2009/08/01

Mata inte djuren

Nu har vi bestämt att vi åker direkt från Göteborg till Karlstad i ett enda svep. det är i stort sätt det enda som vi har bestämt, resten får tiden utvisa. Målet är som sagt Dalarna, Smedjebacken, resten får vi se vart vi hamnar och vad vi hittar på. Jag har kommit med ett krav och det är att vi besöker en djurpark någonstans där det finns exotiska djur. Besöka en hage med får, getter och kaniner är inte en djurpark enligt mig. Lejon och elefanter ska det vara! Hur de sedan behandlas inom stängda grindar är ett annat ämne..

Just nu sitter vi alla och slappar framför teven. Motorcross på teven. Helt totalt ointressant faktiskt.

Imorgon drar vi!

framme

Efter två timmars bilfärd gör Daizy det hon gillar bäst, vilar.


Divig blick eller vad när jag väckte henne?
Du behöver inte vara orolig att vi aldrig kom fram till mormor och morfar för det gjorde vi. Det jag har gjort nu under dessa timmar är att ha legat på soffan och suttit ute på verandan och fyllt lungorna med rök tillsammans med mormor och morfar. Det är livet de. Just nu håller mormor på med maten, stekt karré med potatis och brunsås. GOTT!
Kvällen kommer att bestå av en massa slappande och tv gloande. Imorgon klockan 15.00 ska vi hämta husbilen någon mil härifrån och sedan bär det av.
För övrigt ser det ut som att det kommer att bli fint väder under nästa vecka. Fy fan vad gött.

LIVE!

Live bloggande från motorvägen till Göteborg!

Vi kom iväg lite senare än tänkt med typ en och en halvtimme. Jag skyller allt på pappa. Nu har vi i alla fall precis passerat Falkenberg och resan har hittills gått bra. Den hade gått ännu bättre om inte alla danskjävlar hade kört som ¤%&#@! Men det är bara en liten parantes..

Som färdkost har jag och mamma köpt päron mer, vatten, polly, chips, daim och vanlig mjölkchoklad. Beatles pumpar ut ur högtalarna. Jag har även köpt ett par snygga solglasögon som var ett måste! När jag frågade Robert om jag var söt i solglasögonen efter att jag hade sagt att jag tyckte om dem, svarade han att jag typ inte såg klok ut i dem. Jag tar den kommentaren väldigt bokstavligt, det var faktiskt inte klok jag skulle se ut utan söt. Så det så! 179 kronor kostade dem.. Jäkla rån det där.

Daizy är väldigt duktig i baksätet. Hon har inte lagt sig ner men sedan samtidigt så håller hon inte på med att försöka hoppa fram hit i framsätet. Mamma gav henne ett lugnande piller innan vi åkte och den verkar hjälpa.

Roadtrip!

Here we go.

Idag ställde jag klockan tidigt så att jag inte behöver stressa nu på morgonen. Jag har lite kvar att packa som schampo, balsam, tandborste, handdukar osv. Förresten är det skit samma om jag hade packat i en vecka, det hade ändå varit någonting som jag skulle glömma att ta med för så är det varje gång. Oftast är det tandborsten som jag glömmer eller ombyte av strumpor eller någonting sådant.

Klockan 09.00 åker jag och Robert hemifrån oss till mina föräldrars hus. Vi har bestämt att åka med två bilar eftersom jag vägrar att trängas med väskor och täcken och skit. Nu klockan 10.00 när pappa har kommit hem från frisören drar vi till min mormor och morfar uppe i Kungsbacka. Jag tänkte ta lite foton där och visa dig hur fint där är.

Nej nu springer tiden iväg! Stress är det minsta jag behöver inför en resa på ca två timmar.

2009/07/31

tråk och blö

Om du inte redan visste det kan jag ta och meddela att packa är bland det tråkigaste som finns att göra. Speciellt att packa kläder, då ser jag verkligen hur sjukt tråkiga kläder jag har. Nu är jag i alla fall duschad och fräsch.

