2009/08/15

Bajs Gina

Vad är det för skit musik en del butiker spelar? Idag var jag inne på Gina Tricot och skulle hitta något fint att ha ikväll då jag ska på kalas. Jodå, jag hittade en hel del och började att prova kläderna inne i omklädningsrummet. I hela butiken dunkade något salsa/techno ut ur högtalarna med någon hysterisk kille som babblade "I have no control" om och om igen igenom HELA låten.

Av ren stress och panik testade jag inte alla kläder eftersom när jag hade testat ungefär hälften hade jag sådan äcklig huvudvärk av denna skit låt som varade alldeles för länge. Varför inte ha lite bättre musik? Om det är en rockaffär med kläder behöver inte Slayer spelas högt som fan ur högtalarna. Jag blir helt koko i bollen. Om det är en lite mesigare affär som Gina kan de väl spela lite tönt pop istället? Varför denna kassa salsa/techno "I have no control" skit musik? Nä, jag tog en klänning, betalade och skyndade mig ut från butiken.

Vad fick jag av den här upplevelsen? En klänning som jag inte ens tycker om, huvudvärk och ett grinigt humör. TACK GINA!! Spela bättre musik för fasen.

WIHOOO I´M A MODEL

Nu önskar jag att jag hade en ny och fräsch frisyr som jag kunde visa dig men så är inte fallet. Till frisören gick jag men det blev ingen klippning för mindel. Why? JAG SKA VARA HÅRMODELL FÖR SAXIN OCH VARA MED I TIDNINGEN! Eller nja, jag KANSKE ska det. Det är en annan tjej som också har anmält sitt intresse men hoppas att de två stylisterna väljer mig istället.

Det är en tjej här ifrån Helsingborg och så är det en annan tjej som jobbar nere i Milano som ska fixa mitt hår, styla, sminka osv. Det var min frisör Marie som föreslog att jag kunde ställa upp som hårmodell. What? JAG?! Modell...? Njae, måste man inte vara lång och slank och ha jätte bra ansiktsdrag då? Icke sa nicke. De söker en mullig tjej. Men hallå! Det är precis det jag är ju. Mullig och vacker. Med en tråkig frisyr. Kan det bli bättre? Klart att stylisterna kommer att välja mig. Tänka dig ändå att jag får tips och sånt helt gratis av två stylister som andra betalar jätte mycket för deras råd och tips. Gratis hårklippning och make-up? JA TACK!

Denna morgon..

Mmm, gröt på morgonen är finnemang och enkelt att tillaga. Enklaste sättet är att göra gröt i en kastrull på spisen. Mitt recept:
1. Sätt igång spisen på full värme
2. Ta en liten kastrull, häll i två dl vatten och ställ på plattan
3. Häll i en dl havregrynsgröt INNAN vattnet har börjat koka.
4. När den första bubblan syns, sänk då värmen en aning så att du inte bränner gröten och släng i en nypa med salt.
5. Rör om då och då, helst hela tiden.
6. Precis innan du har den konsistensen på gröten som du är ute efter kan du slänga i lite vad du vill. Det kan vara russin, nötter, torkad frukt, kokosflingor mm.
7. Häll upp gröten i en skål. Du kan tillsätta lite mjölk och/eller socker om du föredrar det.
8. Njut av din gröt!

Om 45 minuter kommer mamma och hämtar mig eftersom vi båda ska till frissan idag. Efter klippningen tänkte vi försöka hitta något fint som jag kan ha på mig ikväll, hittar vi inget får jag slänga på mig något som jag redan har hemma. Gina tricot brukar ha rätt fina kläder men ibland kläderna bara skit fula och jätte konstiga.

Vart brukar du handla dina kläder?

2009/08/14

minnen

Ja jisses vad en massa minnen har kommit tillbaka nu. Jag har suttit och läst igenom en massa gamla brev från kompisar och bunten var inte liten den.

Fasen! Jojo väntar på mig!! Hatar när jag fastnar..

