2009/08/22

Mysig lördag

Om tio minuter startar friidrotten på teven och det ska jag kolla på. Ikväll ska jag mysa med mina föräldrar över lite grillad kyckling och ostbricka. MUMS! Egentligen tänkte vi ha lite kräftor men pappa vill ha färska och inte djupfrysta, så då får jag vänta med det...

Det var trevligt igår hos Jojo. Jag stannade från 19-23 sedan var jag så himla trött så jag åkte hem för att sova. Jojo fick en baginbox (vitt vin) av mig i present. Dålig fantasi där ja..

Just nu i detta ögonblick står Robert och hela Bulletrain redo för att inta scenen i Höganäs. Jag kände inte för att sticka dit och lyssna ikväll men nästa helgska jag till BaraRock i helsingborg för att kolla då de ska spela. Det ska bli kul att höra deras låtar live (om jag räknar bort de gångerna när Robert sjunger i duschen...)

Nu börjar friidrotten! HEJA JAMAICA!!!

2009/08/21

Checking Tyra

Jag kollar på Tyra nu. Fy alltså vad hemskt för Beckys familj och för Carls familj. Riktigt tragiskt minst sagt. Är det bara jag som tror att Carl mördade sin flickvän...? Allting är för uppenbart. Att han inte berättade för sin nya flickvän om Becky är skit konstigt, det tar jag som att han har någonting att dölja. Carls syster sitter där och helgon förklarar honom, ingen är ett helgon och ALLA är kapabla till att slå eller att skada en människa. Det handlar bara om hur mycket som krävs för varje person. Ingen är som sagt ett helgon.

Jag hoppas att Beckys mamma kommer att hitta henne, död som levande. Det måste verkligen vara jätte hemskt för Beckys familj.

JIPPIE

Älskade underbara fina bloggläsare!

Hemma igen efter fotograferingen som gick jätte bra. Imorse när jag vaknade kände jag mig nervös men inte panikslagen. De på saxin var jätte duktiga och snälla som lugnade ner mig och fick mig att känna mig trygg, håret och sminket blev helt underbart också. Det blev exakt som jag tänkte mig. Rockigt men feminint! Precis som jag är...

Idag fyller min älskade Jojo år. Ikväll ska jag hem till henne och lattja lite. Om jag ska vara helt ärlig ser jag mest fram emot lasagnen. Det kan bero på att jag är vrålhungrig nu. Tur att mamma ska komma och hämta för vi ska luncha ihop.

Jag vet inte om jag skrev det igår men jag gymade aldrig. Det drog ut på tiden på saxin så jag hann inte. Tisdag, då gäller det.

FY FAN VAD JAG ÄR GLAD!!!

Fredag

Godmorgon!

Jaha, då gick jag upp 06.00 imorse... Kul... Klockan 08.00 ska jag vara på saxin och bli stylad. Du ska se ögonfransarna som jag ska ha både på över och under fransraden. Riktiga transvestit lösögonfransar med diamanter på. Ja jisses Amalia!

Har du någon gång sett den reklamen "zumba", dansa dig smal du vet. Asså de står där och säger att zumba är helt nytt och ett skit bra sätt att gå ner i vikt på. Hur gör man då? Jo, man dansar. skulle det vara något nytt? Har inte människor genom alla tider dansat..? Då säger jag såhär, köp inte zumba utan sätt igång någon bra cd istället och börja dansa. MYCKET billigare och det är samma princip, faktiskt exakt samma sak. Löjlig reklam...

Jag ska fråga om jag kan få bilderna från idag. När jag har fått allt lägger jag upp bilderna här, precis som jag har sagt.

Till slut: JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR. JAVISST SKA HON LEVA, JA VISST SKA HON LEVA JA VISST SKA HON LEVA UTI EVIGHEEEEEEEEET! Grattis Jojo din peruiska get!!! Ses ikväll.

Hej så länge.

2009/08/20

Torsdag

Godmorgon sunshine!

This is THE day. Färga och klippa håret, äntligen! Jag litar helt och hållet på de två stylisterna. Det är skit bra för den ena stylisten har hårfärg som specialitet och den andra stylisten har hår och form som sin specialitet. Så jag får det bästa av varje. Självklart tar jag före och efter foto som jag lägger in här i bloggen.

