2009/11/21

Shame on you!

God morgon lovers!

Lördag idag. Fundera på att sticka till Sofiero eftersom det är julstämning där idag. Till min stora besvikelse kostar det 120 kronor (!!!!!) bara för att komma in och få julkänslor. Alltså, varför ska ALLT handla om pengar? Det betyder att det kostar 480 kronor (!!!!) för oss fyra att komma in. ALLT kostar. Tänka de familjerna på en sex stycken med barn över sex år (under sex=gratis). Bara för att komma in och göra något juligt med barnen blir det en summa på... 720 kronor!!!! Det är helt sick! Skamligt pris! Tycker att det är skamligt att ta betalt överhuvudtaget. Ska inte jul och julstämning vara för alla?! Även för de som skiter pengar och för de som räknar de sista mynten i slutet av varje månad. Bedrövligt. Nu är jag besviken och förbannad!

Reza åkte igår. Shit alltså.. Det var tufft tyckte jag. När Mariette sjöng till sin flickvän och när Reza sjöng för sista gången kom det faktiskt några tårar. Erik var som jag hade förutspått riktigt dålig med den första låten. Sa ju det! Mariette var bra, Mariette var riktigt bra. Älskar hennes lugn och tryggheten som hon har inom sig och i sin röst. Fasen, hade ändå velat att Tove åkte före Reza. Det svider lite faktiskt.

Robert är och spelar in i studion. Jag har precis ätit min frukost, en omelett. Tänkte snart ringa mamma och fråga om vi ska åka till skogen och gå en runda med Daizy. Tänker inte skriva lika mycket under helgen men jag kommer att skriva. Kanske en gång till idag och två gånger imorgon. Bättre det än ingenting, right?

Tills dess, må väl!

2009/11/20

tråkigt värre.

Kärlek. Kär-lek. Jahapp, så det är temas ikväll i Idol. Trååååkigt värre säger jag bara. Att Erik valde en ur kass låt till fansen gör mig lite lätt irriterad. Hatar verkligen den gapiga och skrikiga låten så det är väl vad vi kommer att få av Erik, en massa gapande och skrikande. Hoppas inte det. Jag hejar på dig ju Erik!

Nu ska jag äta resterna från igår.

Löparband

Har kollat runder på lite olika bloggar. Hittade inget speciellt. Mår illa som sören och har ont i ryggen. Orkar inte att ha ont i ryggen. Det är jobbigt och jag känner mig ilsken som jag alltid gör när jag har ont. Vill att Robert ska komma hem nu. Bara en timme tills hans slutar..

Det gick bra att gå ut innan till tvättstugan. Som jag har nämt innan ligger det ett dagis precis intill vår lägenhet och barnen var ute och lekte. Detta gjorde mig trygg. Att veta och se att jag inte är ensam längre. Det finns barn och vuxna runt omkring mig. Nu behöver jag inte gå ut igen förrän Robert kommit hem. Skönt.

Hade det funnits plats i vår lägenhet hade jag köpt mig ett löparband på en gång. Eller, det finns plats i vardagsrummet men det finns ingen plats för att ställa undan den. Vart ska den stå då jag inte tränar på den? Är inte en sådan tung som sören att släpa på också?

Önskar mig til jul: Mer utrymme och ett löparband.

skit känsla!

Åh! Blir så arg på mig själv ibland. Vi alla har ett "hmm..." inom oss. Vi alla har varningskänslor som får en att vara extra uppmärksam mot något eller någon. Mitt problem är att jag känner så mot det mesta och flesta. Mina varningssignaler sätter igång för minsta lilla.

Var ute i tvättstugan precis. När jag kollar ut genom fönstret ser jag en man i 30-40års åldern som vankar fram och tillbaka utanför tvättstugan. Han ser väldigt fundersam och lite lätt orolig ut. Han drar fingrarna genom håret lite då och då och drar händerna över ansiktet. Detta får mitt hjärta att börja bulta så in i bomben. Han ser inte sladsig ut men det är ändå någonting som får mina varningssignaler att utlösas. Tvättmaskinen är redan full men jag trycker ändå in det sista så att det blir riktigt packat just för att jag inte vill gå ut en extra gång lite senare.

