2009/07/25

Blö festival

Tur att jag inte stack ner till stan igår. Robert sa att det hade regnet så in i bomben, precis som jag hade trott. Nu under dagen har jag varit nere och kollar runder, mest skit där tycker jag. Inget speciellt att se. Jag har tagit lite foton som jag lägger upp lite senare.

Nu måste jag iväg till Roberts syster och hennes sambo. Kalas Here I come!

Vad är det här för ställe egentligen..?

När jag var yngre köpte man öl ur en sliten saabs bagage, nu köper man.. Ja, någonting annat..

Robert har precis kommit hem efter att ha köpt mjölk. Han berättar att "gott hjärta"-butiken som vi annars handlar småsaker i hade stängt så han fick gå till en annan butik. Väl inne i den andra butiken ser han ingen mjölk så han frågar mannen i butiken efter mjölk. Mannen pekar ner på golvet men det är endast utlänsk mjölk så Robert frågar efter vanlig mjölk, vanlig svensk skånemejeriets mjölk. Jodå, det har mannen.

Han tar med Robert ut ur butiken till en flott BMW och öppnar bagageluckan. Det som finns där är ingenting som man brukar se i bagaget på en bil, där i fanns fullt med vanlig svensk mjölk, skånemejeriets mjölk. Robert ser väldigt förvånad ut, tar två liter och betalar mannen.

Varför har man mjölk i sin bil? Robert har smakat på mjölken och den smakar som vanligt, så varför ha den undangömd? Konstigt ställe vi bor på. Mycket skumt..

Handla öl från bagageluckan eller mjölk? Ja, smaken är som baken, delad.

Så var det..

God morgon!

Så var det lördag och jag ska hem till Roberts syster och hennes sambo på kalas. Det är inte förräns ikväll vid 18.00 som vi ska befinna oss hemma hos dem så jag hinner att göra lite småfix idag. Jag tänkte färga min utväxt, det gör jag ungefär en gång varannan månad. Sedan hyrde jag och mina föräldrar tre filmer igår. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad filmerna heter just nu eftersom jag är alldeles färsk kommen ifrån sängen. Vi hann endast att kolla på en av filmerna så jag kan kanske kolla på den andra idag?

Nu har Robert semester i tre veckor. Skönt för honom, det behöver han. Nästa helg sticker vi ut på husbilssemester! Det ska bli så himla roligt tycker jag att se andra ställen av Sverige. Jag tänker inte på att Sverige består av fler ställen än Helsingborg. Eller jo, Stockholm också, för vem kan missa detta tjatande om Stockholm på TV och Radio? Ingen.

Lite frukost kanske innan jag börjar att må illa? Så får det bli. Jag måste ha frukost direkt på morgonen annars blir jag helt yr och känner mig illamående. Frukost here I come!

2009/07/24

Jag vet bäst

Vilken tur att jag inte gick ner till stan även om det var fint väder just då. Det har varit ett jäkla skit väder hela kvällen och jag är alldeles UTMATTAD. Nu sitter jag hemma vid vardagsrumsbordet med teven på och med alla ljus tända. Varför? Det känns bara bäst så.

Robert är ungefär tio minuter härifrån. Så här lät vår konversation tidigare ikväll:

Jag: Ska vi bestämma en tid då vi båda ska vara hemma?
Robert: Ja, halv tolv
Jag: Nej jag tänkte mig snarare klockan elva
Robert: Då bestämmer vi det, halv tolv får det bli
Jag: Robert...
Robert: Ja vad är det mammabexxe?
Jag: Vaddå mamma? Vi träffas hemma klockan elva och därmed basta.
Robert: Nej jag kommer att vara hemma halv tolv, tro mig.
Jag: Vi får väl se...

Vem hade rätt... ?
God natt önskar jag dig, det ska jag ha, en väldigt god natt.

bestämt

Nu är det bestämt. Robert sticker ner och kollar på Bullet och jag stannar hos mina föräldrar med film och mys. Sparar krafterna till i morgon så att säga. Kanske det blir några roliga fyllefoton då?

Inget party här inte

Vet du vad? Det är exakt fem månader kvar tills det är JULAFTON. Min favoritdag på hela året. Hoppas att det blir riktigt kallt med mycket snö i år.

