2009/10/02

Gud straffade mig

Hej du vänlige som besöker min blogg! Där fick jag till det va?

Här sitter jag helt ensam hemma och funderar. Jag funderar på väldigt mycket, allt och ingenting som man brukar säga. Gud straffade mig innan för att jag inte tvättade kläder idag. Efter jag hade stekt bacon skulle jag sätta stekpannan i diskhon och skvätte då allt baconfett över mig. Jag skulle liksom göra något elegant med stekpannan på något underligt sätt. Synden straffar sig säger jag bara.

Idol ikväll då. Alltså Erik kommer att ta hem hela skiten, det är jag helt säker på. Han är the one and only och smiskar de andra rätt rejält i Idol. Tänk så vinner Tove eller någon annan kass människa, då dör jag.

Glöm inte att jag inte bloggar under lördagarna och söndagarna. På helgen vilar jag och det gör som sagt även min blogg. På måndagen återkommer jag alltid så det kan du räkna med.

Ha en trevlig helg!

Hur det kommer sig att jag har så fint hår:

Först schamponerar jag in mitt hår med Tigi´s "Dumb blonde" schampot som är as bra för vi som har färgat hår. Det räcker med en klick stor som en krona eftersom schampot är jätte koncentrerat till skilllnad från schampot som de säljer på ICA och man måste ta en hel näve full. Efter det sköljer jag ur håret noggrant i ljummet vatten, det är bättre att ha för kallt än för varmt när det handlar om hår. Därefter tar jag två klickar av Tigi´s "Dumb blonde" balsamet och gojsar in i håret. Kom ihåg, har du fettigt hår ska du absolut inte ta i hårbotten! Balsamet låter jag sitta i medans jag tvättar kroppen, kanske sjunger en sång också eftersom det är bättre ju längre balsamet får sitta i. Noggrant sköljer jag ur balsamet så att ingenting finns kvar i håret. Redo för nästa steg!

Fönar du ditt hår och/eller plattar det? ANVÄND DÅ NÅGON TYP AV SKYDDANDE PRODUKT MOT VÄRMEN! Min absoluta favorit är "Extreme" från Redken. En jätte bra produkt som skyddar håret från att brytas av och även skyddar håret från värmen. Denna produkt ska du ha i handdukstorkat hår.

Näst sista grejen nu då för att få ett fint hår! Jag fönar mitt hår på låg-medel värme uppefrån och inte underifrån, håret kan lätt bli frissigt då. Jag fönar alltid mitt hår tills jag känner att det nästan är torrt, bara lite fuktigt alltså. Då låter jag håret självtorka och när håret är snustorrt plattar jag det med OBH Nordica´s plattång. Använd gärna en kam eller en mindre borste, det underlättar och håret blir bättre plattat då.

Till sist sprutar jag några gånger över hela håret med "Soft style, The Shine" av Paul Mitchell. Ett jätte bra glansspray som INTE ska överarbetas!
Nu känner jag mig fräsch och snygg!

Freshing up!

Idag känner jag mig lite extra busig. För en halvtimme sedan började min tvättid men busigt nog tänker jag inte tvätta kläder idag. Hah! Kan det bli busigare?

Det jag tänker göra istället är att duscha, raka mina hår som är två månader gamla på benen och kränga på en massa balsam i mitt hår. Jag älskar balsam. Efter det tänkte jag måla mina naglar, vinröda naglar borde jag kanske satsa på? Det blir antingen vinröda eller svarta naglar. Sminka mig ska jag också göra! Det finns egentligen ingen anledning till att sminka mig men jag känner bara för det. Helgen kommer att bli lugn med en idolkväll hemma hos mina föräldrar ikväll, imorgon vet jag inte och på söndag ska jag gymma och förmodligen tvätta kläder. Roberts kompis, eller bekant vet inte riktigt, ska spela på något skejtställe och Robert vill att vi ska dit ikväll. Eftersom att det är jag som är bossen betämmer jag att vi ska ara hemma och kolla på idol. Orka skejtmusik liksom...?!

Tänker på dig, unga mamma.

Förresten: Tove borde satsa på en tanställning istället för på en Idol-karriär. Nu har jag sagt det.