Fiskaredag

Idag är Robert och fiskar med sin morfar. Jag ringde honom efter en timme och frågade om han hade fått någon fisk. Jodå, en horngädda. Jag HATAR horngäddor. Dem ser äckliga ut och smakar äckligt. Kommer han hem med en massa horngäddor lär jag få lägga på ett fejkat smile, säga att han har varit duktig, frysa in fisken för att sedan ge bort fisken till någon som vill ha den. Så får det bli. Tufft men ärligt.

Min pappa är duktig

Puh! Nu är jag och pappa klara för dagen med att röja bland stuffet nere i källaren. Det låter kanske som om det är en lätt uppgift och ja, det är lätt för mig men lite svårare för pappa. Han har i alla fall varit jätte duktig nere i källaren och slängt både det ena och det andra. Lite smått stolt är jag allt. Han tycker om "bra att ha"saker och det i en stor mängd. Hans favorit saker som han samlar på är plast och glas burkar. Varför? Jo, det kan vara bra att ha...

Innan var jag också samlar tokig. Allt som hade med minnen att göra sparade jag. Det kunde vara stenar som jag hade plockat under någon semester, kläder som var för små eller som jag aldrig använde sparade jag endast pågrund av att kläderna var "minneskläder". Som tur är håller jag inte på så längre. Jag tycker fortfarande om allt som har med minnen att göra men har insett att minnen inte endast sitter i det matriella, det sitter i huvudet också. Det räcker att minnas utan att ha det matriella. Om jag ska nämna någonting som jag absolut inte kan slänga även om jag inte använder det idag så är det mina bokmärken och mina brev från kompisar som jag hade när jag var liten. ALDRIG att jag kommer att slänga mina bokmärken eller brev.

Snart ska jag sticka till Jojo. Först blir det lite lunch och sedan lite Jojo. Eller nja, hon har ju gått upp hela TVÅ kilo på något år så liten är hon inte längre... Eller vad säger du Jojo?

Jag lovar, nästan.

Jag har brutit mot lagen, min lag. Enda sedan jag fann McDonalds för första gången lovade jag mig själv att aldrig äta frukost där. Under alla dessa år har jag aldrig beställt frukost där, tills idag. Hemma fanns det basolut ingenting att äta till frukost och hos mina föräldrar är brödet slut. Som vanligt är det aldrig mitt fel utan denna gången var det Roberts fel. Det var han som kom med förslaget. Först sa jag nej men då sa han att han skulle ha. Jäkla skit också. Är det verkligen någon som äter frukost på donkan? Ja, jag och Robert tydligen...

Tur att jag ska börja träna på måndag (tisdag).
Hur hade annars detta kunnat sluta..

2009/08/13

Happy me

Jisses vad dagen har gått snabbt!

Jag och pappa började ungefär klockan 13.30 med att röja i källaren och slutade ungefär 16.30. Rensningen blev lyckad tycker jag. Fem stycken tomma bananlådor och typ fyra bananlådor fylla med skräp som vi slängde. Vi har fortfarande mycket att röja men vi är på god väg i alla fall mot slutet!

Guess what? JAG HITTADE MIN DAGBOK!!! Det är därför som jag inte har skrivit under hela kvällen, har suttit som fastklistrad och bara läst och läst. Den roligaste perioden att läsa om i mitt liv är när jag var en FjOoOrTiIiIzZzZ. Jo då, även jag hamnade där för ett ögonblick.

Imorgon ska jag och pappa fortsätta att röja nere i källaren och sedan ska jag träffa Jojo en runda. På kvällen blir det förmodligen mys hemma hos mina föräldrar (som alla andra fredagar).
Sedan på lördag ska jag klippa mig och åka på ett 50-års kalas. Kommer att bli kul! På måndag börjar Robert att jobba igen, pappa också. Tråkigt! Kan inte förstå hur pappas sex veckors semester bara kunde försvinna sådär. En sak glädjer mig: Snart är det jul!

ta tjuren vid hornen

Hemma hos mina föräldrar, redo för att ta mig ner till den mörkaste platsen på jorden, källaren. Det enda jag behöver göra nu är att försöka tvinga bort pappa ifrån sin dator då han älskar att lyssna på olika gitarr riff på internet. Jag har en chans att försöka slita honom bort ifrån datorn, det blir värre om han tar fram elgitarren. Då är det kört.. Tur att jag är en kvinna med mycket stake. Varför heter så förresten? Stake? Som om det skulle vara något bra..?