Så håller festivalen på för fulla muggan nere i city. Det har regnat till och från hela dagen här i Helsingborg och då menar jag värsta monsunregnet ena stunden som övergår till strålande solsken med blå himmel. Festival väder? Nej inte direkt. Så som det ser ut nu sticker jag ner en sväng imorgon istället. Bullet spelar ioförsig endast ikväll. Jobbigt! Om jag nu inte skulle gå ner och se dem idag kan jag alltid trösta mig med att jag har varit backstage och sjungt Meduza låtar med sångaren och hållt basistens bas medans han skulle fixa imagen inför spelningen. Den du! Lite tufft är det med tanke på att de var förband några månader senare till AC/DC.

Jaha vad ska jag då hitta om när jag nu inte ska ner till city? Det är inte lönt att jag åker och hälsar på någon då alla är där nere.

Imorgon! då SKA jag dit. Vare sig det regnar eller om jag känner världens panik inför människoantalet som är där nere. Jag kollade på internet och det är drygt 160 000 människor som besöker HBGF varje år. Lagom...

Tvätt-hysteri!

Vilken tvätt-hysteri!

Först började pappa med att tvätta mina föräldrars tvätt klockan 08.00. Deras tvätt var upphängd i torkrummet klockan 09.00 och då började jag att tvätta mina och Roberts kläder.

Efter en timme då min tvätt var klar insåg vi att kläderna aldrig kommer att få plats i torkrummet. Som är var det ledigt i det andra torkrummet så där tjoffsade jag in alla mina kläder. Nu en timme innan torktiden tar slut och nästa ska börja att tvätta går jag och pappa ner ner för att vända på min tvätt. Med lite smått panik inser vi att all min tvätt inte ens är halvtorrt, allting är fortfarande blött.

Så det vi fick göra var att ta ner alla mina föräldrars tvätt och hänga in i torkrummet där mina kläder hängde, sedan föra över alla mina kläder till torkrummet där mina föräldrars tvätt hängde. Byta torkrum helt enkelt. Anledning? Torkrummet som jag hängde in min tvätt i är KAPUTT! Just nu håller jag tummarna för att det kommer att torka någerlunda under denna sista timme.

Lite komplicerat skrivet av mig men hoppas att du kan förstå kaoset ändå.

Ska jag skratta eller gråta? Skratta väljer jag...

Vart är min skönhetssömn?

God morgon!

Sovit gott? Det har inte jag. Just lagom klockan 22.00 då jag tänkte somna började hunden längst upp i lägenheten att yla. Jag låg och vred mig och blev allt mer irriterad då den kunde sluta för två minuter för att sedan börja yla igen. Det är väl typiskt svenskt det där med att störa sig men hålla det för sig själv, eller dela irritationen med grannarna runt omkring sig, men aldrig direkt till den/det man stör sig på. Så det var precis det jag gjorde, låg och irriterade mig på hundens ylande istället för att gå upp och ringa på grannen som ylandet kom ifrån.

Jag lyckades att somna kring midnatt, om jag somnade av utmattning eller av att hunden slutade att yla har jag ingen aning om. Sömnen varade inte länge i alla fall. Klockan 02.00 vaknar jag av att jag behöver gå på toa. När jag sitter där inser jag att det dunkar i mitt huvud, du vet sådant techno dunk. Efter att ha gått och lagt mig igen försvinner inte dunkandet ifrån mitt huvud, då inser jag att det inte kommer ifrån mitt huvud, det kommer ifrån samma jäkla lägenhet som jag hade hört hundens ylande. DET VAR JU SJÄLVE #¤?0=@!!! Inte ens när grannen väljer att börja lyssna på den efterblivna musiken som kallas för techno går jag upp och säger till. Hur feg får jag vara? Jag lyckades hur som helst somna om vid 03.00 för att sedan vakna av väckarklockan klockan 07.20...

Annars mår jag bra

2009/07/23

Kvällsinlägg

Nu är jag hemma igen. Filmerna glömde vi att lämna.. som vanligt.

Jag känner mig inte irriterad längre, trött är jag fortfarande men det fixar jag lite senare med gamla hederliga Herr SÖMN. Hjälper mot det mesta.

Majskolvarna är uppvärmda och redo för att ätas. Varför detta sug efter majskolv? Ingen aning. Gott är det i alla fall.