HATAR att jag känner mig så här rädd och otrygg. Dörren in till tvättstugan går inte att öppna med en nyckel utan med något elektriskt skit. Det negativa med det är att dörren öppnas med brickan och är öppen i ungefär 15-20 sekunder innan den stängs. VARFÖR ÄR DET SÅ?! Jag vill kunna öppna dörren opch stänga den direkt efteråt. Finns det någon anledning till att dörren inte stängs förrän långt senare? Tro mig, när man är en tjej på 21 år och ensam vill man INTE att dörren står öppen en sådan lång tid. Speciellt inte när det händer så mycket skit på vår planet.

Hur jag än vänder och vrider på det måste jag ändå ut till tvättstugan snart.
Hoppas att han är borta då.

Egotime

Min tvättid har startat men "våra bästa år" slutar inte förrän om en halvtimme, så tvätten får vänta. Idag tänker jag ha lite egen-tid. Ska ha fossingarna i ett fotbad, skrubba och massera fötterna, sminka mig, fixa håret, måla om mina naglar i ett svart lack, städa och fixa lite mer. Eller, städa vet jag inte om jag hinner men dammsuga ska jag i all fall. Hela hallen är fylld med små frön från träden som vi har dragit in. Vill inte ha dem små satans grejerna i hela lägenheten!

Behöver färga mina ögonbryn också. Tyvärr har jag varit lite för lat och inte köpt någon ögonbrynsfärg ännu. Blö, ansiktet blir helt intetsägande med ljusa ögonbryn och svart hår. Ser ut som ett spöke. Snyggt färgade ögonbryn ramar in ansiktet så fint. Hm, får fixa det under helgen!

No party

Nämen god morgon!

Igår var jag och gymmade och det känns idag. Kroppen är rätt stel och ändå stretchade väldigt mycket, både före och efter träningen. Jaja, smällar jag får ta för att inte ha gymmat på en vecka.

Fredag idag! Idol ikväll och det ser jag som vanligt fram emot. Jag har ännu inte fått svar på vad det är för tema så jag får väl googla fram det då. Det brukar alltid vara en kändis/världsartis som gästar Idol framåt slutet av tävlingen. Undrar vem det blir detta år.

Om en timme ska jag tvätta kläder. Rätt skönt att få städat och tvättat kläder innan helgen så slipper jag ha det beskymret under helgerna. Vad som sker denna helg vet jag faktiskt inte konstigt nog. Robert och bandet Bulletrain som han sjunger i ska spela in i studio imorgon och kanske på söndag. Förra helgen snackade vi om att kanske hitta på någonting med trummisen i bandet och hans flickvän, Jonas och Matilda, men vi får se hur det blir. Vad skulle det isåfall vara?

Festa vill jag inte. Är måttligt trött på alkohol och sena nätter med en seg och trött dag dagen efter. De senaste gångerna som jag har festat har jag endast druckit 2-3 cider under kvällen och blivit trött vid midnatt. Vid 01-tiden är jag inte trörr, då är jag en zombie som riskerar att somna om jag lutar mig mot någonting eller typ blinkar. Kalla mig pensionär men det är inte lika roligt att vara ute och flänga runder längre. Har gjort det i sex år varav fyra år var ett jäkla massa festande och alkoholintag varenda helg. Ibland även både på fredagen och lördagen. Så jag har gjort mitt känner jag. Sagt och gjort både det ena och det andra på fyllan. Har inte missat någonting. Så utgång blir det inte denna helg!

Nästa lördag firar jag och Robert fyra år tillsammans! Jisses... Tiden går och vi är fortfarande kära i varandra. Snacka om att jag lyckades få fullpott där för fyra år sedan.