Operation källare, here we go!

Goder morgon

Igår var jag duktig som tog med datorn hem till mig.

Morgonen började med att jag och Robert försov oss. Vi skulle hämta mamma och skjutsa henne till jobbet klockan 08.00. 08.01 vaknade vi av att mamma ringde och frågade vart vi var någonstans. Det var bara att slänga på sig kläderna och skynda oss iväg. Nu är i alla fall mamma på sitt jobb, Daizy är på dagis och jag har precis ätit frukost.

Vet du vad jag ska göra idag med pappa? ÄNTLIGEN ska vi hjälpas åt med att röja nere i deras källare och hitta mina viktiga anteckningar, min dagbok som jag skrev under tonåren och lite innan dess. Hoppas nu att vi hittar den, jag kanske kommer att bjuda på en och en annan del av dagboken... Bara om du är riktigt snäll...

2009/08/12

OPS

Vad har hänt? Har jag glömt att blogga idag? Tillfällig minnesförlust...? Nej, så är inte fallet även om jag bra gärna vill skylla på det. Saken är den att jag glömde min dator hemma hos mina föräldrar igår så jag har varit datorlös hela dagen idag. Det är så jäkla typiskt att då jag funderar som mest om en massa olika ämnen det är då jag inte har någon dator så att jag kan skriva ner mina tankar. Block och penna känns lite old school...

Nu är jag i alla fall hemma hos mina föräldrar och chillar en runda med Robert. Mamma har varit på ett uppdrag idag, ett hemligt sådant så därför får jag inte säga vad...

2009/08/11

På måndag

Så var biffen stekt! Jag ringde Annika (efter ett långt aggressions utbrott som tyvärr gick ut över min mor) och bestämde att vi ska träffas på måndag klockan 10.00 på gymmet. Det känns väldigt bra med samtidigt lite pirrigt. Jag ska ge det en chans och om det inte går bra då så ger jag det en chans till, helt enkelt tills jag har kommit in i rutinen. Min pappa gymmar på samma gym som jag ska börja att träna på så vi har bestämt att jag ska träna när han tränar. Eller ja, jag ska träna när han tränar på tisdagar och torsdagar då Robert ändå repar, måndagar och fredagar tränar pappa också men så mycket pallar jag inte i början. Fyra dagar i veckan? HELL NO! Någon måtta får det faktiskt lov att vara.

På måndag sätter jag igång!
(snarare på tisdag eftersom jag bara ska träffa Annika på måndag)...
Men ändå!

MOMSIGT!

En timme och tre koppar varm choklad senare slutar mamma att jobba och det är dags att hämta Daizy på dagis. Fasen alltså vilken god varm choklad dem har här! Sådan proffsmaskin på hög nivå. Det skulle isåfall vara den enda anledningen till att jag skulle kunna tänka mig att börja jobba här, den varma chokladen. MUMSFILLIBABBA! Kan man köpa en sådan maskin och ha ståendes hemma tro? Njae, fasen vad tjock (tjockare) jag hade blivit då. Att i stort sätt vara inomhus under två årstid pågrund av rädslan för omvärlden gör att man går upp några kilon. Några och några, snarare drygt tio kilo... Så ska det inte vara! Jag är vacker oavsett vad vågen visar men jag mår inte bra av dessa extrakilon. Åh, nu MÅSTE jag ringa Annika.. Me go Bexxe!

work

Just nu sitter jag vid ett skrivbord på mammas jobb. Det smattrar och har sig med miniräknare och datorer till höger och vänster men sedan är det de enda som hörs. Jag har kommit på varför mamma pratar så himla mycket, det är för att hon inte pratar på sitt jobb. Hon sitter framför datorn, går och hämtar lite pärmar då och då, svarar i telefonen då den ringer inte allt för ofta och tänker en herrans massa. Så det är såhär det är att vara kontorist? En sak kan jag säga dig, jag har varit här i drygt en halv timme och är redan ur less på att det är så tyst. Hör och häpna! Är det en fläkt jag hör surra lite tyst? Jo, lite ljud finns det allt...