Nej nu får det vara bra för mig denna dag. Återkommer som vanligt imorgon! Då ska det tvättas kläder i mängder.

Sov gott!

Nu bär det av till massören

Nu sticker jag iväg! När vi ändå är igång ska vi lämna tillbaka filmerna som vi lånade lördags.

För övrigt är jag väldigt trött och känner mig irriterad. Speciellt på pappa som har suttit inne på sitt rum och spelat elgitarr non stop idag. DET är jag jäkligt irriterad över.

Skriver senare!

Trötter

Usch, jag har legat här nu i soffan framför teven och halvslumrat. Det är kul att passa Daizy men de tidiga morgnarna som det innebär är jag inte direkt jag van vid. Vanligtvis går jag upp vid 09.00 och somnar vid 23.00-24.00. Nu går jag upp 07.00 och somnar då jag brukar somna. Det är vad man vänjer sig vid.

Klockan 18.30 ska jag och mamma vara hos massören. Stackars mamma, det är inte direkt någon mjuk massage hon får. Det hade varit intressant att testa på att få en riktig massage av en utbildad massör. Om jag kanske skulle boka den där tiden...?

Still in love

Idag sticker tydigen Jojo till pesto-stad för att träffa sin kille. Trevligt tycker jag!

Det är helt otroligt, jag och Robert har varit tillsammans sedan den 28 november år 2005. I tre år och åtta månader har vi alltså varit tillsammans. Innan dess hade mitt längsta förhållande varat i drygt fyra månader och då tyckte jag att det var en evighet! Det är så det är med tonårsförhållanden, det varar någon vecka eller månad. Att jag skulle hamna ihop med Robert i en tvåa, förlovad och lycklig trodde jag inte då jag såg honom första gången i klassrummet då vi skulle börja i sjunde klass.

Hur vi blev tillsammans kan jag berätta en annan gång. En rätt gullig historia faktiskt. Eller, den ÄR gullig. Det är en hel del att berätta så jag får ta det i etapper emellanåt.

Tre år och åtta månader senare är vi fortfarande kära och lyckliga. Att han inte la benen på ryggen och sprang ut ur lägenheten utan att titta bakåt då mina besvär började att utforma sig, är någonting jag nog aldrig kommer att förstå.

Sötsak

Daizy älskar att sitta på mammas säng och kolla ut genom fönstret på allt utanför. Jag undrar vad hon tänker på när hon sitter där. Eller tänker hon ingenting, utan bara kollar ut? I timmar kan hon sitta där, huvudet går fram och tillbaka medans hennes öron vickar hit och dit.
Tycker att detta är en söt bild som jag ville dela med mig.

Skit också..

Skit också! Jag kom på nu att de två palmerna som står vid stugan inte har något skydd över sig mot regnet. Egentligen ska de endast ha en liten skvätt med vatten typ en gång i månaden, nu har de fått för fem år. Pappa är på massage så jag kan inte åka till stugan och rädda palmerna. Åh, typiskt att jag ska komma på det nu när det näst intill är för sent. Jag är ingen bra mamma..

På lördag ska jag och Robert hem till hans syster och hennes sambo. Det blir lite kalas då för dem. Jag ska även få min present av Robert mamma, presentkort på Kicks. Det är på tiden att jag köper nytt BRA smink!

Goder morgon

God morgon!

Nu kollar jag på Nyhetsmorgon på fyran. Regina Lund är gäst. Fy sören vad seg hon är, precis som Carola.

Igårkväll efter jag och Robert ätit middag bestämde vi oss för att tona hans hår igen. Typ två dagar efter vi tonade hans hår sist badade han i klor, smart. Jag håller tummarna för att det kommer att fortsätta vara svart en tid framöver. Det var faktiskt himla mysigt, medans vi väntade de 45 minuterna som skulle gå spelade vi skip-bo och tände en massa värmeljus. Har du spelat skip-bo någon gång? Världens bästa kortspel.

Jag lämnade mattan igår till kemtvätt! När ska jag hämta mattan igen? Jo den 17 augusti. Jaja, kemtvätten måste ha semester den med.

Idag vet jag inte sriktigt vad som kommer att ske. Eller jo, jag ska följa med mamma på massage i eftermiddag. Sedan vet jag inte. Robert ska repa idag så honom kommer jag inte att träffa förrens typ 21.00 ikväll. Festivalen ska jag inte till i alla fall. Det blir nog att jag sticker ner en sväng imorgon kväll för att kolla på Bullet. Eller jo, JAG SKA rättare sagt.