2009/11/19

ääääntligen

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Var riktigt skönt att skaka på fettet igen. Ingen nackspärr, inget PMS och ingen mens. Life is good! Försökte förresten ta lite foton på de stora grabbarna där nere men kunde inte få till det på ett snitsigt sätt så jag la ner projektet. De började att kolla lite suspekt mot mitt håll när jag stod där och försökte ta smygfoton. Kändes rätt dumt så jag gick en runda på löpbandet istället. Känns tryggare helt enkelt.

Imorgon är det fredaaagsmyyys! Idol och god mat står på schemat denna efterlängtade fredagskväll. Vem åker? Vet inte. Har inte ens en liten aning... Någon som vet vad det är för tema imorgon? Soul kanske? Hoppas det för då åker inte Reza. Vill att Mariette åker före Reza. Hon kommer inte att vinna hela skiten men jag hoppas att hon hamnar bland top tre åtminstonde. Erik vinner såklart! Tove kan åka hem. Jävla snorunge.

Nu börjar Simpsons så jag ska dra mig.

Tills dess, Må väl!

ooookej...?

"Jag har inte glömt att ta dem på mig"
Okej? Varför sitter inte ringen på ditt ringfinger just nu då?
Robert är för söt ibland.

Snö till helgen tro?

Under denna helg som kommer ska det vara julstämning på Sofiero. En massa tomtar, snögubbar, glögg och pepparkakor. Brukar alltid finnas någon rolig julklapp också! Frågan är om jag ska dit. Det beror på vädret helt enkelt. Kul att gå på julmarknad när det regnar och blåser. Kan man ens få rätt julstämning när det är ett sådant skitväder ute? Enligt väderrapporten ska det blåsa, vara grått och mulet hela veckan. Julstämningen är utomhus, annars hade jag inte brytt mig.

Glögg smakar förresten råttgift. Sååå äckligt!
Glögg är det enda som jag inte tycker om när det är jul.
Allt detta glöggdrickande. Blö.

Livlig fantasi?


Ibland har jag bra allt livlig fantasi. Det första jag tänkte när jag såg den mystiska lådan var "shit... en bomb! varför har någon satt en bomb där?". Sedan spelade jag upp värsta actionscenen i mitt huvud att bomben sprängs men att jag precis hinner springa in på toaletten och stänga dörren så att jag inte skadas. Du vet precis så som det är i en actionfilm. Kan det vara så att det händer för lite i mitt liv eller att jag kollar på alldeles för mycket tv? Eller en mix av det?
Jag som inte ens tycker om action!

Sovit gott?

God morgon!

Spänningarna i min nacke har släppt. Nu känner jag mig som vanligt igen och mitt humör är inte ilsket längre. Så är det när jag har ont, jag blir arg och frustrerad. Den ilskan och frustrationen tar jag ut på mina närmaste vilket inte är bra alls. Alla har vi någonting negativt med oss som vi måste jobba på. Det negativa med mig är att jag stödjer mig ibland alldeles för mycket på mina närmaste så som mamma och Robert. De får allt av mig och ibland även min negativa inställning och energi. Som sagt, något som jag får jobba på...

Har du sovit gott inatt? Det har jag. De varnade igår på radion och på nyheterna att det skulle vara orkan under natten. Detta stämde inte riktigt. Visst, det var stormigt som fasen men det var på kvällen och inte under natten. Sedan har jag ingenting emot att det blåser. Tvärtom, tycker att det kan vara lite spännande och mysigt. Det gäller när jag är inomhus. Vem sjutton vill vara ute när det stormar liksom?

Igår åkte jag och Robert hem till mina föräldrar. Vi köpte med oss lite lussebullar som vi smaskade på. Mamma hjälpte mig även med att skriva ett mail till uppfödaren som vi har funnit tycke för. Uppfödaren ville att vi skulle skicka iväg ett mail till henne och beskriva oss själva och ge lite fakta om olika saker. Jag blir alltid så stissig när jag ska prestera eller när jag känner press och ansvar för någonting. Som tur är hjälpte mamma mig och vi fick iväg ett rätt schysst mail. Hoppas att hon tycker om oss och låter oss köpa en av hennes valpar till hösten/vintern nästa år.