Frukosten idag är en smoothie med hallon och yoghurt. Jätte gott och nyttigt! Ett tips är att skippa sockret i smoothien, det går faktiskt att äta/dricka smoothie utan socker. Istället för att lägga till några teskedar med socker kan man ta en lite sötare frukt så att drinken inte blir allt för sur om du gör en smoothie av t.ex hallon.

Fredag idag oh jag har vägt mig. Vågen står på noll så jag står kvar där jag stod förra fredagen. Det gör ingenting, så länge den inte visar plus så är det lugnt. Igår var jag på gymmet fastän jag inte kände för det och hade sjukt ont i magen. Det är pluspoäng i vardagen det!

Anledningen till att jag hade ont i magen var för att jag och Jojo läste nyheterna om den 20-åriga småbarnsmamman här i Helsingborg, som under fyra långa dagar var inlåst med två män i 30 års åldern i hennes egen lägenhet och blev våldtagen flera gånger om och misshandlad med knytnävar och tillhygge. Det stod i nyheterna att hon var bekant med den ena mannen men den andra var hon helt obekant med. VAD ÄR DET FÖR SJUKA MÄNNISKOR SOM KAN GÖRA SÅ HÄR MOT EN ANNAN MEDMÄNNISKA?! Alltså, tänker dem överhuvutaget? Jag förstår inte och jag tror faktiskt inte att det går att förklara varför en del människor gör såhär. Vill jag veta? Nej, skjut dessa människor istället.

Offret, den unga mamman, finns i mina tankar och jag önskar henne trygghet och ork. Egenltigen vill jag bra krama henne, hålla om henne och få henne att känna sig trygg. Jag känner inte offret (tror jag) men jag vill ändå hjälpa henne. Hoppas att hon har bra vänner och en familj som kan hjlpa henne igenom traumat.

En positiv nyhet är att en serievåldtäktman i Malmö under veckan har blivit anhållen! FY FAN VAD JAG ÄR LYCKLIG!

Idol igår var... hemsk!

God morgon!

Back on track again. I onsdags var jag hemma hos Jojo och sov över där tills igår. MYCKET trevligt. Det var länge sedan jag kunde slappna av hemma hos henne eftersom det alltid är tidsbrist inblandat. Nu kunde vi koppla av, ladda ner filmer OLAGLIGT och glo igenom dem. Först kollade vi på en norsk film som heter "Yatzy", sjukt dålig film. Jojo och jag satt hela tiden och fällde kommentarer så som "va?" "vänta, vad hände nu?", vi fattade nada. Den andra filmen vi laddade ner och kollade på var "Lilja 4-ever", riktigt bra film alltså. Den är relativt gammal och alla andra i Sverige har sett den förutom jag kändes det som så jag var tvungen att se den. Det var speciellt en scen som jag inte kunde kolla på. Hela mitt inre vred sig och jag äcklades något otroligt så då gick jag och hämtade vatten istället för att kolla på det. Det enda som hade velat se mer av är när Lilja är i Sverige och tvingas att sälja sig. Inte själva mer scener då hon blir tvingad till sex utan kanske lite mer försök för att komma därifrån och hennes tankar medans hon upplever denna äckliga situation. Filmen utspelade sig väldigt mycket när hon var i Ryssland, alltså bakgrunden till varför hon kom till Sverige. Annars var den otroligt bra!

Såg du idol igår? Det mesta var otroligt pinsamt att kolla på förutom Rezas (eller hur hennes namn stavas) framträdande och sång. Jisses vad bra hon är! De andra var bara pinsamt, mycket pinsamt. Det första framträdandet klarade jag inte av att se så jag gick därifrån. Sedan var det Reza och hon var jätte duktig. Efter det var det nog wailarn (Carolina) som sjöng, det lät fatiskt inte helt tokigt men jag tycker ändå inte om hennes "sång", utseénde och personlighet. Det absolut värsta framträdandet går till... *trumvirvel*... Camilla! PINSAMT TJEJEN! Ibörjan lät det riktigt bra även om jag tyckte att det var ett tråkigt låtval, i mitten av låten brast allting. Jag och min familj satt med hakorna i golvet av häpnad när hon helt plötsligt förvandlade en sjukt fin ballad till en jäkla käck schlagerlåt. HUR TÄNKTE DU DÄR CAMILLA? Det var nästintill att jag började att gråta så hemskt jag tyckte att det var. Grattis Camilla, du har gjort den SÄMSTA versionen av "My heart will go on". Celine lär vilja strypa dig efter det framträdandet. Så har vi Tove. Vad är det med den tjejen egentligen?! Juryn avgudar henne, mamma tycker att hon är as bra men jag kan verkligen inte se vad som är bra med varken hennes röst eller hennes framträdande. Slutpratat om henne.

