2009/09/04

Fredag

Goooodmorgon!

GAH! 07.30 vaknade jag av att hela sovrummet inkl. sängen skakade av borrmaskinen utanför mitt fönster. Innan var jag irriterad på morgonen men nu var jag riktigt förbannad! Ilsken som jag var tog jag mitt täcke och kudde och gick ut i vardagsrummet istället. Precis när jag har lagt mig till rätta börjar någon att klippa gräsmattan utanför vardagsrumsfönstret. VEM SJUTTON KLIPPER GRÄSET 07.30?! Alltså okej jag jobbar inte natt och jag har ingen liten bebis men tänk dig de som har jobbat natt eller har ett litet spädbarn. Jisses alltså...

Begravning och kalas/kräftskiva ikväll. Pappa kommer och hämtar mig och Robert klockan 12.00. Det jag behöver göra till dess är att platta mitt hår, äta lunch, sminka mig och välja passande kläder till en begravning. Svart lär det nog bli.

Efter jag hade gymmat igår studsade jag in i duschen, kollade först på "unga mödrar". Låter kanske lite äckligt att jag inte duschade på en gång men vad fan "unga mödrar" är en gång i veckan! Sedan somnade både jag och Robert vid 22.00-tiden. det var därför jag inte uppdatera igårkväll. Idag har jag ätit en god frukost bestående av stekt bacon, stekta champinjoner, stekt ägg och citronvatten. Till lunch tänke jag äta kasslern som blev över från igår, keso och lite grönsaker till det.

2009/09/03

Mumsigt

Vad består min middag av idag?

Ca 1½ dl rivna morötter
1/4 av tallriken består av kokt broccoli
Två stekta kasslerbitar
½ dl gräddsås med stekt lök i

Låter detta så fruktansvärt? Tycker inte jag och det bästa av allt är att det är mega gott! Det var länge sedan jag åt rårivna morötter men det kommer jag att äta ofta i framtiden. Ikväll efter träningen kommer jag att äta en skål med keso med skuren apelsin i och en nypa kanel på det. Egentligen får man inte äta frukt enligt GI men vet du vad? Om jag inte ska äta godis så ska jag åtminstonde ha frukt! Frukt är jätte bra oavsett vad, så det så.

Nu ska jag äta upp!

Ha eller inte?

Nu har jag pratat med Josse i typ 45 minuter om lite allt möjligt. Vi ska ju gå ut på lördag eftersom hon fyller då så det kommer att bli as skoj! Vi har inte träffat varandra en enda gång under sommaren vilket är för jäkligt. Nu kommer det att bli ändring på det!

När jag gick ut i lördags hade jag på mig en leopardmönstrad tunika, nu är min fråga om jag kan ha samma tunika nu på lördag då vi ska ut? Brukar du lägga märkte till om folk har samma kläder på sig två gånger i rad när de går ut? Jag har självfallet andra kläder men jag gillar den tunikan så mycket! Så ska jag ha den tunikan igen eller ska jag ta ett annat plagg? Åh!

Ännu en brilijant idé

Nu har jag kommit på den perfektaste idén någonsin! Att tvätta kläder är inte jätte jobbigt men tar onödigt många timmar och det klädesplagg jag vill ha på mig har en ovana till att 99% av gångerna ligga i tvättkorgen. Så hur löser jag detta då? Jo, pappkläder! Det är skit bra. När jag inte vill ha på mig plagget längre för att plagget är smutsigt så slänger jag bara plagget i soptunnan istället för att slösa en massa dyrbar tid på att tvätta. Perfekt va?

Rent teoretiskt skulle detta aldrig fungera men det är en skön tanke...

Just nu sitter jag och kollar på "alla älskar Raymond" medans tvätten tvättas och tar mig ett glas citronvatten. Grävmaskinen har varit igång nu i tre dagar utanför mitt fönster och det ser ut som att det kommer att förbli så ytterligare i några dagar. Jag fattar inte riktigt vad de gör, varför gräver de en grop där? Tåls att ta reda på!