2009/11/18

Mjölkar tv4?

Hm. Tröttnade efter att internet laggade hela jäkla tiden och la ner projektet med tvtittandet över internet. Att tv4 vill att man ska betala för "anytime" är så himla typisk för just den kanalen. Kolla bara på Idol. Först ska du ringa/skicka sms på den som du vill ska stanna, sedan måste du göra om samma procedur i slutet av duellen mellan de två "sämsta". Blöö. Kostar som sören att skicka sms och ringa också. Bingolotto är även ett bra exempel på att försöka få människor att mjölka alla sina pengar. De har lagt till en massa "nya" grejer som man kan ringa in och vinna. Löjligt! Inte roligt då det handlar så himla mycket om just pengar.

Nu ska jag börja med maten som jag och Robert ska äta idag. Ris, lax och sås blir det. MUMS!

Ett bra påhitt!

Har suttit och kollat på ett avsnitt av "mammas pojkar" på tv4play. För någon dag sedan kollade jag på alla "fråga olle dokumentärerna". DET däremot är ett himla bra påhitt. Missar man ett program kan man se det senare på internet. Att det finns hela program och inte bara klipp är ett stort plus också. Nu ska jag kolla på "plastikkirurgerna" och imponeras!

Fy sören vad onödig sak

Robert var så nöjd igår. Han var och handlade mat alldeles själv igår och passade då på att handla tre stycken impulsköp. En pizzaslize och två ljus, ett grönt och ett lila. Han var sjukt nöjd. Är inte det en rätt onödig uppfinning, pizzaslizen? Jag menar vad är det som är så jobbigt med att skära pizzan med en vanlig kniv? Eller om man är extra lat, dra sönder bitar?

Vad finns det mer för onödiga uppfinningar? Jo juste! Den här nya foundation som man rullar på huden med en rullgrej. Vad ska det vara bra för? Testade förresten den i affären och den var skit dålig. Blev ojämnt som sören så vad är meningen? Eller typ blue-ray, vad sjutton är det för något?! Kommer du på någon mer onödig uppfinning som man lika gärna kunde vara utan? Skriv i kommentarsfältet så kommer jag med min respons på den uppfinningen om den är onödig eller inte. Spännande att se vad ni luskar ut!

Bilder från igår

Bara jag som tycker att denna katt inte ser allt för road ut av att bli fotograferad?


Så här ser det ut datorsalen som vi släktforskade i.
Visst är bokhyllan sjukt cool?

Mamma har precis hållt ett litet föredrag om ett släktforskarprogram som hon hittade på internet. Det är min mamma det, tio steg före alla andra.

Några av gruppmedlemmarna. Oldies. Trevliga människor!


God morgon!

Sovit gott? Det har jag. Vaknade bara typ tre gånger under nattens gång. Det kan kanske bero på den efterlängtade massagen som jag fick igårkväll av Robert? Eller för att jag följde med mamma til släktforskarkursen och därmed kopplade mina tankar till något annat än min livssituation och hunduppfödare. De tre timmarna som vi var där gick snabbt som sören. Vi åkte inom en mack och köpte oss varsin läkerolask och varsin julmust. Årets första julmust, jisses Amalia vad gott det var! Skulle kunna dricka julmust dygnet runt, tillochmed vakna om nätterna och dricka det. Fast det skulle nog bli dyrt i längden och jag behöver inga mer dyra vanor.

Denna morgon blåser det ute och himlen är grå. Ändå känner jag för att gå en promenad. Vad är problemet? Jag vill inte gå på en promenad ensam, speciellt inte här där jag bor. Nej tack, håller mig hellre inomhus än att gå ut ensam.

