på varje morgon. Det är roligt att se dumma, höga, onyktra och kriminella som gör bort sig för polisen och framför kameran. Speciellt om de är onyktra, fasen vad pinsamma dem är.

Josefin Crafoord är i Egypten så det är Sanna Bråding som är på voice tillsammans med Paul och Jakob. Sanna är bra som radiopratade och naturell framför kameran. Hon är rolig och spontan och gör sig inte till som Josefin väldigt ofta gör. Hon är cool utan att behöva spela. Diggar inte riktigt hennes frisyr och hårfärg men annars är hon bra.

idag vet jag inte vad somhänder om det ens händer någonting överhuvudtaget. Jag är fortfarande öm i magen och det hugger till lite då och då. Ingen smärta eller så men det känns ändå obehagligt. På lördag ska Roberts jobb ha firmafest. Eller, det är alla depåer i hela skåne som ska samlas och fira tillsammans. Jag tror att det är depåer från Malmö, Helsingborg, Ängelholm... och några andra. Alla deras fruar eller flickvänner är också inbjudna. Så även jag alltså. Jag och Robert pratade om det igår. Så som jag känner just nu vill jag inte på någon firmafest med ett ex antal hundra personer inklämda på ett dansställe. Det känns inte lockande liksom. Jag får se vad som händer. Det är än så länge endast onsdag..

2009/12/01

Prinsen Robert

Är hemma hos mina föräldrar och förpestar deras tillvaro. Dem kollar på tv och jag sitter framför datorn och tänker. Robert är och handlar, STORhandlar är precis vad han gör. Robert förstår att jag inte har någon lust och kraft till att gå och storhandla på Maxi så därför erbjöd han sig att åka själv denna gång. Han har jobbat från 06.30-15.50, skjutsat hem mig till mina föräldrar, repat i två timmar och nu är han som sagt och handlar. Eller, STORhandlar. Ibland undrar jag om jag verkligen fick in en fullpott, fick den högsta vinsten när Robert ville bli min eller är det så att han kommer att tröttna tillslut? Tröttna på mitt gnällande och ångest? Tröttna på den personen som jag har blivit och söka efter en ny partner som är så som jag var innan? Så som jag var innan allt skit började. Kan det vara så att jag har hittat världens bästa kille? Jag tror faktiskt det. En sak är säker och det är att jag ALDRIG kommer att ta honom för givet eller min familj eller de vännerna som är kvar. ALDRIG. Om jag ändå skulle göra det, säg till mig då!

Fint va?


Bra det blev med lyktorna va? Riktigt mysigt och välbehövt.

Nyduschad och mätt i magen ska jag snart åka hem till mina föräldrar. Tänkte överraska dem lite men skriver inte vad det är eftersom mamma läser det här. Glada kommer de säkert att bli! Robert sitter och äter popcorn. Jag vill inte ha. Det är det sista som jag väljer när det kommer till snacks. Torrt och tråkigt snacks. Lakrits och polly är bäst! Skit också nu blev jag sugen på det...

Det går inte att förbise längre

Okej. Igår var inte doktorn tillgänglig och idag är hon inte där. Hoppas att hon är där imorgon och att jag kan få träffa henne då. Är så himla taggad att få en diagnos! Jag är mer förväntansfull och optimistisk än orolig och ängslig. Känner mig 100% redo att ta reda på vad som är fel på mina tarmar för någonting är fel, det vet jag. Det kände jag på mig då den 13 april år 2007 som jag blev dålig för första gången. En doktor tog blodprov och konstaterade att allting såg normalt ut men att jag nog (läs:noooog...) vara lite känslig mot laktos. Jag kände och visste redan då att det inte berodde på laktosen utan att det var något annat. Det är någonting, någonting som inte stämmer, jag inbillar inte mig fastän testerna visar att ingenting är fel. Jag känner mig själv och min kropp bättre än någon annan och jag vet att det inte stämmer att allting är bra. Nu är jag trött på alla tankar och funderingar. Nu är jag redo för den långa processen att fastställa min diagnos och arbeta vidare utifrån den.

Bra där!

Helt fantastiskt, helt underbart. FAN vad jag älskar vårdcentralen...

Mamma: Hej, jag skulle vilja boka en tid för min dotter
Receptionisten: Är det akut?
Mamma: Ehm, nej men jag vill ändå ha en tid så snabbt som möjligt.
Receptionisten: På förmiddagen tar vi endast emot akuta fall så du får ringa igen i eftermiddag.
Mamma: Okej, hejdå.

På eftermiddagen samma dag...