Idag skulle jag ha ringt Annika på gymmet. Jag vill som sagt börja styrketräna eftersom jag är stark och jag tycker att det är roligt med tyngder. Kondition=Döden. Det jag funderar över nu är om jag verkligen kommer att ta träningen på allvar och inte skita i att gå dit då det tar emot lite. För det kommer att ta emot, det vet jag. Då behöver jag någon som pushar mig. En personlig tränare som hjälper mig att träna varje gång är det ultimata. Robert säger att hon Annika endast kommer att vara närvarande de första gångerna och sedan måste jag träna för mig själv. Men det är det som är grejen, jag vill ha någon vid min sida hela tiden. Någon som puchar mig att göra de där extra tio lyften.

Boka en träff med Annika kan jag alltid göra.
Fasen så var det där med att ringa...

Klipp mig!

Idag har jag myst med Robert i stort sätt hela tiden. Kollat på tv och bara slappat. Snart ska Robert iväg till affären och kolla hur många EPn som har sålts. Hoppas på många!

På fredag ska jag träffa Jojo. Vi ska kolla på film och bara allmänt slappa. Skönt! Någonting som jag verkligen skulle behöva så är det att klippa mig. Slitna toppar är inte nice. Kanske borde ringa och boka en tid hos Marie så fort som möjligt eftersom frisörsalongen där hon klipper är väldigt populär. Saxin på kullagatan här i Helsingborg är det absolut bästa stället att färga och klippa sitt hår på! Marie är såklart bäst då...

Turn It Up!

Nu finns Bulletrain´s EP "Turn It Up!" att köpa på skivlagret på Väla för endast 50 kronor! Har du inte redan köpt så tycker jag att du ska dra din röv ner och köpa ett exemplar NU. EPn kommer även att kunnas beställas på deras hemsida inom kort.

50 kronor, kom igen det är typ ingenting!

Lugn och ro

Av någon anledning fick jag en plötslig lust till att gå på en tjejmiddag. Inte att ha en utan att bli bjuden till en. Om jag inte blir bjuden inom en snar framtid får jag väl tvinga någon att ha en tjejmiddag så att jag kan bjuda in mig själv. Höjdpunkten under kvällen kommer självklart vara att jag är där och höjer stämningen till max. Kan det bli mer perfekt?

Robert ligger fortfarande och sover. Jag fattar inte hur han kan sova när jag spelar hög musik, någon klipper gräsmattan utanför och det är ljust som sören i rummet. Det är lika bra att jag låter honom sova så att jag kan få vara ensam nu på förmiddagen.

Igår kollade vi på två av de tre filmerna som jag och mamma hyrde. Den första filmen var "Burn after reading". Jätte konstig film rätt igenom. Jag fattade allt igenom hela filmen men den var ändå rätt igenom skit konstig. Tyvärr kan jag inte förklara vad den handlar om för det fattar jag knappt inte själv. Vad den andra filmen heter har jag glömt. Den var konstig den med.

Morgon rytm

God morgon!

Nu verkar det som att jag har kommit in i min morgonrytm igen. Under hela resans gång vaknade jag mellan 06.30-07.30 och kände mig pigg då, fastän jag egentligen inte var det. Det var egentligen bra eftersom då missade vi inte hela morgonen och förmiddagen genom att sova.

Just nu småtittar jag lite då och då på top model (vet redan vem som vinner) på teven, lyssnar på The Voice på internet och äter frukost. Han som medverkar på The Voice istället för Josefine la precis en kommentar om Måns Zelmerlöv (?) och hans skånska. Han sa "Måns har gjort mycket inom teve, vi kanske skulle anlita honom som stand-in någon gång här på the voice? Då måste han sluta att tala skånska och börja att tala stockholmska istället, det låter mycket bättre när han pratar stockholmska". Okej... ? Får inte Sverige lida tillräckligt av denna uppblåsta och snobbiga dialekt i radio och teve? Nej någon måtta får det faktiskt lov att vara...