Kvällens höjdpunkt: Camilla gör bort sig som fasen. Alltså, det var bara så klockrent. Hur sjutton kunde hon höra fel? Carolina hörde inte fel. Trodde hon verkligen att hon skulle gå vidare efter det usla framförandet? Sveriges befolkning tycker synd om henne, jag är skadeglad och njuter enormt. Hon hör inte hemma som en Idol, kanske som en artist som uppträdet på Bingolotto med Thorleifs eller något.

2009/09/30

Maaaat...

Nu väntar jag på mamma. Antingen kan hon komma och hämta mig på sin lunch och skjutsa bort mig till Jojo eller så hinner hon inte och då måste jag änta till klockan 18.00 ikväll. Håller tummarna att hon kan hämta mig nu. En stor anledning till det är att vi inte har någon mat här hemma. Robert ska vara duktig ikväll och handla mat eftersom det inte riktigt har funnits tid till det innan. Antingen repar han eller så tränar jag. Om dagarna arbetar han och denna vecka är hans långa arbetsvecka. Jag HATAR att inte ha någon mat hemma. Eller jo, vi har vitt bröd men det äter jag inte. Då svälter jag hellre.

Idag har det sett ut såhär:
Frukost: Ett kokt ägg och två morötter
Lunch: Två kokta ägg, lite feta ost och det sista av den kokta påläggsskinkan

TROR DU ATT JAG ÄR HUNGRIG ELLER?!

Eftersom jag äntligen ska umgås med Jojo i mer än tre timmar (som det brukar vara) så kommer jag inte att blogga så värst mycket. Jag kommer att uppdatera vad vi gör och har gjort under dagen men mer än så blir det inte. Ha en trevlig vecka så länge!

SANNINGENS ÖGONBLICK

Detta visste du inte om mig, Bexxe
När jag var liten älskade jag att äta toa/hushållspapper. Oftast satt jag inne på toaletten och åt toalettpapper tills jag blev så mätt i magen att jag inte orkade någon middag. Varför jag åt toalett/hushållspapper har jag ingen aning om mer än att jag tyckte att det var gott. När mina föräldrar frågade mig varför jag hade varit inne på toaletten så länge ljög jag och sa att jag hade bajsat eller något.
Idag äter jag inget papper som tur är. Jag förstod i efterhand att det inte var bra att äta papper, hur gott det än var. När jag åt papper var jag typ 4-6 år så det var inte så att jag slutade med det förra året eller något.
För att sammanfatta var min favoriträtt när jag var liten just toalett/hushållspapper.

Nämen hallå ja!

Godmorgon!

Först vill jag prata om gårdagens idol deltagare. Mariette och Erika gick vidare och var favoriterna. Nu är det så här att Erika ALDRIG hade gått vidare om Clara inte hade valt en pisstråkig låt att sjunga som hon tyvärr gjorde. Att välja som första låt "release me" när allt står på spel och hon har en Bonnie Tyler-röst är bara mega korkat och det fick jag se igår på resultatet. Hade hon valt t.ex valt en Bonnie Tyler låt hade hon utan problem gått vidare med en gång.

Okej, ingen idé att dölja längre, vem SJUTTON ringde in och röstade på Erika...?! Under hennes framträdande satt jag och gäspade konstant för hennes framträdande var så himla tråkig. Hon har bevisat innan att hon kan sjunga, nu då? Kom med något nytt? Nej fy fan säger jag bara. I idol har hon ingenting att göra. Skicka in henne på "små stjärnorna" för det där där hon hör hemma.