Det måste finnas något bättre sätt att avlägsna hår på benen utan att behöva raka? Jag testade något slags skum en gång som jag sedan skrapade bort. För det första luktade skummet apa och för det andra lämnade den kvar stubb på benen. Att vaxa har jag också testat, hemmavax, men då blev det också stubb med en gång liksom.

Tips någon..?

update

Så där ja. Nu är tvätten avklarad och videokamera har blivit köpt. Det blev en sonyHD. Mer vet jag inte eller förstår rättare sagt. Så vad ska mer göras inför morgon dagen? Jag ska dammsuga, packa och duscha. Sedan är jag fit for fight!

Hoppas nu för jösse namn att det blir fint väder där vi kommer att fara fram. Vi ska åka genom halva Sverige så någonstans på vägen MÅSTE det vara sol.

Ikväll ska vi bestämma vilka vägar vi ska ta upp och ner. Vi ska stanna till lite då och då och fiska vilket jag älskar och tycker är himla avkopplande.

Nu måste jag fortsätta!

Fix och trix

Tvättandet är i full gång så nu tänkte jag göra lite annat små fix innan vi drar imorgon. Jag ska dammsuga, damma och packa allt vad jag ska ha med mig. Robert har varit stissig hela morgonen eftersom han vill komma iväg till elgiganten och köpa sin videokamera.

Redan imorse sa jag till honom att jag inte har lust att sticka iväg någonstans idag eftersom jag inte känner mig tillräckligt stark för det. Slutar han att tjata? Nej, han vill att jag ska vara med och välja rätt videokamera till honom. Det är klart att jag vill följa med, men som sagt denna dag funkar helt enkelt inte. Ibland har jag bra dagar och ibland mindre bra dagar, idag är det en mindre bra dag.

Ja juste jag ska ju ta ett foto på hur det blev med hårfärgen! Nu kom jag på ännu en sak som jag ska göra innan vi sticker imorgon, jag måste duscha och göra hårinpackning och sådant. Inte för att det behövs någon hårinpackning men det känns bara rätt helt enkelt.

Åh herregud, jag kliade mig på mitt ben och kände någonting som jag har ignorerat nu i någon vecka. Det ska också tas bort... och det är inte lite heller... Kul information va?

Fredag

God morgon!

Klockan 11.00 ska jag börja att tvätta kläder igen, det är bara det allra sista innan vi åker. Sedan ska vi packa allt som vi ska ha med oss och Robert måste köpa sin videokamera.

Nu sitter jag och äter frukost och känner mig allmänt trött och hängig. Klockan 00.30 vaknade jag inatt av att jag hade fruktansvärda kramper i magen. Jag får det då och då om nätterna och om dagarna. Min mormor har tarmsjukdomen IBS och jag tror att även jag har en släng av IBS.

Färgningen av min utväxt blev jätte bra! Lägger in foto lite senare då jag inte hann det igår.

2009/07/30

mamma är klar..

Det var lite svårt att få till en rättvis bild med hårfärgen. Det är inte lika ljust uppe på huvudet som det ser ut som, det är mer rött. Ungefär som färgen på bakhuvudet. Snyggt blev det!

OBS! Färgning pågår

Mamma vill ha sitt hår rött. Du vet väl vad det sägs om rödhåriga..?
Pappa skulle egentligen iväg och träna klockan 19.00 men när jag och mamma började fixa förberedelserna inför färgning 18.00, slank han illa kvickt ut genom dörren. Vi klagar inte!

färgartime

Nu ska vi började med att färga mammas hår och sedan tar vi mitt. Jag och mamma har varit iväg på maxi och köpt kladdkaka och grädde till ikväll. Robert fyller år nästa fredag och han har önskat sig en videokamera på elgiganten. Så ikväll ska han få ett presentkort på elgiganten så att han kan köpa videokameran innan vi drar ut på roadtripen. Det roliga är att han inte har en enda aning om att han kommer att få presentkortet ikväll, han tror att han ska få det nästa fredag på hans födelsedag. Snacka om att han kommer att bli glad! Så sscchh, säg ingenting till honom...