2009/08/10

THE TYRA BANKS SHOW

Dagens Tyra avsnitt handlade om tonåringar som skickar sexting.

Det var svårt att bilda en åsikt om sexting som betyder att man skickar sexiga sms eller rent av erotiska som jag tycker att det var. Det var fem stycken tonåringar som gästade Tyra och alla skickar åtminstonde några sexiga sms om dagen antingen till pojkvänner, vänner eller okända personer.

Flera av tonåringarna skickar nakenbilder till de mer poplära killarna i skolan för att de själva ska bli populära. För att sammanfatta varför de skickar nakenbilder osv till diverse olika killar är för att de har dålig självkänsla, känner sig fula, mindre populära, oälskvärda osv. De vill helt enkelt bli sedda och betraktas som vackra inför killarna som de skickar foton och sms till.

När jag satt och lyssnade på programmet och hur de vuxna i publiken reagerade på några av sms:en som tonåringarna hade skickat tänkte jag först "Ja vaddå då, det är väl ingenting. De är ju ändå 15 år". Sedan tänkte jag efter lite. Är det verkligen så gammalt att vara 15 år och skicka nakenbilder och sexiga sms till killar? Nej det tycker jag inte. det som jag tycker är synd är VARFÖR tjejerna skickar dessa bilder och sms, det är för att de inte känner sig vackra och sedda. Vi alla vill bli omtyckta och sedda men till vilken grad? Själv har jag aldrig skickat nakenbilder eller ens tagit ett naketfoto av mig själv, det har aldrig varit någonting som har lockat mig.

Det var som sagt svårt att bilda sig en direkt åsikt om dagens program tycker jag. Nu ska jag laga lite käk.

Tyra återförening

Hör och häpna nu sitter jag och kollar på Tyra. det var några dagar om inte veckor sedan som jag tittade på ett Tyra avsnitt senast. Både pappa och Robert har som sagt semester så det blir inte att jag sitter framför teven klockan 15.05 en vardag så ofta. Ganska intressant ämne handlar det om i dagens Tyra avsnitt.

Robert ska hem till Jonas (trummisen i Bulletrain) om en stund för att hjälpa honom med att skicka iväg lite skivor som har blivit klara nu. Kul tycker jag!

Nu börjar Tyra igen!

Godmorgon?

Jisses! Idag vaknade jag 11.15 och det händer aldrig att jag vaknar så sent, men nu beror det på att jag har sovit relativt oroligt hela veckan vi har varit borta. Skönt var det att sova ut. Det blev även en sen frukost idag.

Igår hyrde jag och mamma tre filmer men som vanligt kommer jag inte ihåg vad de heter. Vi har ännu inte kollat på filmerna för igår kollade vi på den två timmars långa filmen från vår roadtrip. 95% spelade vi in när vi satt i husbilen och ugglade. Många roliga klipp och det gjorde att jag saknade förra veckan ännu mer.

Snart är sommaren slut. jag drömde till och med i natt om att sommaren var slut. Det regnade och blåste, precis som det gör om hösten. Skulle sommaren vara över helt och hållet här nere i Helsingborg, kan jag alltid glädja mig åt att vi hade jätte fint väder under hela roadtripen. Jag har även lyckats att bränna mig lite på mina axlar.

I lördags var vi på Borås djurpark. Jätte kul när man får komma nära djuren och inte behöva zooma in för fullt på kameran för att få en liten glimt av en björnrumpa någon kilometer bort. Besök Borås djurpark om du vill se djur på nära håll!

2009/08/09

ge mig mat

Vet du vad? Jag tänker inte lägga ut fler bilder från roadtripen. När jag gick igenom bilderna såg jag att det endast var privata bilder och inga fler natur bilder än de som jag redan har lagt ut. Så ja, det blir inga fler bilder för din del.