Mamma: Ja hej jag ringde i förmiddags och ville boka en tid för min dotter
Receptionisten: Är det akut? Vi tar endast emot akuta fall.
Mamma: Jaha, men jag ringde i förmiddags och då sa du att jag skulle återkomma i eftermiddag eftersom det inte gäller endast akuta fall då.
Receptionisten: Mm men vi tar endast emot akuta fall eftersom det är svininfluensatider just nu och då måste alla läkare vara beredda på eventuella akuta svininfluensafall. Du får ringa lite då och då och fråga om doktorn är tillgänglig just då, det går inte att boka en tid.
Mamma: Så jag måste ringa varje dag för att kolla om doktorn är där och är tillgänglig?! Så det går inte att boka in en tid även om det inte är akut?
Receptionisten: Ja det är så du får göra och hoppas på det bästa.
Mamma: Löjligt... Jaja då ringer jag imorgon igen då, hejdå.

TACK vårdcentralen! PRECIS vad jag behöver just nu. Skönt att veta att ni ställer upp även för de som inte har svininfluensa eller är nojiga över att få influensan. Går inte att boka en tid eftersom det inte är ak? Löjligt... Visst jag har bara haft jävulusiska problem med min mage under mer än två års tid, jag kan vänta, tänk på svininfluensan. ENDAST på svininfluensan. Lovely!

Vart är min julkalender?!


Juligt värre! Det enda som inte stämmer är Roberts snusdosa som han tyckte var riktigt passande att ha med. Hm, så mycket som han ställde upp för mig i lördags kände jag inget annat än att acceptera snusdosan i min julbild. Det är riktig mossa i adventsljusstaken. Mycket finare och juligare än den andra mossan som man brukar använda. Vad tycker du?
Första december idag och ingen julkalender har jag att öppna. Känns tråkigt. Annars har jag minst två stycken! Kalenderchokladen är så himla god också så det är nästan bud att köpa en. Hur sjutton kunde jag missa det? Idag ska jag inte till gymmet. Det får bli på torsdag istället. Har ingen ork, lust eller energi att prestera just nu. Sedan är det faktiskt jul och då är det okej att slarva lite!

Calle är bra han!

God morgon!

Tog en liten sovmorgon som var otroligt välbehövd. Natten var lugn. Har inte vaknat en enda gång och jag drömde fridfullt om havet. Jag satt på en strand och kollade ut över havet, det var så himla fint och helt plötsligt blev det solnedgång. Den var alldeles röd och gjorde min omgiving i drömmen romantisk och harmonisk. Enligt en drömtydan som jag hittade på internet betyder det så här när man drömmer om havet: "se lugnt: lyckan blir din. Se stormigt: olyckan kan drabba dig när du minst anar det. Bada i: hälsa och välgång".

Enligt tolkningen betyder det att lyckan kommer att bli min. Vaddå för någon lycka? På vilket sätt undrar jag då.

Såg en liten stund på "the voice!" imorse. Laila Bagge gästade i studion men det är inte det viktiga. Nej, Idol-Calle var också där! Älskar verkligen hans perosnlighet och svar på tal. De körde samma grej fast med andra frågor som de gjorde med Tove. Calle svarade uppriktigt på de frågor som ställdes så som "vem har varit/är jobbigast i Idol"?, "stämmer det att du känner dig utanför och nerstämd pågrund av att Mariette åkte ur Idol i fredags?" och "vad hade du velat göra om du inte fick vara musiker?". På den fråga vem som var/är jobbigast i Idol svarade han Andreas Carlsson. Han berättade att han under en längre tid tyckte att Andreas var en dryg jävel men att han nu tycker om honom. Ärligt och rakt! Han känner sig utanför och nerstämd efter att Mariette åkt ut efersom de står varandra så nära och de brukade ha djupa samtal som han känner att han inte kan ha med de andra idolerna.Om han inte fick vara musiker ville han istället vara någon form av konstnär. Måla hade varit roligt. Tack Calle för ärliga och uppriktiga svar. Tråkigt med människor som tvekar och inte vågar säga vad de tycker och tänker (speciellt när det egentligen är en simpel och löjlig fråga...Tove).

2009/11/30

Dagens vitsiga vits

"En stockholmsbilist blev stoppad av polisen på Drottninggatan i Helsingborg. Han hade kört mot alla regler och nu ville polisen veta vem han var och se på körkortet.
- Jasså, ni bor i Stockholm, sa polisen.
- Ja.
- Kör - det är straff nog!"

Haha, alltså så jäkla klockren! Sant så sant. Detta gjorde min dag så mycket bättre.

Aha! Nu förstår jag!

Kommer du ihåg när de började att gräva här utanför för någon vecka sedan? Först grävde de gropar sedan täckte de igen groparna och nu är de och fixar här utanför igen. Nu vet jag vad de sysslar med. De sätter upp lyktor! Mycket trevligt med lite ljus i vintermörkret. Tack så mycket Helsingborgshem för omtanken.

Bränd knäck/kola någon?