Fram med målarpenseln

ÄNTLIGEN!
Nu är färgen köpt och det enda som fattas nu är att
mamma ska komma hem så att hon kan färga mitt hår.
Hennes hår behövs färgas det med så det tänker jag hjälpa henne med.
För övrigt är det denna färg jag använder varje gång eftersom den är skit bra och ger en snygg glans under flera veckor.


irriterad...

Är det någonting som kan göra mig galen är det när människor tar nya saker och lägger i disken när det kan användas igen. Robert använder smörkniven en gång, lägger den sedan i disken för att sedan ta en ny smörkniv när han ska äta macka någon timme senare. Istället för att skölja av smörkniven, använda den nästa gång och spara på diskandet! Så himla onödigt som gör mig så jäkla irriterad. Varför ta nytt hela tiden om det ändå ska användas igen en liten stund senare? Varför ta ett nytt glas när man har druckit vatten istället för att skölja glaset och använda det lite senare igen?

Så himla kul är det inte att diska!

OHNO!

PANIK!!!! När jag stod och fotade mig ifrån olika vinklar kom denna bilden fram.
Så här kan jag verkligen inte se ut, ge mig svart färg NU!

fotograf

Det hade varit riktigt kul att gå en kurs och lära sig att fotografera som ett proffs. Kanske extra knäcka som en fotograf, det hade varit kul. Som du kanske har märkt tycker jag om att fotografera djur och natur. Det finns ingenting mer äkta än djur och natur. När jag ska fota naturen gör den inte sig till, den är som den är och ser ut som den gör. Hur många människor är på det viset egentligen?

Någonting som jag tycker är svårt att fota så är det mig själv. Det har mycket med vinklar och ljus att göra och det är svårt att få till det bra när jag inte ser mig själv förrens efter jag har tagit ett foto. Kanske borde öva på att fota mig själv lite mer? Jo, så får det bli. Nu ska det fotas som bara den!
God morgon!

Vilken tur att jag kollade på klockan då jag först vaknade och tänkte fortsätta att vara vaken, då var klockan 06.00. Jag fick riktigt tvinga mig själv till att somna om och vakna nu istället.

Robert ligger och sover och jag tänkte äta lite frukost. Min yoghurt är slut så jag kan inte äta müsli så det får bli mackor istället. Det är svårt att prioritera vad vi ska köpa nu sista veckan innan vi åker. Robert tyckte att vi skulle köpa ägg igår men det tyckte inte jag. Det fick bli mackor, smör, leverpastej, mjölk och krackelimutt-korv. Krackelimutt-korven är sören den godaste korv jag någonsin ätit. I en liten butik som heter "gott hjärta" brukar vi unna oss denna goda korv om helgerna då den är rätt dyr.

Vad som kommer att ske idag har jag ingen aning om. På smhi står det att det kommer att regna och blåsa som sören över Helsingborg idag. Glo på film och mysa är nog det enda som tåls att göras idag. Städa hemma hos mina föräldrar kanske? Jo juste! Jag måste sätta upp tvätt tid innan vi åker!! Påminn mig om det så att jag inte glömmer det.

2009/07/29

Sista inlägg

Sista inlägget för dagen.

Det blev att vi åt toast och drack té. Vi hade varken lust att laga mat eller gå och köpa. Medans vi åt kollade vi på filmen "four brothers", en rätt bra film faktiskt. Filmen handlar om fyra bröder som ska hämnas deras mammas mördare.

På teven just nu är det "dödligt vapen tre". Alla de filmerna är töntiga men bra ändå för att vara så töntigt.

Det är relativt jobbigt att kolla på film tillsammans med Robert. Om han inte vickar med fötterna så trummar han med fingrarna, om han inte gör det sitter han och biter på sina naglar väldigt högt. Himla irriterande. Killen är aldrig still.

Förresten är det bara jag som är udda genom att ibland ha ont i ögonfransarna? Eller där ögonfransarna sitter fast? Jag har inte träffat någon som brukar ha ont där. Är jag den enda eller? När det gör ont så liksom måste jag rycka bort en eller några ögonfransar så går det över.

Godnatt!