2009/07/22

Mat som mat

Så här ser det ut när Robert ska koka pasta och öppna en salsa burk.
Det kan ju inte gå bra alltid...

Det blir en sen middag idag. Robert är sugen på pasta och salsasås i ett tacoskal (?) medans jag är sugen på en vanlig svenne macka och kokt majskolv. Så ja, det är det som serveras denna kväll för våran del. Jag vet inte exakt hur vi hamnade med dessa konstiga maträtter när vi ifrån början skulle ha taco. Någonting gick väldigt snett från början...

Festival vaddå?

Det är tydligen Helsingborgsfestivalen imorgon tills på lördag. Det är rätt märkligt, jag har alltid haft koll på när festivalen är varje år och varit där från början till slut. Nu hade jag inte ens en tanke på att det ens är helsingborgsfestival varje år. Inte något minne av att festivalen är just denna helg. Det tråkigaste är att jag verkligen inte bryr mig heller. Jag känner inte ens för att sticka ner i stan och ta en langos liksom! Vilket har varit ett måste varje år. Älgkebab? Jag kan inte bry mig mindre...

Nu är frågan om jag tänker så för att jag är på ett deppigt humör och måste helt enkelt ta mig i kragen, eller har jag helt enkelt vuxit ifrån allt som har med festivaler att göra? Känns det inte spännande mer? Jag vet inte. Om jag sticker ner i stan på fredag och verkligen gör ett försök till att ha roligt så lär jag märka om det bara är av deppighet som jag inte vill gå ner, eller om det beror på att jag tycker att det är tråkigt.

Att vara på en festival är heller inte drömplatsen för mig. Förrförra året var jag inte där överhuvudtaget och förra året var jag endast där en timme på kvällen. Det blev helt enkelt för jobbigt med alla människor och alla intryck som jag snappade upp. I år är ett nytt år med nya möjligheter. Jag kanske inte känner för att gå ner för att det är tråkigt, men det skulle vara en bra erfarenhet då jag har upplevt mycket negativt med allt som har med min ångest och mina panikångestattacker att gör. Om jag tillför mer positivt till det negativa kommer det negativa till slut att försvinna helt och hållet.

Det ser ut som om jag helt enkelt får ta mig i kragen vilket fall som helst

Pappa tycker att det städas för mycket

Jaha ja, nu har jag allt fått höra.

Pappa har under dagen varit mycket tålmodig och hållt sig undan när jag har städat och haft mig. Jag har farit runder med dammtrasan, dammsugaren och diverse olika sprayer som alla doftar olika för att desperat försöka ta bort alla fläckar och dammtussar. Tålamod har pappa haft tills jag började att dammsuga längs listerna i huset, då fick han nog.

Pappa: Nu får du ge dig. Du städar alldeles för mycket. Det är för mycket städande i världen, alla hade mått bättre av att ha lite mer skit i sina hem. Förr höll man inte på så som du gör och det var ingen som klagade då.
Jag: Ja det är möjligt, sedan dog fler människor av diverse sjukdomar också just för att det var så smutsigt som det var.
Pappa: Äh, skitsnack. Det var bättre förr för då var inte alla så petiga om det var lite dammigt eller inte. När jag var liten..
Jag: ... (låtsas som om jag lyssnar samtidigt som jag dammsugar listerna)

Inte nog med det. Efter att ha skurat badkaret, handsfatet och toaletten gick jag på kaklet på väggarna. Då kom pappa in på toaletten, suckade och gick ut därifrån.

Att städa är kul om jag tar det i min egen takt. Lite rocknroll pumpandes ut ur högtalarna är aldrig fel det heller. Det var kanske därför pappa inte klagade så värst...?

När det inte finns någonting annat att göra...

Åk först en tur till skogen


Ät sedan lite äppelpaj med vaniljsås.
Vad var det jag skulle göra nu igen... ? Hmm... Juste! Ta mattan till kemtvätten. Det var bara några timmar sedan jag skulle ha gjort det. Kommer jag ens att göra det idag...? Hmm...

ALDRIG att...