Jag tycker att Mariette och Clara skulle gå vidare. Clara valde fel låt men jag vet hur hennes röst är och vilken utstrålning hon KAN ha på scen. Mariette är väl ingenting och diskutera? Hon var bäst och piskade de andra överlägset. Hon är solklar helt enkelt.

Idag ska jag hem till Jojo, min älskade och bästa vän. Eller nja, hon får dela första plats med mamma, pappa, Robert och Daizy, rätt ska vara rätt. Det kommer att bli skojsig! Hennes mamma är ju bortrest så vi kan göra vad vi än känner för. Okej det gör vi annars också, men ändå.

Nu ska jag äta mitt kokta ägg och mina rivna morötter till frukost. MUMS!

2009/09/29

Godnatt

Har du kollat på klippet som jag la upp i mitt förra inlägg? Har du inte det ännu så gör det nu, det är så värt det.

På gymmet gick det bra! Rätt mycket folk på slutet som störde och tramsade runder med maskinerna. Kan någon portförbjuda killar mellan åldrarna 13-40 på gymmen? Det hade varit himla skönt.

Imorgon ska jag hem till Jojo, sova över där och hjälpa henne med källaren. Fun fun fun! Jojo skulle gå och köpa GI-mat till mig sa hon idag, onödigt tycker jag men en fin tanke.

Nu? Sängen och teven. Godnatt!

Tio minuter av dig tid är allt jag begär

Ett klipp som jag tycker att ALLA borde se är det här klippet: http://www.youtube.com/watch?v=R9ya9BXClRw.

Klippet varar i tio minuter och du kommer att bli djupt berörd, skratta och kanske även gråta. Snälla, ta dig tid i tio minuter för att kolla på det här klippet. Du kommer att få dig själv en tankeställare, det fick jag. Mannen som talar i klippet heter Randy Pausch och höll denna korta men intensiva föreläsningen hos Oprah för några månader sedan.

Give me fat! (good fat)

Långsamma kolhydrater is the shit!

Det känns as bra att äta tills jag blir mätt och att vara mätt i tre timmar innan jag äter igen. Hur många gånger har det inte hänt att man trycker i sig en fet mcfeast (+meny såklart) men känner sig hungrig igen efter en timme? Det har hänt mig jätte många gånger. Man går från att vara proppmätt till att bli hungrig igen efter en kort tid. Tacka sören för bra fett! Alla dessa år av olika bantningsmedel, så himla trött på det. Du förresten, jag bantar inte, jag har bara ändrat min livsstil.

Lista på vad som har förändrats medans jag har ätit GI-mat:
  • Minskat sockersug
  • Större mättnadskänsla
  • Mer energi
  • Viktminskning
  • Magen har blivit mycket bättre, inte lika orolig längre
  • Maten smakar mycket bättre nu, smakläkarna är bättre
  • Mitt tänkande gällande mat och onyttigt snacks

Det låter väldigt kliché men det är verkligen sant. Har jag då slutat att äta ALLT som är onyttigt. Nej det har jag inte om helgerna. Då äter jag gärna en chokladkaka eller lite lakrits, kanske en bit pizza också men det är okej. Det handlar om att sätta upp sina egna mål och vad man känner att man själv klarar av att avstå ifrån, inte vad en diet säger.

Nu längtar jag tills ikväll då jag ska svettas röven av mig på gymmet! Jag ska allt visa mig själv och de anabola sprängdfyllda "muskel"knuttarna där nere att jag minsann också kan. Okej Annika och pappa tar inga konstiga sprutor och så, men alla andra. Borde ta foto och visa dig?

Vad tycker du?


Gick rätt deltagare vidare?
Ställningen just nu:
Ja (72.4 %) Nej (27.6 %)
(Totalt har 7858 personer röstat på Aftonbladet.se)
Vad tycker du? Gick rätt deltagare vidare?
Själv tycker jag att rätt deltagare gick vidare. De andra var jätte dåliga. Den ena såg ut som en fjolla i en ännu fjolligare hatt, den andra som en sliskig Enrique Iglesias-wannebe och den tredje såg ut som en person ur det begravda popbandet Hanson på ett karaoke party. Hur kunde de ha gått vidare från allra första början? Nej, kattpiss säger jag bara on drugs. Rock`N´Roll is the only way to go!