Hemma igen

Så var jag hemma igen. Jag har tagit reda på varför det är en sådan hysteri kring hans mormors pannkakor, hon byter ut mjölken mot grädde istället. Två pannkakor räckte för min del, snacka om att det var mättande.

Efter vi hade varit hos hans mormor och morfar stack vi ner till hamnen en runda och kollade på människorna som stod och fiskade. Fasen alltså vad jag fick lust till att fiska! Det är kul. Jag har endast fiskat ett par enstaka gånger men ändå har jag fått upp horngäddor, makrill, plattfiskar och en sjöstjärna. Det trodde jag inte att det var en sjöstjärna som drog så in i bomben, kändes snarare som en stor lax eller något.

Nu är jag och Robert hungriga igen men all vår mat är fryst. Då får det bli nödlösning som thaimat eller en bakad potatis på väla. Mat ska vi ha i alla fall.

Aj aj aj

Innan när jag berättade att det spände i min mage, eller snarare i mina nedre magmuskler, började Robert att skratta. Han skrattade i säkert en halv minut och sa sedan "ja eller hur.. inbilla dig det du..". Vad sjutton ska det betyda?! Okej jag tränar inte men jag kan väl ändå ha ont i mina magmuskler? Har jag inte tränat för mycket så har jag ätit för mycket. Det andra alternativet verkar stämma bäst...

Hejdå äckel mens!

Precis, hejdå vi ses nästa månad istället. Jag ska egentligen ha min mens under nästa vecka, då vi är iväg men för första gången ska jag testa att skjuta upp mensen. Känns faktiskt lite nervöst eftersom jag inte förespråkar att hålla på och trixa och mixtra med en massa konstiga tabletter och så vidare. MEN... Jag orkar faktiskt inte må kiss och bajs och ha värsta PMS under semestern.

Igår satt jag och läste om och om igen hur man gör för att hoppa över mensen. "Ta ej de vita pillerna, ta de rosa på en ny karta". Flera av mina kompisar har hoppat över mensen då och då. Ingenting hände där så varför skulle det gå fel när jag gör det? Bara jag har gjort rätt så.. Fasen måste läsa om texten igen!

God morgon

God morgon!

Kvällen ändrade sig till det bättre efte ett tag. Vi åkte hem till vår lägenhet och gjorde toast, tände ljus och kollade på friidrott. När friidrotten var slut spelade vi skip-bo. Så ja, kvällen avslutades väldigt bra.

Är det någon som har druckit gröna slots öl 4,6%? Igår tänkte jag dricka en slots men ångrade mig lika snabbt när jag hade svalt den första klunken. Den andra klunken tvingade jag i mig och resten av ölen hällde jag ut. Fy sören vad äckliga öl! Eftersom jag har druckit corona med lime det senaste året är det kanske inte så konstigt varför jag har börjat tycka illa om slots. Nog talat om öl... Varför började jag att skriva om öl direkt på morgonen? Jaja...

Idag runt middagstid ska jag följa med Robert till hans mormor och morfar. Hans mormor ska bjuda på pannkakor och tydligen är dessa pannkakor någonting extra. Ett jäkla massa tjatande har det varit från Roberts sida att vi ska åka hem till dem och äta hans mormors pannkakor. Jaja, tror knappast att dem är bättre än MIN mormors pannkakor. Oj jag blev tio år igen...

Vad som annars kommer att ske har jag ingen aning om. Kanske åka till stugan och grilla om det är fint väder ikväll? Ja vi får se helt enkelt.

Kan någon informera hur väderprognosen ser ut i Dalarna för nästa vecka? Snälla ge mig sol!!

2009/07/28

Tjurig pojkvän

Hela dagen har varit jätte bra fram tills nu. Vi har haft fint väder hela dagen och varmt har det varit. Ute hos Roberts pappa grillade vi och snackade lite skit. Jag hade med mig Daizy och Roberts lillasyster blev mycket förtjust i henne. Med en gång då vi kom skulle hon fram och hälsa, hon är inte ens fyllda två år ännu. Kul tycker jag.