Fullt schema

Så var det kolonin ja. Jag har fortfarande inte varit där och röjt undan i trädgården osv. Även om jag inte jobbar har jag ändå hela veckan planerad.

Torsdag: Gymma (så där går hela kvällen till det)
Fredag: Begravning och sedan hem till moster på kalas/kräftskiva
Lördag: Josse fyller 24 år så vi ska ut på kvällen och på dagen ska jag passa Daizy.
Söndag: KANSKE umgås med Jojo, KANSKE till kolonin?

Robert har en spelning i Malmö på fredag och en spelning i Örkelljunga på lördag. Tyvärr kan jag inte hänga med på någon av konserterna men det kommer fler tåg.

Kollar du på såpan "våra bästa år"? Jag har följt serien sedan Marlena var besatt av djävulen, Austin var tillsammans med Carrie och Sami försökte splittra deras förhållande och John miste sin första fru Isabella. Det är lääänge sedan, så där 12 år har jag kollat på denna speciella serie. Några andra program som jag gärna kollar på är Oprah, Tyra, Unga mödrar, Simpsons, 2½män och Family Guy. Vilka program kollar du gärna på?

Torsdag

Godmorgon!

Igår kom jag och mamma fram till Landskrona klockan 15.00 och åkte därifrån 16.45. Mamma skjutsade hem mig till Jojo och vi kollade på filmen "hollywood gigolo", gamla avsnitt av "the hills", simpsons och "Hogan knows best". En riktig tjej kväll alltså, fattades bara spa-behandling.

Igår bestämde jag mig för att jag ska gå ner runt sju-åtta kilo tills den 18 november. Varför just den 18 november..? Det får du läsa om då! Jag tänkte skriva lite om hur jag kommer att gå till väga för att gå ner i vikt PÅ ETT HÄLSOSAMT SÄTT. Såklart handlar det om mat, motion och inställning. Det jag menar med inställning är att om man vill gå ner i vikt kan man inte ha en negativ iställning så som "åååh vad tråkigt, jag får inte äta något godis" och "jag kommer aldrig att gå ner i vikt". Har man en negativ tanke om själva viktnedgången är det såp mycket enklare att ta den där godisbiten, hitta på en dålig ursäkt till varför man inte ska gå den där rundan osv.

Mat då? Jag har studerat ämnet länge och har kommit fram till att GI verkar vara det mest hälsosamma som ger resultat och som inte smakar bajs. Att äta och sedan gå ner i vikt låter som en bra idé. Jag har testat GI i tre månader förutom för att se om min mage blev bättre då, det blev den inte men jag märkte att jag gick ner i vikt under tiden.

Du får gärna fråga vad jag äter till frukost eller middag osv. Onödigt att jag skriver vad jag äter om du inte är intresserad.

Så schemat ser ut så här: GI mat varje dag var tredje timme, gå en bit varje dag (har ingen betydelse hur långt, bara jag går överhuvudtaget), gymma två/tre gånger i veckan och slappna av så kommer kilona att försvinna. Hur kan jag veta detta? Jo, för jag tror på det och tänker ge allt fram tills den 18 november.

En gång i veckan tänker jag att väga mig och det kommer att bli på fredags morgonen. IDAG BÖRJAR JAG, VÄNTA INTE EN EXTRA DAG ELLER TILLS DET BLIR MÅNDAG, BÖRJA IDAG!
Du kommer självklart att få följa min väg -7 till 8 kilo lättare här på min blogg.
Om du har någon fråga eller vill gå ner i vikt tillsammans med mig, skriv då till mig så kan vi kanske peppa varandra.

2009/09/02

Snart så

Mamma kommer och hämtar upp mig klockan 14.30 och sedan drar vi till Landskrona. Tyvärr ska jag till Sveriges sämsta samhälle, händer det någonsin något bra där? Min vän Josse bor där och det är alltid någonting negativt hon har att säga om Landskrona. Kan jag klandra henne? Njäe, tror knappast det va...