Ikväll ska jag gyma. Mammas massör sa att jag skulle träna mina biceps men med utan några vikter. Okej... ? Hur sjutton gör jag det? Hoppas att Annika är där ikväll så att hon kanske kan hjälpa mig med maskinerna och vilken maskin som är till vilken övning. En del har jag memorerat men absolut inte allt. Då när jag testade maskinerna och lyfterna var jag jätte skakig vilket är normalt i början och då är det skönt att ha någon där fall i fall det vinglar för mycket. Pappa ska hämta mig klockan 18.00 eftersom jag inte vill gå igenom ghettot här nedanför där vi bor alldeles själv om kvällen. Speciellt inte under tunneln.

För övrigt var Robert jätte duktig igår. Han har varit och handlat mat själv innan men nu både skrev han inköpslistan och handlade maten alldeles själv. Aldrig förr har det hänt att han har skrivit vad som behövs handlas eftersom han inte har ett öga för sådant. Lyckligt nog fick han med det mesta faktiskt! Oj vilken duktig kille...

2009/08/19

Hemma

Nu har jag kommit hem ifrån massagen. Det ser så himla skönt ut att ligga där på bordet, snacka en massa strunt och få massage i 1½ timme. Kanske borde boka mig en egen tid..?

Imorgon ska jag klippa och färga mitt hår. Undrar hur det kommer att se ut, garanterat bra. Idag var jag och tog mitt före-foto. det blev as fult! Jag stod lutad mot en vägg med armarna tryckta mot väggen och bara såg helt mesig ut. Jag fick till någon oskyldig min, ungefär som en femåring kan titta och lé ibland. Jaja... Nu har jag det gjort i alla fall...

Detta blir mitt sista inlägg för idag. Ska snart gå och lägga mig eftersom jag vill se fräsch ut imorgon och vara på ett positivt humör. Annars kanske saxin får se på fan...

Soon

Snart kommer mamma och hämtar mig. Nervositeten har börjat komma så smått. Tur att det går över efter någon minut.

Jag har fuskat lite med ansiktet. Jag har fyllt i mina ögonbryn ytterst lite, lagt på pytte lite foundation och böjt mina ögonfransar i typ två sekunder på vart öga. Det lär han väl knappast märka, isåfall är han... gay. Håret har jag endast bortat igenom, inget spray och ingenting.

Det finns ett smärre "problem". Brevid min mun finns två föredetta utslag som nu är koagulerade men röda. jag gjorde misstaget att klämma eftersom jag trodde att det var finnar men det var det inte så allt bara förvärrades. Himla typiskt då jag just ska fotas.

Fåfäng är jag inte, jag vill bara se bra ut.

Packat och klart

Kors i taket! Tvätten var klar 1½ timme innan den brukar vara klar. Det jag ska göra härnäst är att vänta tills klockan blir 16.40 för då kommer mamma och hämtar mig, vi sticker och fotar mig och sedan ska mamma till massören. Dagen är packad och klar.

Jag är inte nervös inför denna fotograferingen i eftermiddag. Enligt fotografen kommer det att ta ca två minuter och sedan är det över. Det ger en viss trygghet och kontroll att veta hur lång tid det kommer att ta. Jag HATAR att inte veta och att inte ha kontroll. Det är då jag mår som sämst.

living on the edge

Nu är tvätten upphängd och ren. Det är den bästa tiden då jag tvättar, när tvätten hänger på tork. Helt ärligt så är det faktiskt inte så farligt jobbigt att tvätta kläder. Det är många som hatar det, men inte jag. Älskar doften av nytvättade kläder.

I eftermiddag då jag ska fotas helt osminkad och ostylad tänker jag fuska lite. Don´t hurt me men jag tänker slänga på lite concealer under ögonen. Oh ja, jag lever verkligen farligt. Enligt saxin ska jag se bedrövlig ut på förefotot och rena bombnedslaget på efterfotot. Hallå ja, det är inte dem som ska stå helt osminkade och hamna i tidningen så att alla i Helsingborg kan se. Mitt hår, my rules... That´s it.

Göttans

Jag har precis varit en duktig tjej IGEN. Eftersom jag var lite osäker vart frisörsalongen ligger där jag ska fotas idag ringde jag upp fotografen och frågade. Nu vet jag vart salongen ligger och det känns jätte skönt att jag ringde. Det hade varit fruktansvärt pinsamt om jag inte hade hittat salongen och kommit försent, kanske inte kommit överhuvudtaget. Nu fick jag även hans mobilnummer om det skulle vara något. Schyssta fotografer är bäst!