Halv sex stack vi därifrån eftersom Robert skulle repa. När vi sitter och har kört i tio minuter får Robert ett sms om att repningen är intälld idag. Jahapp, ska vi göra nu då? Då kommer jag med förslaget att vi kan åka ut till Roberts syster och hennes sambo för att grilla och dricka lite öl. Perfekt! Först skulle bara jag och mamma till kolonin och lämna av lite blommor.

Nu klockan 20.00 kom jag och mamma tillbaka från kolonin och då säger Robert att dem redan har grillat. Okej, så klockan är 20.00 och dem har redan grillat? Lönt att åka ut dit i typ två-tre timmar för att sedan betala 200 kronor till taxin hem. Nej, då kan vi lika bra åka dit imorgon istället lite tidigare, grilla, dricka lite öl och ta taxi hem.

Vad gör Robert då? Jo, han lägger sig i soffan med armarna i kors och riktigt surar som en femåring. Vad jag än frågar får jag bara ett nej som svar. Hur som helst får han ligga där och sura, jag bryr mig. Det är onödigt att åka ut dit endast för att sitta och uggla, då kan vi lika bra ta det imorgon. Take It or leave It!

Daizys väg till kycklingen som Robert äter...

"Om jag bara lägger huvudet här och tittar bort så ser han inte mig..."


"Han har väl inte ätit upp all kyckling, bäst att jag checkar lite då och då..."

"Nu är det inte mycket kvar, nu slår jag till med mina puppyeyes! ATTACK!!"



What to do

En sväng ut till Viken för att hälsa på Roberts pappa och hans nya familj är det som kommer att ske härnäst. Nya familj lät lite konstigt men jag skriver så eftersom han har gift om sig och fått en liten flicka tillsammans med sin fru, hans nya fru. Jag tror att jag lämnar det kapitlet nu eftersom det låter alldeles för negativt och trist...

Perfekt dag för att hänga med Jojo? Ja, det hade det varit om hon inte hade dissat Helsingborg för Stockholm, finns det någon bra anledning till att göra det? Njae, tror knappast det. Hoppas att hon har det skoj där i alla fall.

På lördag klockan 10.00 åker jag och min familj till Kungsbacka för att hälsa på min mormor och morfar. Dagen efter sticker vi till Varberg och hämtar husbilen och sedan är det roadtrip för hela slanten till Dalarna!!

Pyssling?

God morgon Sverige!

Om du tycker att det är väldigt mycket hundsnack nu i min blogg så är det för att jag passar Daizy, familjens hund. Har jag förresten berättat att min kusin har fått en liten flicka? Så ja, jag är ännu en gång.. eller jag fått ännu ett kusinbarn. Vad sjutton heter det? Syssling? Pyssling?

Förresten! Filmen som var så jäkla kass heter "the broken". Kolla inte på den, spara dina pengar till något annat. Slöseri med dyrbar tid det med dåliga filmer.

Idag vet jag inte vad som kommer att hända. Robert snackar någonting om att han vill följa med sin systers kille till hans båt och att jag undertiden ska umgås med Roberts syster. Gå en promenad med hundarna? Nu börjar hundsnacket igen... Vi får se vad som sker! Det kanske blir någonting helt annat. I så fall skulle vi ha lite grilltime också.

2009/07/27

God natt

Jaha, så ligger jag här igen i min säng och tänker. Idag har varit en riktig slappedag. Jag har kollat på tre filmer, "micke och molle" & "bernand och bianca" & "peter pan". Bra filmer! Gått ut med hundarna och käkat kebabtallrik. En riktig slappedag alltså.

Vad jobbigt det blev att skriva i nästan mörker. Återkommer imorgon istället!

Godnatt på dig.

Slappar

Micke och Molle är slut och nu sitter jag och slappar framför Tyra. Totalt ointressant ämne idag... ännu ett ointressant.

Vi har varit och gått en runda med Daizy och Nova. Tyvärr kan inte Nova släppas lös eftersom hon inte lyder när man kallar på henne. Sedan är det ju lag på att man inte får ha hundar lösa under sommaren. Helt ärligt ignorerar jag det när jag är med Daizy i skogen om det är bra sikt. Ser jag en annan hund kopplar jag henne, annars får hon springa lite fritt.