Jag har precis ätit stekt lax och potatismos. MUMSIGT! Det jag har kvar att göra är att sminka mig, slappa och röka så in i helsike. Fjortis all over again?

Köpa kläder?

Åh! Jag vill köpa nya kläder. Känns som om jag har haft mina kläder under flera år nu, en del bilder på tröjor börjar flagna bort sakta men säkert. Vill verkligen köpa nya baskläder som toppar, jeans och linnen. Mamma har sagt att det är onödigt att köpa nya kläder nu när jag har börjat att träna och förhoppningsvis kommer att gå ner i vikt. Mammor brukar ha rätt och i detta fallet har hon säkert det men jag vill ändå ha nya kläder.

Vart brukar du handla dina kläder? Vilken är den bästa butiken? Gina tricot och H&M kanske? Eller Zara...? På lindex sätter jag inte min fot alltså!

Mjölk, smör och ägg

Någonting som MÅSTE finnas i kylskåpet hemma hos mig är mjölk, smör och ägg. Laktosfri mjölk och smör såklart och ekologiska ägg (frigående höns utomhus). Om dessa tre matvaror inte finns hemma får jag mindre panik. Jag äter åtminstonde fyra ägg i veckan och är just för tillfället lite smått beroende av knäckebröd så smör måste jag ha, det är även as gott att ta ett glas mjölk framför teven om kvällarna.

Nu har vi varken mjölk, smör eller ägg hemma. Ja, jag skulle kunna gå till konsum som ligger typ 200 meter bort MEN konsum har varken laktosfria matvaror eller ekologiska ägg.

Hur kan jag sammanfatta denna text på bästa sätt? Konsum luktar kiss i alla lägen!

ONSDAG

Godmorgon!

Ligger nu i min säng och kollar på "the voice". Vaknade 07.00 i morse av att en jävla grävmaskin förde ett jäkla liv utanför fönstret. Inte bra, I N T E bra! Nu är jag skit trött men kan verkligen inte somna om. Olle Waller är på voice denna morgon vilket alltid är lika intressant. Josefine brukar ställa så otroligt idiotiska frågor som jag tycker att alla redan borde veta. Typ "håller en kondom för evigt?". IDIOT!

Känner att jag inte är på världens bästa humör idag. Det måste jag vara i eftermiddag för då ska jag till Landskrona på ett möte... typ... Lite frukost kanske gör susen? Lite yoghurt och müsli.. ? Låter smarrigt. Så får det bli!

Ska kanske hem till Jojo och kolla på en till film ikväll. Har jag skrivit att "män som hatar kvinnor" var jätte bra!! Filmen alltså. Det var jobbigt i vissa scener men jag tvingade mig själv att kolla på det för att sedan hyperröka efter de hemska scenerna. Har du inte sett filmen tycker jag att du ska se den. Skit bra förr att vara en svennefilm som annars brukar vara, hm, mindre bra.

2009/09/01

Filmdags

Duktig har jag varit idag. Jag har dammsugat och diskat. Eftersom jag har mörkt hår syns hårstråna mycket mer om det ligger något på golvet och det är så himla äckligt tycker jag. Annars har jag inte gjort så mycket idag, lagt på nagellack på mina naglar bara. Robert kommer hem om typ 20 minuter och då ska han skjutsa bort mig till Jojo, men först måste jag hämta "män som hatar kvinnor" hemma hos mina föräldrar. Tur att Jojo bara bor några hundra meter ifrån mina föräldrar. Nu ställer jag mig frågan: Vad sjutton ska jag ha för pizza?! Eller ska jag köra på en kebabtallrik istället..? Så himla svårt när det finns så mycket gott att välja bland.

Det är ingen som har kommenterat min nya frisyr! Nu blir jag arg... Nej det blir jag inte men det hade faktiskt varit kul att höra vad du tycker om det. Har det någon större betydelse? Njae, inte egentligen, bara kul att höra.

Nu måste jag fixa det sista innan jag åker! Filmkväll, HERE I COME!!