Jag kom och tänka på en sak igår. Hur kommer det sig att när du stoppar ner en minttablett eller så i en cocacola flaska (fylld med cocacola), sprutar det en lång stråle med skum rätt upp i skyn. Hur kommer det sig då att efter du har druckit några glas cocacola och sedan äter en upplösande minttablett så står det inte en stråle med skum ur munnen eller ur ett annat öppningshål på en? Hur kommer det sig att det inte blir samma reaktion i magen? Blev lite flummigt där för ett ögonblick men hoppas att du förstår min fråga. Satt och tänkte på det igår när jag drack julmust och stoppade in en läkerol efteråt. Visst, läkerol ger inte någon effekt som brustabletter gör.

Borde kanske sms:a 118100?

2009/11/17

Ångrat mig!

"... ska till gymmet ikväll..." bla bla bla.... HELL NO! Nacken värker och jag har fått min mens. Det sista stället som jag ska till ikväll är gymmet. Istället ska jag följa med mamma till avslutningsfesten på kursen som hon har gått nu under 12 veckor på. Släktforskarkursen. Det låter som att det kan finnas några glada människor där. Det behöver jag. Ingenting känns roligt nu och Robert ska iväg och repa.

Tills dess, må väl gott folk!

Blir gaaaleeeen

Puh! Nacken spänner verkligen så in i bomben. Den där massagen som jag fick igår hade suttit fint även nu. Kan det bero på att jag har vant min kropp vid att träna och nu har jag inte varit på gymmet på en vecka? Blir kanske bättre när jag har varit där ikväll.

Måste handla idag också. När sjutton ska vi hinna det? Finns ingen tid. Hade det inte varit för att äggen är slut hade jag inte brytt mig. Nu är äggen slut och så får det inte vara mer än en dag. Ägg är ett MÅSTE i mitt kylskåp.

Åh jag vill bara åka till uppfödaren och hämta vår valp NU! Vi har bara pratat med henne en gång, hennes hund ska inte få valpar förrens om ett år, hon har inte bestämt vem som ska föda kullen och vi har inte fått tillåtelse att köpa en av hennes valpar MEN ÄNDÅ. Vill ha vår lilla puppy nu. Vi vill ha en fransk bulldog som är så vit som möjligt. Ska ha någon svart fläck på kroppen och vid ett öga eller något. Inte allt för svart bara. Först ville vi ha en svart med vit bringa men vi kom på att svart blir alldeles för... svart... så deras söta ansikten kommer inte fram lika starkt.

Måste tänka på något annat annars kommer jag att bli galen. Nu ska jag äta mitt mellanmål. Apelsin och en banan. Älskar frukt!

Visst har mina ljus blivit fina?




Satt och pillade med ljusen igår. Visst blev det snyggt? Robert tyckte mest att jag visade ett psykotiskt beteénde genom att vilja få stearinet rinna. Han jämförde det med blod. Hallå, så wicked är jag inte. Får bara lite erektion av det, men vaddå då.

Filmerna

God morgon sunshine!

Igår kväll fick jag världens smärta runt min vänstra skuldra som strömmade upp i huvudet. Tur att Robert var hemma och kunde massera axeln så att den kändes lite bättre. Nu på morgonen är jag öm och jag känner mig blåslagen på axeln men det går nog snart över. Ska gymma ikväll och då vill jag ge allt.

Nu har vi kollat klart på de filmerna som vi har hyrt! Först kollade vi på "Breakfast with Scot". Familjekomedi med lite speciell handling. Filmen handlar om ett bögpar som ska ta hand om den ena pojkvännens systerson under en längre tid. De båda bögarna märker rätt snabbt att systersonen (11 år) tycker om att klä sig kvinnligt, sminka sig och att kyssa pojkar. Detta stör inte morbrorn med hans pojkvän störs av det och försöker få honom med "manlig". Ja, typ så. Filmen var långtråkig och seg. Tyckte inte alls om den fastön det var ett rätt coolt manus bakom. Bottennapp tycker jag!