Fasen, tvätten är klar för länge sedan!

Maot

Dagens lunch består av kokt torsk, ris och hollandaisesås. MUMSIGT! Eftersom vi inte har handlat mat på ca tre veckor så har vi inte heller några grönsaker. Kokt broccoli och vitkål hade varit sjukt gott att ha till.

Snacka om att Sami i "days" är så himla busted. Hur kommer hon att försöka slingra sig ur detta nu då tro...? Ja, jag följer (titt som tätt) evighetssåpan "Days". I love it!

Liar liar

Igårkväll ljög Robert för mig. Taskigt eller hur?! När vi gick och la oss för natten hade jag så otroligt ont i mina biceps att jag fick köra sådant "andas in genom näsan, ut genom munnen". Jag frågar om jag kommer att ha ont imorgon också och då ljuger han mig rakt upp i ansiktet och LOVAR att jag inte skulle ha ont dagen efter, alltså idag. Hur mår mina mina biceps idag då? Aj, aj, aj! Han ljög! Mina armar har stannat i ett läge, hur sjutton kommer det att gå imorgon på gymmet då? Kommer det att bli värre då eller tränar man bort träningsvärken? Jag vet inte, jag är nybörjare med allt detta.

Någon som kan ge mig svar?

Onsdag

Godmorgon!

Just nu ligger jag i sängen och skriver samtidigt som jag slänger blicken mot teven då och då. Det är "just shoot me", skit program.

Idag klockan 17.00 ska jag ta mitt före-foto och efter det ska jag följa med mamma till massören. Jag och Robert har inte handlat mat på tre veckor nu så vi skulle behöva shoppa mat. Just det! Tvättid idag mellan 11-15(16). Blir det inte roligare än så här? Verkar inte som det. Kom nu att sex veckor har gått sedan jag lämnade in mattan till kemtvätt så idag ska den hämtas.

I morgon ska jag som sagt färga och klippa mitt hår. Undrar hur det kommer att bli. Självklart lägger jag ut före och efter bilder!

2009/08/18

Miss duktig

Gissa vad jag har fått efter att endast ha testat maskinerna på gymet? Träningsvärk. Hallå ja, undrar hur det kommer att bli efter ett riktigt pass. Idag ska jag inte till gymet, pappa sa att jag ska ha en dags vila mellan passen och om jag ville kunna röra mig imorgon skulle jag inte träna idag. På torsdag kör jag igång istället!

Idag har jag förövrigt varit väldigt duktig. jag har städat, dammsugat, diskat och lagat mat. Damma orkade jag inte eller snarare ville inte. Det viktigaste av allt var att jag svarade i telefonen när fotografen ringde. Nu längtar jag faktiskt till på torsdag då jag ska klippas och färgas!

Ikväll ska jag hem till mina föräldrar och kolla på friidrott. Jag hejar alltid på Sverige och Jamaica. Sverige för att jag bor i Sverige och Jamaica för att jag tyckte att de såg så exotiska ut och flaggan var fin när jag var mindre, det tycker jag fortfarande.

I did it

Exakt i samma sekund som jag skickade iväg mitt förra inlägg ringde min telefon, det var fotografen. Eftersom jag hade lovat mig själv (och dig) att jag skulle svara nästa gång han ringde så gjorde jag även det. Mitt hjärta bankade jätte hårt så fort jag hörde hans röst för då visste jag att det inte fanns någon återvändo. Även om jag var jätte rädd så svarade jag! Riktigt stolt är jag över mig själv.

Imorgon klockan 17.00 ska jag och fem andra modeller träffas inne i stan för att ta våra före-foton. Jag visste inte att det skulle vara så himla stort det här modellandet. Tydligen ska sex stycken frisörer i Helsingborg vara med i tidningen i något stort repotage. Nu har jag inte lite press på mig för Saxin´s skull. Undrar hur de andra modellerna ser ut. De är säkert smala, långa och har ett exotiskt ansikte allt det som jag inte har. Jag är fortfarande chockad över att jag ska modella. Hårmodell eller klädesmodell, JAG ska vara en modell för en dag.

Sjukt snygg kommer jag att vara på Jojos fest på fredag. Det är ju då jag ska stylas med hår och smink för att sedan fotas för tidningen. Vilken tur att det är på samma dag som Jojos fest för då vet jag med säkerhet att jag kommer att se bra ut.

Telefonen har ringt..