PST!

"Sitter du på bussen nu?– Ja.

Hur känns det? Är det äckligt?– Jag känner liksom: ”Vem har suttit här innan mig? Är det någon äcklig person? Är det en socialdemokrat? Är det någon tjock person?”. "


Vem kan ha uttryckt sig så här korkat? Svaret finner du HÄR. Inte förvånad det minsta..

UppfinningsBEXXE

Då blir det kräftskiva/födelsedagskalas på fredag hos min moster och hennes man. Först begravning och sedan party. På lördag? Party igen. Känner mig som 18 igen!

Förresten, Josse och Jojo är inte samma person. Josefine och Johanna. Så vet du det. Tänkte att det kanske är förvirrande att jag ibland skriver Jojo och ibland Josse men nu vet du det, två olika individer alltså.

Jag och Jojo ska ju ha filmkväll ikväll. Jojo var fast besluten om att vi skulle äta pizza också vilket vi kommer att göra. Det är inte i första taget som jag tackar nej till Ringstorps vitlökssås. Asså jag önskar att jag kunde ge dig ett smakprov här i bloggen men det går tyvärr inte. det hade ändå varit coolt att kunna skicka t.ex. dofter över internet. Typ om jag har köpt en ny parfym så kan jag lägga in doften här i bloggen och så skulle du kunna lukta hur parfymen luktar. Hade inte det varit fräckt?

Få fast det sjuka aset!

"Nio fullbordade våldtäkter och två våldtäktsförsök har sedan 2006 inträffat på Söder i Helsingborg. Samtliga fall är ouppklarade och mycket tyder på att det handlar om en serievåldtäktsman.
Lars Ohlsson vid Brottsförebyggande rådet säger till Metro att det finns många likheter mellan fallen. Alla har ägt rum i samma område, vid samma tid på dygnet, och under liknande omständigheter.
Den senaste våldtäkten begicks för bara några veckor sedan, skriver Metro."

-------------------------------------------------------------

Okej? På söder i Helsingborg? VART på söder i Helsingborg?! Vilken tid på dygnet?! Under vilka omstädnigheter?! Jag bor på söder i Helsingborg och tycker att jag borde få mer information om detta äckel som våldtar kvinnor. Söder är relativt stort och det beskymrar mig att de inte säger vart exakt skitstöveln håller hus någonstans. Hur kommer det sig att polisen inte har fått tag på äcklet ännu? Nio fullbordade våldtäkter och två våldtäksförsök borde ju ge någon form av information om honom. DNA prov är ju ett starkt tips. Hur ser han ut? Ungefär hur gammal är han? NÅGON måste ha sett NÅGONTING. Fan alltså!

Jag kan inte tänka mig hur hans offer mår nu och hur de kommer att må resten av livet. Det enda jag hoppas på nu är att polisen (eller någon vanlig medborgare) antingen sätter honom i fängelse eller dödar honom. Bryr mig inte vilket det blir men fri ska han inte vara länge till! Äcklas något otroligt av att veta att han går fri och kan slå till när som helst.

Tisdag

God morgon!

Har precis ätit frukost, ett stekt ägg och två knäckebröd fick det bli denna morgon. Inatt har jag sovit bra, vaknat några gånger men somnat om snabbt igen. Ingen träningsvärk idag heller! Lär väl komma imorgon.

I eftermiddag/kväll ska jag till Jojo och ha filmkväll med henne. Vi ska se "Hollywood gigolo" och KANSKE "Män som hatar kvinnor". Alltså gigolo är så jäkla komisk och rolig, har du inte sett den så tycker jag att du ska göra det.

Det slog mig precis att jag och Robert inte har varit hemma hos hans mamma och hennes man under hela sommaren. Inte en enda gång har vi varit där, då Mia och Magnus även har varit hemma. Det är helt sjukt med tanke på att de andra sommrarna har vi alltid varit där i flera veckor på en gång. Hm, denna helgen går det inte heller för jag ska förmodligen ut med Josse eftersom hon fyller 24 år (tror jag att det var). Brukar reta henne för att hon snart är 30 år och det är mega gammalt. Såklart är det inte det men det är roligt att retas.