Sedan kollade vi på "Little miss sunshine". Handlar om en familj där dottern vill vara med i en skönhetstävling och då bestämmer sig hela familjen för att följa med och bila genom landet. Helt utflippad filöm och jag älskar det! En komedi rätt igenom med mycket hög klass. De är så olika i familjen så att deras situation blir så jäkla komisk. Farfarn svär och knarkar, pappan är helt inne i sitt motivationsprogram, mamman försöker hålla familjen hårt, mammans bror är deprimerad och vill ta sitt liv, brodern till "Miss sunshine" har avlagt ett tysthetslöfte. Hur kul som helst! Se den!

"Natt på museet 2" var den sista filmen vi såg. den var lika tråkig och urlöjlig som den första versionen och inte alls rolig överhuvudtaget. Pinsam tycker jag att filmen är. De försökte så himla mycket att vara roliga men nej, lyckades inte, inte hos mig i alla fall. Då blir det bara pinsamt...

Nu ska jag ringa Jojo!

2009/11/16

Harmoni


Jag älskar ljus. Stora som små, vita som färgade. ÄLSKAR ett brinnande ljus. Nu har mitt rosa lyckats rinna ner i mitt vita ljus och det ser otroligt snyggt ut. Lite svårt att se på bilden men det var tusan inte lätt att fota helheten heller.

Just nu väntar jag på Robert. Han slutar nu och kommer hem om drygt en halv timme. Lägenheten är klar, maten är klar, jag är klar så det enda som fattas är min babe. Tänkte att vi ska ha en hemmakväll och spela kort. Får se vad Robert vill också. Inte för att det är såå viktigt vad han vill men för artighetens skull kan jag fråga...

Kom hem nu?

Robert ringde nyss. Han ska jobba över idag till 16.30. Skit också. Vill inte att han ska jobba över. Inte under hans korta veckor. Jaja, extra pengar I guess...

Undertiden som mitt internet strejkade innan hann jag med en hel del. Jag diskade, dammsög, plockade iordning och glodde lite på TV. Det jag ska göra nu är att sminka mig. ÄLSKAR smink och att experimentera med olika färger och konturer.

Ha en trevlig dag!

Bilder från promenaden




Ååååh blir galen på min internetanslutning! Är såååå himla segt och jag förstår inte varför. jag har uppdaterat virusprogrammet, slängt en massa som låg på hårddisken osv men det blev inte bättre. Hoppas att jag kan skicka iväg detta inlägg.
Var som sagt ute och gick en promenad med Robert, mamma, pappa och Daizy. Tog dessa två fina bilder på Daizy vilket inte var helt enkelt. Att sitta still och se söt ut är inget alternativ för Daizy när hon är ute i skogen. Lyckades tillslut!
Ps: Vi har hittat en bra uppfödare! Äntligen... Visste att vi skulle lyckas tillslut. De valparna som kommer hnu i vår är tyvärr alla tingade (redan "paxade") men hon ska ha en kull till nästa höst/vinter och då hoppas vi på en liten valp till oss. Vi ska åka och hälsa på alla hennes franska bulldoggar någon gång under nästa år och det ser jag verkligen fram emot. Äntligen börjar det att röra sig framåt!

Mondaaaaay

God morgon!

Sovit gott? Hoppas det. Helgen har varit riktigt avslappnande för min del. Har kollat på film, haft det mysigt och gått en promenad i skogen. Inte gjort något ansträngande alls. Skönt!

I fredags var som sagt jag och Robert hemma hos mina föräldrar. Vi kollade på Idol och käkade grillad kyckling och ostbricka.. MUMS! I lördags hände inte mycket. Vad sjutton hände egentligen...? Jo juste! Var hemma med Robert, färgade hans hår, gick en promenad, åkte hem till mina föräldrar och åt taco. Igår hyrde jag och Robert tre filmer. Vi har redan kollat på två av dem. Den första vi såg var riktigt kass men den andra var riktigt bra! Skriver senare vilka filmer vi hyrde.

Vad har du hittat på under helgen?