(detta ska föreställa knäck. Hmm, misslyckat men pappa tyckte ändå att det var gott. Håller inte med honom)
Första advent igår! Trots den horribla dagen innan tänkte jag inte låta söndagen gå i spillror den också. Efter att ha kollat i en kokbok, kollat på "leilas jul" och skrevit ner receptet bestämde jag mig för att göra knäck. Knäck är enligt mig det allra godaste julgodiset! Hur som helst, jag blandade ihop ingredienserna och ställde grytan på spisen. Jag märkte att knäcken inte var rinnande utan mer kolaktigt tjock. Efter att den fått koka i tre minuter på spisen märkte jag att den var bränd och alldeles klumpig. Rasande arg blev jag! Jäkla knäck, att jag aldrig kan lyckas göra knäck så som det ska vara.
I flera timmar gick jag runder och slängde sura blickar mot den brända och tjocka smeten på bakplåtspappret inna jag kom på vad jag hade gjort för fel. Av någon anledning hade jag haft i mjöl! MJÖL! Hur tänkte jag där? När jag väl hade kommit på vad jag hade gjort för fel skrattade jag åt det och försökte en gång till. Den andra gången såg knäcken ut så som den ska göra. Hoppas nu bara att det blev bra. Knäcken står i mina föräldrars kyl så jag har ingen aning om det blev bra eller inte. Det kan inte vara sämre än det första försöket...

Äter du just nu eller är du känslig? Läs då ej detta.

God morgon Sverige!

Sovit gott? Det har jag. Behövde verkligen sova. Why? Jo eftersom i lördags var den sämsta dagen på väldigt lång tid.

Vaknade på morgonen. Fixade lite med frukost till mig och Robert eftersom vi firade fyra år då. Vid tio tiden på förmiddagen blev jag kass, otrooooligt kass. IBS:en var inte nådig. Det krampade något så fruktansvärt i min mage! Smärta har jag upplevt innan men aldrig med en sådan kraft och under så lång period som det pågick. Klockan 20.00 var jag helt slut i kroppen (bokstavligt talat) och de sista fyra gångerna som jag gick på toan kom det endast blod. Det krampade som vanligt men det kom endast blod vilket skrämde mig. Fy faaasen vad rädd jag blev då! Grät helt hysteriskt och orkade helt enkelt inte längre ha ont. Robert tyckte att vi skulle åka till akuten så det gjorde vi.

Väl inne på akuten gick det snabbt. Väntade endast i någon minut i väntrummet. Betalade 300 kronor, kissade i en mugg, fick fingrar intryckta i min mage av doktorn och... ja, på det andra stället som verkar mest logiskt att undersöka. Fick även ta ett stick i fingret. Doktorns slutord var att allting såg normalt ut. Jag hade jätte bra värden, ät inget stekt utan drick mycket vatten och ät mycket fil. Varför blödde jag? Jo, tarmen var irriterad. NO SHIT SHERLOCK! Det hade din också varit om du hade suttit på toa i tio timmar non-stop!

Robert och jag åkte hem och äntligen slutade magen att krampa och jag hade inte ont längre utan var bara öm vid 21.00-tiden. Då kollade jag och Robert på tv, mös, höll om varandra och åt lite popcorn. Men bara liiiite. Sedan somnade vi en timme senare. Vilken fyra års dag va? Åh helvetes jävla dag det var alltså. Robert var min hjälte under den dagen. Han satt och tröstade mig, klagade inte en enda gång, var lugn och harmonisk och brydde sig verkligen om mig. Mamma ska ringa till vårdcentralen idag och så ska min läkare undersöka mig tills hon kommer på vad problemet är! Att jag har IBS är min slutsats, ingen läkares. Det kommer att vara en lång process och emellanåt kommer jag säkert att vara både arg, frustrerad och ledsen. I slutändan kommer allt vara värt det, bara att få en slutlig diagnos.

Jag: Har du kommit på vad du önskar dig i julklapp?
Robert: Att du blir frisk i din mage.
Jag: Snällt men vad önskar du mer än det?
Robert: Det är det enda som jag verkligen önskar mig.

Svar på tal

Svar till "Rebecca":

Frågan till Tove var "vad vill du INTE ha i julklapp?". Det är stor skillnad på att fråga vad hon vill ha och vad hon inte vill ha. Att veta vad man vill ha i julklapp kan vara lite knepigt om man inte har funderat på det men att veta vad man INTE vill ha i julklapp är enkelt. Hur svårt är det att säga typ "en blåtira". Du Rebecca, ett litet tips, det är ingen idé att försöka argumentera med mig eftersom det jag skriver är mina åsikter och så kommer det att förbli. Det jag skriver står jag för och tänker inte ändra uppfattning, speciellt inte min åsikt om Tove. Ja, jag tänker fortsätta att ogilla Toves sång ända tills hon åker ut. Why? För att jag är trött på småglin som medverkar i Idol och får röster eftersom de just är sååå unga och det är ett plus i kanten.

Glömde jag att skriva att Tove är sämst...?

Tills dess, må väl!