Jädra tjatande på teven om att det håller på att bli kallare och att sommaren försvinner. Jaha? Hur länge har vi inte vetat om att hösten kommer efter sommaren? Orka gråta över det..

2009/08/31

Del I - Transformation

Jag ser tråkig ut och "frisyren" likaså


Så här såg jag alltid ut

Usch.. Hemskt..

Snygg jag är när jag inte har borstat håret. Det var så det var innan, jag borstade typ aldrig håret utan satte bara upp det i en totte. Tjusigt va?


Del II - Transformation

Mitt hår klipptes... Rätt så mycket. SKÖNT!


Först blektes mitt hår för att den violettafärgen skulle i.

Nu ser mitt hår inte klokt ut...

.. Men resultatet blev as bra! Eller vad tycker du? Håret är längre där fram och kortare där bak.
Vilket var bäst, före eller efter?
(Det var denna bild jag tog på mig själv i lördags
när jag väntade på Chrsitine och hade VÄLDIGT tråkigt)



Hårt men inte så svettigt

Hemma igen från gymmet. Fy fan vilket hårt pass Annika la upp för mig ikväll. Konstigt nog svettades jag inte lika mycket ikväll som innan men det tog emot mer än tidigare. På slutet skakade mina ben så jag skämdes (eftersom det syntes) och jag hade sura uppstötningar. Riktigt ont i huvudet har jag nu. Men vet du vad? Innan idag kände jag inte alls för att åka till gymmet eftersom min nattsömn har varit riktigt kass på sista tiden, MEN jag åkte dit ändå och det är jag glad över. Annika mådde mycket bättre idag, hon vet inte vad det var för fel men hon har känt så i kroppen tre gånger innan.

Robert följde med till gymmet! Han var jätte duktig och maxade inte så som han tränade innan då han var mer vältränad. Robert har gymmat och tränat thaiboxning för något år sedan så det är lite kämpigt för honom nu när han endast kan tahälften av den vikten som han tog innan. Så är det ju, man måste börja någonstans och det är på en låg siffra för att träna sig uppåt.

Tänkte lägga upp lite bilder från när jag klippte och färgade håret för två veckor sedan. Det kommer i nästa inlägg för nu måste jag äta någonting. Knäckebröd med ost. MUMS!

Seeeg

Nu är jag mätt i magen. dagens middag blev makaroner och köttbullar. Helt okej då jag inte orkade laga något märkvärdigt. Robert slutar sent denna vecka så han kommer hem vid fem-tiden. Fasen alltså, jag hade planer på att fixa och sona här hemma idag men jag har verkligen inte haft lust till det. Annars har jag ingenting emot att städa och diska och sådant men idag tar det bara emot. Nåja, jag måste ta mig i kragen och diska åtminstone. Det får bli efter Top model.

Riktigt tråkigt väder har det varit idag. Nu är klockan bara lite över fyra men det är ändå lite halvmörkt ute. Regnat och blåst har det också gjort. Tur att jag har så många bra minnen från semestern så att jag kan drömma mig bort för ett tag. Dalarna ska jag absolut besöka igen!

Höststäda?

Jag känner en stark längtan efter att komma till kolonin och höststäda. Klippa gräset, klippa häcken, rensa i rabatterna och mycket mer. Ska kanske sticka dit på onsdag och börja med att klippa gräset så har jag börjat någonstans, för det är det som varenda människa måste göra, att börja någonstans. Har jag bara börjat är det andra enkelt. Jag kan börja med att höststäda här hemma..