Nu har fotografen ringt. Allt är fixat nu? Nej, jag svarade aldrig. Jag kunde inte dra den där slidemojängen på mobilen som skulle göra att jag behövde prata med honom. Det gick inte, jag var som förstelnad. Han har inte ringt efter det. Han har kanske gett upp? Jag vet inte. Nu har jag i alla fall gett mig fanken på att jag SKA svara nästa gång han ringer, om han nu ringer.

Happy Birthday

På fredag fyller Jojo 21 år och det ska firas med hemmafest hos henne. Eftersom hennes mamma inte vill att vi ska dricka alkohol på tom mage så ska hon laga lasagne till de som vill ha. Gissa om jag vill ha? Åhja. Lasagne är så himla gott.

Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med att köpa present till Jojo. Hon tyckte att det var okej om jag gav henne en present lite senare och tyvärr kommer det nog att bli så. Det är synd för det som jag vill ge henne kan jag inte ge henne, det är totalt omöjligt. Det är inget materiellt som jag tänker på. Roligt kommer det att bli på fredag men jag kommer att vara väldigt trött eftersom jag ska gå upp klockan 07.00 och fotas och så. Huvudsaken är att jag dyker upp överhuvudtaget och det kommer jag definitivt att göra!

Tisdag

God morgon!

Idag vaknade jag först klockan 08.00 men bestämde mig väldigt snabbt för att somna om igen och vaknade nu klockan 10.00 istrället. Det är första gången på länge som jag inte har behövt ställa klockan på typ 07.00 och sådanna tramsigt tidiga tider.

Igårkväll kollade vi på friidrotten istället för att hyra film. Att sitta och kolla på fotboll under en helda g hade jag aldrig klarat av men friidrott är så blandat och det händer många olika saker. Jag förstår inte de som tycker att Bolt är "för mycket". Vaddå för mycket? Det är ju det som är så skönt att han ler och skrattar och skämtar tillskillnad från de andra dönickarna där. Skulle jag skymta ett litet leénde på någon som precis har vunnit ett lopp så skulle det fan ta mig vara ett kryss i taket. En del människor klarar inte bara av när det går bra för någon annan. Skulle inte du vara lite kaxig om du vore världens snabbaste människa? Nej just det, det kan man inte vara om man är svensk...

Fotografen har inte ringt ännu. Det gör mig ingenting. På onsdag kan jag inte träffa honom så då får det bli på torsdag, typ innan de ska färga och klippa mitt hår. Precis så som jag ville ha det ifrån början! Dagens schema består av tvätta kläder (om det finns någon tid mellan 11-15), diska, damma, dammsuga och bara allmänt plocka iordning.

2009/08/17

Filmkväll

"När allt känns hopplöst, ring mamma!"

Nu ska jag hem till mina föräldrar, hyra film och allmänt mysa. Min familj är den bästa familjen för mig.

....

Det känns skönt att komma igång med träningen imorgon på gymet. Att pappa är i samma lokal och tränar då jag tränar känns riktigt bra. Då behöver jag inte tänka på att jag stör någon som jag inte känner då jag förmodligen kommer att behöva en massa hjälp i början med maskinerna och så. Det kändes bra idag helt enkelt!

Så försöker jag att tänka. Positiva tankar som kommer att smitta av sig till hårgrejset. Fasen alltså. Helt otroligt. Jag vet inte hur jag ska hantera alla känslorna inom mig. Det här är stort, riktigt stort. För mig är det riktigt stort.

Nu behöver jag positiv energi!

åååhneeej

Ohno. Vad har jag gett mig in på?

Jag har precis kommit hem från Saxin. De två stylisterna kollade på mitt hår och bestämde sig för att jag skulle få vara deras hårmodell. Den första sekunden blev jag jätte glad för att sedan gå över till total ångest och panik. Inte för själva frisyren som kommer att bli en cool frisyr och självklart kommer jag att vara snyggast i hela världen, utan för hela processen.

Fotografen kommer att fortmodligen ringa mig ikväll och bestämma en tid imorgon då han ska fota före-bilderna på mig helt ostylad och osminkad. Det jag känner panik inför är att fotograferingen kommer att ske på min förra skola, den skolan där mina panikångestattacker började i. Jag har så många hemska minnen därifrån av lärare, undervisningen och då speciellt otryggheten som jag kände när jag gick i den skolan. Att bara befinna mig på området ger mig varningssignalen om att springa och att aldrig återvända.