Nu har jag varit hemma i någon timme och det känns fortfarande trist att vara hemma. Min moster fyller år idag så vi ska kanske hem till henne och hennes man på lite mat eller så går vi ut och äter. Jag får se hur det blir, mat ska jag ha i alla fall.

Jo juste! Här i Helsingborg ser eller hör man en polisbil ungefär en gång i halvtimmen mer eller mindre. På hela resan från det att vi lämnade Göteborg till vi kom tillbaka till Göteborg såg vi endast EN polisbil och den stod på service. Visst är det märkligt? Vi körde inte bara småvägar utan även inne i städer och så men ingen polisbil syntes till. Hur kommer det sig?

What to do?

Usch, nu börjar jag att känna mig riktigt sorgsen att roadtripen är över. Det var så himla skönt att känna mig fri och bara strosa runder. Inga måsten och ingen stress. Min själ har fått vila nu en vecka och det var precis det jag behövde. Tilbaka till verkligheten, usch så deprimerande.

Roberts videokamera har gått på högvarv hela veckan. Över två timmar har vi spelat in och det mesta är när vi sitter och larvar oss i husbilen. Kommer att bli skoj att kolla på lite senare!

Som du märkte har det varit riktigt dålig uppdatering under resans gång. Bredbandet fungerade inte överallt och det lockade inte att sitta framför datorn när det var så mycket att titta på och att göra. Hoppas att du inte har slutat att läsa min blogg pågrund av det!

Idag tänkte jag och Robert åka och fiska i havet. Robert har en veckas semester till så vi har ingen brådska hem. Speciellt inte jag. Sommaren är snart över och jag behöver börja att fundera på vad jag ska göra efter sommaren. Plugga vidare? Söka ett litet jobb? Jag vet inte. Helst vill jag stoppa huvudet i sanden och bara ignorera allt som har med ansvar att göra men så fungerar inte livet. Jag vet det. Ja, det tåls att fundera över...

Bort bra men hemma bäst?

Oj oj oj vad tiden har sprungit iväg. Igår anlände vi i Kungsbacka igen och idag ska vi lämna tillbaka husbilen. Vår roadtrip är alltså över vilket jag tycker är tråkigt! En vecka går så himla snabbt om man inte tittar på klockan hela tiden. Som tur är har vi använt hela veckan till något kul och nyttigt, det har inte gått en enda dag då vi endast har hängt i husbilen.

Bilder har jag tagit i mängder. Först måste jag bara ordna upp bilderna innan jag lägger in dem. Vi kom fram till Saltbacken i onsdags. Det var väldigt fint där men litet och det hände inte mycket. Förresten vet du vad du kan göra i Ludvika? Fika och tatuera dig. I stort sätt alla vi såg på gågatan hade åtminstonde en tatuering och bakom varje krök låg en tatueringsstudio. Sedan finns det inte mycket mer att göra i Ludvika.

I Hjo är det fint! Visste du att Hjo har vunnit priset för bästa kommunslogan "I Love Hjo"? Fyndigt. Inte. Men ändå! Hjo har även vunnit priset för landets godaste glass. Det håller jag inte med om eftersom min mjukglass rann ut över min hand hela tiden hur fort jag än slickade och hade mig. Annars var Hjo bra!

Vi övernattade på en hel del ställen så som i Håverud, Öje, Leksand, Ulricehamn, Karlsborg och Smedjebacken. De finaste och bästa ställena var helt klart i Öje och Ulricehamn. Jätte fint är det där med sjön osv. När jag blir pensionär ska jag flytta till Ulricehamn för jag menar hur ofta hör man om skottlossning där? Lugnt och skönt ska det vara.

Dalarna var precis så som jag hade tänkt mig. Hus på alla möjliga ställen som är faluröda med vita knutar och jätte fin natur. Jag skulle lätt kunna återvända till Dalarna, de pratar så fint där också. Skulle och skulle, jag SKA tillbaka, så är det bara.

Lite bilder kommer senare då jag har organiserat och haft mig!