På fredag ska jag på begravning med pappa och Robert. Det ska bli kul att träffa släkten igen efter ett antal år. Det är så det är på pappas sida, vi träffas 5-10 år emellan var gång på antingen kalas eller på begavningar. Det var 5-6 år sedan jag träffade mina kusiner på pappas sida. En del kusiner är ännu längre sedan jag träffade dem. Farmor träffar jag oftare som tur är. Roberts släkt är helt galna! De har varje år släktträff, kusinträff, påskträff, julträff, midsommarträff och fler träffar som jag inte har koll på. Jag är inte riktigt van vid det så iband tycker jag att det känns jobbigt med alla dessa träffar hit och dit. Egentligen önskar nog att min släkt på pappas sida också kunde träffas mer och det är därför som jag finner det jobbigt med Roberts släkt.

KRÄFTSKIVA

Pappa hade pyntat med kräftremsor, kräfthattar, haklappar, kräftsol,
kinesiska lyktor och ännu mer kräfsaker. Jätte mysigt var det!


Kräftorna och räkorna låg i badkaret och badade lite.

Färdigbadade och redo för att ätas!

Dagen efter, bordet var stökigt och Robert sov som en stock.
MOMSIG KRÄFTSKIVA!
(Mamma har mer bilder som jag kanske lägger upp senare)

Monday

Godmorgon!

Efter helgen så behövde jag verkligen sova ut idag så det har gjort. Vid ett-tiden i natt vaknade jag av att magen krampade men efter att jag hade tagit två stycken ImodiumPLUS kunde jag somna om igen efter typ en timme. Tur att det var LondonINK på teven just då så att jag kunde försöka koncentrera mig på något annat.

Måndag idag! Det betyder gymmet ikväll och handla mat. Jag har fått ett sms av Annika, min pt, hon skrev att hon skulle komma till gymmet ikväll. Hoppas att det stämmer, jag tränar mycket bättre när hon är där eftersom allting är fortfarande så nytt.

Fy fasen alltså. I lördags innan vi skulle gå ut gömde jag min 500-lapp här hemma. Nu imorse hade jag glömt bort vart jag hade gömt den. Visst är det typiskt? Jag gömmer pengar för att ingen nnan ska få tag i pengarna, sedan har JAG glömt vart jag har lagt dem. Alltså gömt för mig själv. Skit bra det där! Som tur är hittade jag 500-lappen efter typ tre minuters letande. Sådan är jag. Jag hittar försvunna sakerväldigt snabbt.

Helgen var helt perfekt! Kräftskiva i fredags med familjen (bild kommer upp snart), utgång med Christine och Anna på lördagen occh igår var Robert och jag hemma hos mina föräldrar och åt pannkakor och slappade med en massa snacks. I lördags tog jag en bild på mig själv för att visa dig att jag verkligen inte kan ta bild på mig själv, det blir ALLTID misslyckade foton. Bara för att jag är så snäll ska jag ändå lägga ut bilden lite senare idag. Ska bara hitta min sladd...

Ha en bra dag!

2009/08/30

Rolig lördag

Söndag idag.

Igår var en perfekt dag/kväll. Det var så himla kul att träffa Christine och Anna, personerna som jag träffade ute var roligt att träffa också. Det slog mig innan när jag åt frukost att jag inte tog en enda bild igår! Alltså hur korkad får jag vara egentligen. Jag träffar Christine MAX två gånger om året och när hon äntligen är här nere tar jag inte ett enda foto på henne. Det var ingenting som jag tänkte på helt enkelt! Typiskt också... Ville ha lite roliga bilder att lägga ut här på bloggen.

Robert och jag somnade vid tre tiden inatt och imorse vaknade jag klockan nio. NIO?! Dumma Robert som var uppe och drack vatten, det är så när jag har vaknat så kan jag inte somna om. Ibland kan jag men det är om jag är riktigt trött.

Idag ska jag förmodligen till kolonin och fixa lite. Vi har inte varit på kolonin på ungefär en månad så du kan själv tänka dig hur gräset och häcken ser ut. Källaren är inte färdigstädad ännu så jag ska kanske hjälpa pappa med det idag också. Först måste jag få liv i Robert... Igår drack jag fyra cider, Robert drack betydligt mer..