Detta kommer ALDRIG att ske:

Jag kommer ALDRIG att...
... bli politiskt aktiv
... jobba på donkan
... bli anorektiker
... tuffa (tönta) till mig i bloggen genom att skriva "bitchez" och "bexxelicious"
... ljuga i bloggen
... bli modeintresserad för att sedan lägga upp "dagens outfit" varje dag
... färga mitt hår rosa eller någon annan grotesk färg
... sluta störa mig på 08:or
... testa någon form av narkotika
... låtsas vara glad när jag egentligen känner mig arg
... bosätta mig på söder i Helsingborg (igen)
... sluta gå i mjukisbyxor då jag känner för det
... sluta säga vad jag tycker och tänker
... tappa tron och hoppet på en bättre morgondag
... sluta röka
... börja lyssna på hiphop och rnb
... ta bort mina fräknar med laser eller annat skit
... flytta från skåne
... sluta älska mig själv och mina nära och kära


Vad kommer du ALDRIG att...?

Undrar om...

Jag kom att tänka på en sak. Tänk om det gick att återuppliva någon som levde för typ 500 år sedan och visa den personen dagens teknologi. Typ tändaren, att du kan trycka eller snurra på en liten manick så får du eld. Telefonen, bilen, datorn, teven, radion, rymdfarkoster, tåg, flygplan, visakortet, kameran, dagens fängelser och lagar. Visst hade det varit intressant att se den personens reaktion? Hur ett samhälle fungerar (?) idag här i Sverige. Hur det ser ut i ett vanligt svenssonliv under en dag. Hur vi klär oss idag i Sverige. Det hade varit intressant att byta plats med någon som levde för 500 år sedan i en vecka eller så. Undrar om vi hade förstått varandra eftersom språket var helt annorlunda då. Hade jag ens överlevt en vecka?

Det är sådant jag kan sitta och filura om en vanlig onsdag som denna. Sedan slår det mig, ja juste, mattan ska till kemtvätten...

Mutter

God morgon!

Min mamma var jätte snäll i morse som ringde kvart över sju för att berätta att hon kommer och hämtar mig halv nio. Tack! Äsch, bra var bara det då jag hann att bädda och plocka iordning lite där hemma.

När jag var i början av tonåren fram tills jag var drygt 15-16 år hade jag världens sämsta humör på morgonen som kunde vara ibland fram tills eftermiddagen någon gång. Det var sparkar, slag och glåpord som min stackars mor fick ta när hon väckte mig på morgonen. Att sparka i luften och mot henne samtidigt som jag skrek "dra åt helvete kärring" är verkligen inte friskt. Undrar varför jag var så arg. Som tur är har jag slutat med allt sådant. Att gå upp på morgonen är inte längre någonting jag känner mig frustrerad över. Sparkas och slåss gör jag definitivt inte längre!

Om jag vore min mamma hade jag sparkat ut mig själv. Mammor är unika på det sättet, hur sjutton orkar dem? Jag ska skaffa barn men under tonåren ska jag flytta till ett varmt och skönt ställe för att sedan återvända när de är typ 18-19 år, så slipper jag att hanskas med en satunge. PERFEKT! Någon som hänger med då..?

2009/07/21

Tired

Först ville kattafan inte vara med på bild..


Sedan ångrade kattafan sig.

Väldigt vanliga blommor men ack så fina.
Bilden blev ganska ljus så färgerna är egentligen ännu skarpare. Så snyggt!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Känner mig väldigt trött och hängig, lika bra att gå och lägga sig då. Imorgon ska jag till kemtvätten och lämna in mina föräldrars vardagsrumsmatta. Tyckte att det var på tiden då det var några år sedan sist... God natt!

Miss duktig

Svar till Evelina: Ja okej, köper man det hos veterinären eller? För tillfället har vi henne inte i bur men annars har vi henne det. Vi som har som sagt testat allt känns det som. Både i bur och utan bur. Tack för tipset om spraysen! Ska kolla upp det.

Gissa vem som har varit en mega duktig tjej? Jo jag. För HAND har jag gått och klippt gräset längs stenläggning runt de 430m2 ENBART för att jag inte litar på de här elektriskia maskinerna. Du vet den linan på maskinen som snurrar jätte snabbt och typ slår av topparna på gräset, hemsk manick. Nej då är det bättre att jag gör det själv så att jag kan ha kontroll över situationen. Kul att råka slinta med en sådan, ops, oj då, där rök en stortå... Jo tjenare...