Om du har hund, har du alltid din hund kopplad vart du än är?

Myspys

Nova, Robert utan huvud och Daizy.
Myspys hela dagen. Vi kom hit klockan 11.00 och hittade snabbt godisskåpet. Den klassiska filmen Peter Pan har vi kollat på och nu kollar vi på Micke och Molle. Det undrar jag om animerat är bättre än tecknat... Musiken i tecknade filmer är så himla klockren.
Det är skönt att Nova och Daizy kommer överrens med varandra. Båda kan vara rätt bitchiga av sig mot andra hundar men de är snälla mot varandra.
Filmen igår var riktigt kass! Jag fattade ingenting från början till slut och det är någonting som sker sällan att jag inte förstår ett budskap eller så i en film. Denna film var rätt igenom stinkandes kass. Just nu kommer inte ihåg vad filmen heter men jag skriver det senare.

God morgon

God morgon!

Ny vecka, nya möjligheter. Nä okej, så glad är jag inte denna morgon. Just nu sitter jag och äter frukost för om en timme ska jag och Robert iväg tills hans syster. Vi ska passa hennes hund, Nova, och min lilla sockertopp Daizy idag. Nova och Daizy går till samma dagis under veckorna och där leker de och är snälla mot varandra. Hoppas att det kommer att fungera även hemma på Novas revir.

Igår under bilfärden hem som varar i tjugo minuter, sjöng Robert non-stop till mix megapol låtar på radion. Jag höll på att bli tokig! Han kan alla dessa skit låtar också eftersom radion alltid är igång på hans jobb. Nu ska vi se... Han sjöng Shaggy, Pink, den förbannade låten från Island (eurovision), Kylie, Veronica Maggio ja fasen vad han sjöng. Duktig var jag som inte sa till att honom att vara tyst en enda gång. Annars brukar jag få snespel när han sätter igång och galer.

Denna helg sticker vi iväg på semestern! Mega kul kommer det att bli. Nehe borsta bissingarna och göra sig i ordning kanske? Ja, så får det bli.

2009/07/26

Under dagens gång

Ev. beställningar emottages endast av servitrisen Olga.
Någon som vill beställa en öl av huvudlösa Olga?
Mia har humor hon...

Vad är värst, att bli stucken av myggor eller att ha på sig denna groteskt fula uppfinning?
Jag har ingen aning...

Nu är jag hemma igen efter att ha hämtat fiskespö hemma hos Roberts morsa och varit på biltema en snabb runda. Magen kurrar och har sig så jag får ta och äta något känner jag. Sista filmen ikväll, undrar hur läskig den kommer att vara. Psykologisk thriller... läskigt...


Uppdatering

Daizy var också med på festivalen, jätte duktig var hon. Roligt att åka cab!


En svettig, äcklig, flottig och omättande langos. Första gången och aldrig mer att jag äter langos.

Robert, Daizy och mamma sitter och väntar på att pappa ska återvända från toaletten.


Barnen satt i en mega bubbla och "gick på vattnet". Rolig syn.
Sorry folket men det var allt jag fotade från festivalen. Det var AS mycket människor som trängdes och som luktade både det ena och det andra. Efter festivalen åkte jag och Robert hem till hans syster på kalajs. Det var god mat och trevligt sällskap. Tyvärr var det ingen som ville vara med på bloggen så ja, det blev inga bilder där inte.
Efter ungefär tre timmar åkte jag och Robert hem till mina föräldrar och såg filmen Changeling. Filmen är bra från början till slut! Har du inte sett filmen, se den!!! Otroligt bra. vet inte mer vad jag ska säga än att SE DEN.
Frukosten är uppäter och jag och Robert ska sticka hem till hans mamma och hennes sambo för att hämta fiskespön som vi ska ha med oss på semestern. Hoppas verkligen att det blir fint väder. Kom igen Sverige, visa oss från din bästa vädersida.
För övrigt ska jag kanske börja att gymma med en PT. Vi får se, ska träffa henne förmodligen i nästa vecka och snacka lite. Jag älskar styrketräning, hatar kondition.
Må bra så länge!