Imorgon kommer jag förmodligen att fota före-bilderna. På torsdag kommer jag att klippas och färgas och på fredag kommer jag att bli stylad både med hår och smink för att sedan fotas. jag vet inte ens vart fotograferingen kommer att hålla hus. Asså jag behöver klara besked. vad sjutton har jag gett mig in på? Hur hamnade jag i denna sits då en massa människor har förhoppningar och tror på mig?

Just nu känner jag världens största press och stress. Det är nästan till den gräns då jag funderar på att skippa alltihop. Det som lockade var en ny frisyr. Jag trodde att vi först skulle ta före-bilden för att sedan klippa och färga håret och sedan ta några foton inne på saxin, allt under samma dag. Inte trodde jag att det skulle vara så himla invecklat, som jag tycker att det är, med en massa åkande hit och dit.

Jag vill bara skippa allt!

Åh jisses Amalia...

Mina kära bloggläsare!

Är det okej om jag går och lägger mig nu och vaknar upp imorgon typ? Asså jag har precis kommit hem från gymmet. Annika är jätte trevlig och verkligen en positiv kvinna som jag känner mig trygg med. Hon gick igenom de maskiner som jag ska träna med under en timmes tid. Jag fick känna på lite hur det känns med varje maskin. Hur känner jag mig nu? Trött. Skakig. Död. You name it. Asså helt ärligt, det är fan på tiden att jag börjar röra på kroppen. Den här timmen var inte ens ett nybörjarpass och ändå känner jag mig helt slut. Mina händer skakar. Det är minst sagt synd om mig just nu! Nej synd om mig är det inte, det är mitt eget fel att jag är såhär otränad.

Ett tips: Ät INTE havregrynsgröt en timme innan du ska till gymmet. Du lär må illa... Då vet jag det nu.

ruinerad

Fasen nu måste jag ringa p-pills doktorn också. Pillerna tar slut på fredag.. Åh typiskt.. Inga billiga piller om jag säger så.

God morgon måndag!

Äntligen måndag! Jag tror nog att jag är den enda i hela Sverige som tänker så idag. Varför så glad då? Jo för klockan 10.00 ska jag träffa min pt och lägga upp ett schema för min träning och klockan 18.00 ska två stylister kolla på mitt hår och se om de vill styla om det eller inte. Spännande att se vad de säger! Helt ärligt... Om en stylist ifrån MILANO säger till dig "du skulle vara vrålsnygg i snelugg", hade du tackat nej till att klippa snelugg då? Jag blir så arg varje gång jag kollar på top model då det är makeovers. Alltid är det någon som gråter och divar sig. Hur många får chansen GRATIS att få sitt hår klippt av en känd världsbäst frisör? Det kostar en hel del annars.

Trots det har även jag några big no no. ALDRIG att jag klipper mitt hår kortare än till axlarna och ALDRIG att jag vill ha en hårfärg med röda pigment. Jag tycker om min mamma men vill inte se ut som henne för det. Anledningen till att jag inte vill ha kortare än till axlarna är för att jag har haft det en gång tidigare och jag hatade varje sekund då mitt hår var så kort. Även om det skulle vara snyggt så trivs jag inte i kort hår.

Jösses nu springer tiden iväg! Igår köpte jag (eller pappa rättare sagt) nya gymnastiksskor och joggingbyxor som jag ska gymma i. HAPPY!

XoXo Bexxe

2009/08/16

Sunday

Det var riktigt trevligt igår på kalaset. Han som fyllde 50 år har mamma och pappa känt i typ 25 år men under de senaste sju åren har det inte blivit av att vi har träffats. Innan gjorde våra familjer allt ihop! Åkte på semester, firade midsommar ihop, jobbade tillsammans och var helt enkelt bästa vänner. Någonstans på vägen dog vänskapen ut men nu är det åter igen en gnista i vänskapen. Det var roligt att träffa Thim, deras son, som var min bästis när jag var liten. Honom har jag saknat! Eller ja, hela familjen såklart...

Idag ska jag förmodligen till väla och handla gymnastiksskor och träningsbyxor. Imorgon ska jag träffa min "pt" klockan 10.00 och sedan klockan 18.00 ska jag till saxin och se om jag får vara deras hårmodell. Vi får se helt enkelt.

Imorgon börjar Robert att jobba igen vilket inte känns jätte roligt. Vi får så lite tid tillsammans när han jobbar och repar. Som tur är ska jag gymma när han repar så det krockar inte där.