Snopp-mini-pc-skit!

ÄNTLIGEN god morgon!

That´s it! Nu orkar jag inte med min mini pc när den hänger upp sig hela tiden. Det kan inte vara något fel på bredbandet eftersom det funkar på denna dator. Blir tokig! Måste lämna in den eller något. Stör mig i mitt bloggande så där är inte okej.

Gymma ikväll då, lovely. Imorgon ska jag hem till Jojo för att hjälpa henne med fösäkringar och sådant, det har nämligen brunnit nere i hennes källare/förråd. Lagom kul sådär. Eller, kul att träffa Jojo men mindre kul med bränder. Sedan ska jag göra någonting som jag inte har gjort på säkert tre-fyra år, jag ska sova över hemma hos henne. Dock har Jojo en tendens till att somna i tid och otid om kvällarna, speciellt när vi kollar på film, så jag är osäker på om det blir en filmkväll eller ej. Någonting som jag vill göra är att gå en runda i den fina skogen utanför henne. Så låter det nu men det kommer förmodligen inte att låta så när träningsvärken har satt in efter kvällens träning. Det är tanken som räknas, eller hur?

Igår var jag på ett riktigt surt humör av någon anledning. Jag var sur på allt. Speciellt på Roert, han får ofta ta skit från mig när jag är på ett krackigt humör. Igår gormade jag åt honom att hans hår var fult och att han inte ska ha långt hår om han inte kan sköta det. Robert har hår ner skulderbladen (ungefär) och så är det lite uppklippt. Han jobbar i smuts och skit med maskiner om dagarna så hans hår är alltid flottigt och smutsigt efter jobet. Hur som haver, jag blir irriterad när han har det här flottiga och smutsiga håret och sätter upp det i en totte med ett mega slick så att han ser skallig ut framifrån men sedan överraskas man av en hästsvans. JAG TYCKER ATT DET ÄR SÅ JÄKLA FULT OCH OSEXIGT! När håret är utsläppt har han ett naturligt svall i håret och för övrigt är han snygg, men inte fan när han har det här bakåtslickade håret i en totte. Det var jag irriterad över igår.

Tur att jag är så himla perfekt!

2009/09/28

Recept

GAH! Håller på att bli tokig på min mini acer. Nu under några dagar har den hängt sig lite när den själv vill, mitt antivirusprogram har gått ut så jag trodde att det berodde på att datorn inte var skyddad längre. Nu har jag laddat ner ett nytt antivirusprogram men den vill ändå hänga sig. Typiskt, just när jag har velat att blogga som allra mest. What a girl gonna do..?

Nu verkar det som om min dator fungerar vilket är på tiden så att jag kan blogga igen. Under hela förmiddagen och nu på eftermiddagen har jag som sagt suttit vid datorn och försökt att fixa problemet. Dagens middag blev en gryta med mums i:

Jag började med att steka upp köttbitar i en stor klick med smör. När köttet var genomstekt strödde jag över ca två matskedar med vetemjöl och lät mjölet bryna en liten stund. Därefter hällde jag i hackade morötter i lagom stora bitar, blomkålbitar, slarvigt hackad lök och färska champinjoner. Sedan hällde jag i ca fem dl med köttbuljong som jag hade kokt upp tidigare och låtit svalna till rumstemperatur. Till sist kryddade jag grytan med några nypor med salt och svartpeppar, två lagerblad gör susen för smaken. Var försiktig med att salta om du har haft buljong eftersom buljongen redan är rätt salt. Grytan stod och puttrade på låg värme i ca 20-30 minuter beroende på hur al dente man vill ha rotfrukterna, min gryta puttrade i ca 25 minuter. Avnjut en god gryta med antingen kokt potatis eller ris i detta höstväder. Enjoy!