Det blev inte att jag åkte till skogen idag, tiden drog iväg då jag lyckades att somna under två timmar runt 10-tiden. Kul lekkompis jag är till Daizy då. Nu har jag tre uppgifter framför mig. Jag ska hem till min moster och ta in posten, vattna blommorna och ge kattafan mat. Kanske att jag hittar något gott i skafferiet som belöning..? Vi får se.

Nu är jag upprörd

Kvinna dömd till spöstraff – för en öl
Kartika Sari Dewi Shurkarno, 32, är dömd till sex rapp med en rottingkäpp, och att böta motsvarande 11000 kronor. Hennes brott: hon drack en öl på en nattklubb.
I Shukarnos hemland Malaysia är det ett religiöst brott för landets muslimer att dricka alkohol. De som bryter mot den lagen kan ställas inför rätta i en shariadomstol, som främst dömer i mål som handlar om familje- och moralfrågor. Det är dock sällsynt att kvinnor döms till spöstraff. Vanligtvis är det ett straff som drabbar män, i mål om allt från våldtäkt till mutbrott. Shukarno erkände brottet men kommer enligt inhemsk media att överklaga straffet, ett straff som enligt domaren Abdul Rahman Yunus utdömdes för att ”få den åtalade att ångra sig samt att lära andra muslimer en läxa”, rapporterar AP. AP, aftonbladet.se


Behöver jag ens uttrycka mig om vad jag tycker om detta? JA! Det är fan ta mig för jädrigt.Vara muslim och dricka alkohol, usch så hemskt! Nej okej, kanske inte rätta tillfället att skoja men jag var bara tvungen.

Helt ärligt, DÖMD för att hon tog en öl medans hennes religion inte tillåter att dricka alkohol. So what? Var blev de mänskliga rättigheterna av? Det är helt otroligt hur det skiljer sig med brott och straff mellan olika länder. Detta "brott" hon begick var ändå bara ur moralisk synvinkel fel och ändå blir hon dömd. Någon form av moral har vi alla inom oss men det är inte alltid till 100% att vi följer det. Det är moraliskt fel att tränga sig före i kön men inte sören ska man få 11000 kronor och sex rottingrapp i böter om man nu gör det. Att någon kan få böta och bli dömd för att ha begått ett moraliskt fel är enligt mig väldigt konstigt. Ett religiöst brott? Ja jisses...

Sedan tycker jag att det finns värre saker som muslimer gör än att dricka en öl. Vad sägs som kvinnoförtrycket? Fixa det istället som är mycket mer angeläget än om en muslim tar en öl med polarna. År 2009... Bedrövligt...

RIP Mr. Vitlökssås


Ringstorp pizzerias vitlökssås. VÄRLDENS godaste vitlökssås.
Nu ligger den på gatan, död och smutsig.
Stor saknad.. en liten stund för jag fick snabbt en ny av herr pizzabagare!


Blev du sugen på pizza nu?

Fear of the lightning

För sören ungdomar! Det var en evighet sedan jag skrev ett Tyra inlägg. Varför har du inte påmint mig? Det blir lätt så nu när pappa har semester att jag aldrig sitter framför teven. Vi hittar alltid på någonting så jag tänker aldrig på att kolla på Tyra. Får se om det blir något idag då!

Så var frukosten uppäten och nu sitter jag och slappar. Jag ska passa Daizy i två veckor så det lär bli att vi åker till skogen idag. Hoppas på fint väder så att det blir fina foton.

Jag ska fasiken ta och ringa han hundviskaren, Ceasar Milan (?). Daizy är livrädd och då menar jag verkligen skräckslagen när det åskar och blixtrar. När vi åker bil bägrar hon att ligga ner och koppla av utan istället står hon upp och flåsar. Det hjälper inte när vi tar ner fönsterrutorna, hon flämtar ändån. Jag tror nog att vi har testat allt när det kommer till bilturerna. Vi har hängt ett skynke över så att hon inte kan se ut och bli yr i huvudet, självklart sagt "ligg" ett antal gånger som hon kan men vägrar att göra, kört sakta och kört fort. Vi tycker synd om henne om det är en lång bilfärd t.ex två timmar till min mormor och morfar, hon står upp hela tiden.

Att hon är rädd för åskan och blixtrar är också jobbigt för oss och för henne. Hon dreglar, flämtar, drar tillbaka öronen, drar svansen mellan benen, skakar och spärrar upp ögonen mot skyn. Vi har testat att ge henne tabeletter med någon moders grej i. Typ doften hon fick som valp av sin mamma, eller något sådant. Vet inte exakt. Hur som helst hjälper inte dessa ett skit.

Någon som har samma problem med sin hund (eller sig själv)? Kanske liknande?
Har du något tips hur jag ska gå tillväga...?

2009/07/20

Ännu en roadtrip


Vi picknicka till denna utsikten. Visst är skåne fint?


Detta är Liam och mamma Tessan. Liam är snart två månader och väääldigt söt.


Då har jag och pappa varit på ännu en roadtrip. Denna gången åkte vi på småvägarna till Kristianstad och hälsade på Tessan. Vi besökte även pappas farmors och mormors hus. Jag tycker att det är kul med historia och minnen. Tyvärr fotade jag inte mycket mer då jag inte hade en tanke på det. Undrar hur morgon dagen kommer att se ut...?
Håller min visdomstand på att växa ut? Ont som sören har jag i alla fall.

DRAMATIK

Nu du ska du få läsa om en spännande sak som har inträffat och klockan är inte ens tio på förmiddagen.

Jag och pappa står och gör frukost i köket då pappa får syn på en konstig filur i rondellen utanför. Filuren har vita skor, svarta jeans, svart tjocktröja och svarta solglasögon. På ungefär tre sekunder konstaterar vi att han är väldigt onykter då han snubblar hit och dit i rondellen. Först sträcker han ut tummen åt några bilister och försöker att lifta, men de kör förbi. Efter ungefär fem bilar tappar han sitt tålamod och börjar istället att räcka ett annat finger åt bilister och cyklister, långfingret.

Efter ungefär fem minuter börjar han lunka bort mot grillkiosken, jag och pappa håller fortfarande ögonen på honom då han ser väldigt suspekt ut. Kiosken ser ut som typ två bodar som har satts ihop i en vinkel. Nu befinner sig filuren borta vid kiosken och är utom vårt synhåll då han står i vinkeln i mitten utanför kiosken. I tio minuter syns han inte till. Då tar pappa fram kikaren och vi börjar spaja och spana efter honom. Någonting känns skumt.

Efter femton minuter, då vi fortfarande inte har sett till honom, bestämmer sig pappa för att gå ut och checka läget. Han ger mig ett kodord som betyder "ring polisen" och den är att han kollar på klockan och kliar sig i huvudet, då ska jag ringa polisen.

Med full spänning sitter jag fram i köket, lite undangömd bakom några blommor med kikaren i högsta hugg. jag ser pappa stå utanför för att sedan gå in i kiosken. Rätt som det är dyker filuren upp, drar på sig luvan på tjocktröjan och går in i kiosken. Jag satt här för mig själv med Daizy på andra stolen (hon ville spana hon också) med kikaren i högsta hugg samtidigt som jag sa högt för mig själv "han är bakom dig pappa, akta för helvete...". En viktig detalj är att berätta att kiosken inte var öppen och att det var därför det var suspekt att han helt plötsligt försvann.

Pappa kommer ut ur kiosken med honom efter sig. Han kliar sig inte i huvudet. Konstigt tycker jag som med spänning nästan vill ringa polisen, bara just för att det är så spännande. Jag ser pappa vifta lite med händerna och prata ganska mycket, sedan vänder han sig om och börjar att gå hit till lägenheten. Väl här uppe säger pappa "jag ska bara skjutsa honom till knutan". Jaha? Okej? Du ska skjutsa honom till knutan...? VARFÖR..? Jag försökte propsa på att filuren kunde få 30 kronor av mig så att han kunde ta bussen istället, kommer inte på tal fick jag som svar.