Det fina med att laga mat utan att stå och piska sig själv över ett recept är att man kan välja precis vad man vill ha i och hur mycket man vill ha av varje ingrediens. det är så många som följer regler inom matlagning och vad som ska vara och inte. Står det i ett recept att du ska ha i morötter men inte tycker om morötter, ja, strunta i morötterna då. Se ett recept som inspiration och en idékälla än att du måste följa receptet till punkt och pricka.

LAGA MAT MED DIG NU!
Förresten vilken är din favorit måltid att äta och att laga?

Just det!

Jisses Amalia! Jag glömde att berätta hur det gick i fredags när jag och mamma släktforskade. Hur sjutton kunde jag glömma det? Hur som helst gick det jätte bra. Försov mig på morgonen och det medförde att jag blev väldigt stressad och har man en "stressmage" vet du hur magen reagerar på det. Så småningom kom jag iväg och mötte upp mamma utanför stadsarkivet. Det kändes väldigt tryggt när jag väl kom in i byggnaden. Det var väldigt frifullt och harmoniskt där inne och alla skötte sitt. Även om de som släktforskade var upptagna och ivriga efter information tittade de ändå upp bakom sina datorskärmar och hälsade när jag kom in i rummet. Trevligt mottagande är alltid bra, speciellt när jag är uppriven och stressad.

Att släktforska gick jätte bra. Mamma och jag satt som några nördar bakom datorskärmen och letade efter information som bara nördar kan. Vi kom jätte långt i vår research! På mammas pappas sida kom vi ända bak till början av 1800-talet och på mammas mammas (alltså min mormor) sida kom vi ända bak till min mammas mormors mormor, alltså min mormors mormors mormor. Lite svårt att hålla koll på alla dessa mormorar och sådant men tyckte att jag förklarade det rätt bra ändå. Hängde du med förresten...? Hoppas att jag fick rätt på det.

Än så länge har släkten hållt till här nere i skåne men vi får se hur det såg ut längre tillbaka i tiden. Det var mycket intressant i fredags och jag vill gärna följa med och hjälpa till fler gånger.

Har du släktforskat någon gång eller vet du något intressant om din släkt?

Måndag

God morgon!

Hej igen borde jag skriva nu efter helgens uppehåll. Som jag har skrivit innan spenderar jag och Robert rätt lite tid med varandra så helgen är helig. På helgerna är jag bloggfri men skriver som vanligt varenda vardag såklart.

Ny vecka, ny måndag. Det hände inte någonting allt för stort under helgens lopp. I fredags åkte vi hem till mina föräldrar för fredagsmys, käkade tacos och kollade på idol. HELT UNDERBART att Durma åkte ut ur tävlingen, hon var riktigt kass.

I lördags.. hmm nu måste jag tänka efter. Slappa hemma hos mina föräldrar, kändisdjungeln på kvällen då Karl Petter vann.

Igår var det att slappa också. Var en sväng i skogen med mamma och Daizy. Robert sålde sin cross. Mer spännande var det inte denna dag.

Måndag idag som sagt. Det blåser och regnar som sören ute. Den senaste halvtimmen har jag hört tre stycken polisbilar susa förbi med sirenerna tjutandes. Trafikolyckor gissar jag på.

Två veckor sedan jag tränade sist. Visst jag har har gått lite då och då men ändå. Imorgon ska jag till gymmet. Jag ska börja med att gymma tre gånger i veckan, tisdagar och torsdagar och lördagar/söndagar. Ska jag festa på en lördag tränar jag på lördagen istället för "dagen efter". Tror inte att det är bra att gymma dagen efter jag har druckit alkohol, även om jag inte dricker mycket. Ett tips är att dricka lite alkohol (om du nu vill ha lite alkohol i kroppen) innan du går ut, drick sedan kanske en cider ute och resten vatten. Det är både dyrt att dricka ute och ibland kan det bli för mycket om man är på ett bra partyhumör. Du mår betydligt bättre dagen efter också.

2009/09/27

Stängt under helgen, öppen på vardagarna

ÖPPNAS IGEN PÅ MÅNDAG!!!

HELGEN ÄR TILL FÖR ATT VILA OCH DET GÖR ÄVEN BLOGGEN. ÅTERVÄND PÅ MÅNDAG FÖR ATT LÄSA VAD SOM HAR SKETT UNDER HELGEN.