Nu är pappa hemma igen och har berättat allt vad filuren sa. Tydligen så är han inte en skum filur, han är bara en full 08:a som har fått sova över hos polisen inatt då han hamnade i bråk på tennisveckan i Båstad. Det kunde man ge sig på? Enligt honom hade polisen kommit och hämtat honom, skjutsat honom till Helsingborg och slängt in honom i en fyllecell. Nu på morgonen hade polisen slängt ut honom igen, han hade frågat efter ett taxi nummer så att han kunde komma till knutan men det hade han inte fått. Han hade då frågat polisen vart knutan ligger så att han åtminstonde kan gå dit, "håll åt vänster så hittar du" hade han då fått som svar. Ja, det var precis det han hade gjort. Bara det att han hade stått med huvudet åt fel håll så det blev fel vänster, om man säger så. Nu är han i alla fall på knutan tack vare min pappa och är påväg till Båstad igen.

Svårt val, vem tycker jag mest illa om, 08:or eller polisen?

2009/07/19

Älskar söndagar

Idag har det varit en riktig söndag, du vet då man gör söndags utflykter. Först åkte jag och mamma till flowerteam i hopp om att hitta snygga växter till stugan, vi lämnade flowerteam med ett krukfat. Bättre det än ingenting! Sedan åkte vi till väla skog, det är där jag fotade de fina bilderna i mina två förra inlägg (tack syren för kommentaren, kul att höra). Vi brukar sticka dit, jag och mamma, och promenixa med Daizy. Fyra kilometer är rundan och det är alldeles lagom.

Väl hemma igen åkte vi till pizzerian på ringstorp, "bästa pizzeria i stada". Fy fasen vad god vitlökssås dem gör där, den slår allt. Så vi beställde en pizza och delade på den. Alldeles lagom med en halv pizza då jag ändå inte äter upp en hel. Förresten varför är det så med en del mat att även om man är proppmätt och känner att magsäcken håller på att spricka, så trycker man ändå i sig ännu mer? VARENDA gång jag äter pizza blir det så men inte om jag äter t.ex köttbullar och potatismos för då stoppar jag när jag är mätt. Konstigt att pizza är så gott som det är. Jag menar bröd, ost, tomatsås och diverse knepiga tillbehör som inte ens går ihop, hur kommer det sig att det är så himla gott och populärt?

Mätta och belåtna stack vi iväg till stugan och här sitter jag nu. Gräset är klippt och fåglarna kvittrar. Påminn mig igen varför jag bor inuti stan..?

Ja juste! Det finns en film från igår som jag inte har tittat på ännu. Nu är det film time!

Promenad

Pluspoäng till hundpåsar och jag hjärta HBG


Trädet och jag fann varandra med en gång

Oj, blev lite emo där ja..

Träd, ta mig nu!!! Dendrofil I am

I skogen idag

Det enda som fattas är de små nissarna i Ronja Rövardotter.


Jag och Daizy tar en paus


Mamma och Daizy gillar också naturen


Godermorgon


God morgon!

Efter allt slit och släp igår bestämde jag och mamma oss för att hyra filmer. Det blev "Benjamin Buttons otroliga liv", "Allt flyter" och "Den andra systern Boleyn".

Vi började med att kolla på Benjamin, en bra film med en bra historia. Tyvärr förstår jag inte hysterin kring Brad Pitt då han varken är snygg eller speciellt bra skådespelare. Filmen fick mig att börja tänka på Forrest Gump bara det att Forrest Gump är en film av ren perfektion. De sista tio minuterna av filmen var lite väl löjliga tyckte jag. För övrigt var det en bra film med en annorlunda historia. Om jag ska påpeka någonting mer skulle det vara att jag hade velat bli mer berörd, bli mer känslosam som det ska vara i en drama film. 3/5 stjärnor får den av mig

Allt flyter var seg i början, tog sig rejält i mitten och slutade kanon. Den var allt jag hade förväntat mig av en svensk komedi. Lättsam, humoristisk, enkel och medryckande. Egentligen, vad kan man förvänta sig av en svensk film? Jag sänker alltid ribban då till skillnad från om det är en amerikansk film, då förväntar jag mig riktig humor. På något sätt tyckte jag inte att utseendet och skådespeleriet passade huvudpersonen så bra. Det hade varit roligare med en lite äldre, lönnfet man som talar norrlänska. DÅ hade filmen varit perfekt. 4/5 stjärnor får den av mig.

Boleyn har vi inte sett ännu. Mamma har läst succéboken och säger att den var skit bra, vi får se om filmen är lika bra då. Återkommer om det!
Om du har sett någon av dessa filmer, vad tyckte du om den/dem?