2009/07/11

Rolig historia

Det är lugnt och skönt här hemma. Robert ligger i badet och plaskar runder medans jag färgar mina ögonbryn. Jag känner mig lugn och avslappnad, aningen hungrig också. Vi ska som sagt vara hemma hos moster klockan 17.00 så jag har gått om tid att strosa runder lite i lägenheten och bara koppla av.

En ny bloggidé! Jag tänkte skriva lite roliga historier någon gång i veckan, kanske varje dag, en del endast roliga och en del roliga med sanning i sig. Här kommer den första:

"Hitler besökte i början av kriget ett tyskt mentalsjukhus. Dörren till ett rum var stängt och Hitler bad om att få komma in.
- Tyvärr, svarade läkaren, det går inte. Här inne förvaras några patienter som tror att de är ni. De har anlagt samma frisyr och utseénde och klär sig likadant som ni.
- Prata smörja, sa Hitler, jag kräver att få komma in dit.
Doktorn släppte motvilligt in honom och efter en stund hördes ett vilt tumult. Alla försökte att komma ut och alla skrek; - DET ÄR JAG SOM ÄR HITLER!
Hur det nu var så var doktorn tvungen att slumpmässigt släppa ut en av dem. Och där vid blev det..."

Nu är färgningen klar!

Jag och Robert = CIA

Idag ska min moster titta lite på designen på bloggen. Hon är som sagt utbildad webdesigner men det var flera år sedan och mycket har förändrats sedan dess. Vi får se om jag uppdaterar med en bättre design! Det hade varit himla bra eftersom denna designen som jag har nu var bara någonting som jag och Jojo slängde ihop lite snabbt, bara just för att ha någon överhuvudtaget.

Robert ligger fortfarande och sover. Vi satt uppe igår till klockan 01.00 med tända ljus och snacka lite skit. Helsingborg verkade rätt dött igår när vi körde igenom staden. Kanske berodde på att det regnade och var allmänt kallt ute.

Jo juste! Igårkväll när vi körde ifrån min moster låg en bil framför oss. Den svängde där vi skulle svänga, körde på landsvägen och motorvägen exakt den vägen som vi också behövde köra. Då kom jag på en kul idé! Vi ska leka CIA och följa efter bilen framför oss vart den än kör eftersom att det är en knarklangare som kör den (självklart inte en riktigt, men vi låtsades). Inte ligga för nära den andra bilen och inte för långt ifrån utan precis lagom så att det blir lite suspekt. När vi körde på en lång väg precis innan city stängde vi av bilens ljusen och satte på de lite då och då, allt för att göra det hela så skumt som möjligt.

När bilen svängde av där vi inte skulle svänga av följde vi såklart efter och efter ett bra tag bestämmer sig bilen helt plötsligt för att svänga in på en gata utan att blinka, det var garanterat av ren panik och rädsla. Jag inbillar mig det i alla fall. Vi svängde in på nästa gata men bilen var utom synhåll. Det hela blev till ett spaningstillfälle på hög spänningsnivå. Vi hittade aldrig bilen tyvärr. Annars hade det varit sjukt kul och liksom sakta köra förbi för att sedan lägga plattan i mattan och susa därifrån. Hade vi gått över gränsen då med vårt CIA projekt...? Tanken slog mig efteråt att den som körde bilen kanske kommer att få men för livet, typ förföljelseskräck eller något. Hur som haver fick jag och Robert oss ett gott skratt som kommer att förlänga våra liv, det gäller troligen inte personen i bilen som vi förföljde.

Det är kanske därför som jag mår prima ballerina idag?

Bättre idag

God morgon!

Idag är det verkligen en god morgon, jag känner mig mycket gladare och piggare. Det kan bero på att det är idag som vi ska hem till moster, hennes man och min kusin för att fira min födelsedag. Klockan 17.00 ska vi vara där. Någonting som gör mig ännu gladare är att jag fick den maten som jag hungrar efter just nu, grekisk sallad med sjukt mycket feta ost och grillspett med fläskkött och kyckling. Sedan sa jag att jag INTE vill ha glass, tårta, kakor eller kaffebröd. Om det är någonting som jag skulle kunna tänka mig att ha som efterrätt är isåfall chokladpudding. Vi får se vad som kommer att serveras. Jag tänkte fota så mycket som möjligt och lägga ut på bloggen om du är intresserad. Vad dagen kommer att innehålla har jag ingen aning om, bra kommer den att vara i alla fall.

Undrar om jag kommer att få någon present idag...?

2009/07/10

Byahåla

Nu är jag hemma hos min moster och passar min kusin. Robert och Linus har badat och spelar just nu fotboll, pappa äter godis och sitter på verandan, mamma löser korsord och äter godis och jag känner mig allmänt trött och trumpen. Allt och ingenting irriterar mig idag. Inte ens godis och jordgubbar gjorde mig på bättre humör och då är det kris.

Det är så himla tyst och lugnt här där dem bor. En liten by mitt ute bland åkrarna. Jag skulle inte vilja på här men det är mysigt att åka hit lite då och då.

Min moster och hennes man har en cateringfirma och ikväll är dem i Viken. All mat lagar de i deras nybyggda kök nere i källaren och sedan åker de ut till diverse fester och dylikt för att servera. Stressigt men kul! Självklart beställer människor innan, hade sett roligt ut om dem dök upp vind för våg "ehm hej, skulle ni vilja köpa lite mat kanske..?".

Nu ska jag trycka i mig lite mer jordgubbar. Någon gång måste jag bli glad igen.

Daizy

Daizy före klippning, inte kul att ha så mycket päls i sommarvärmen



Daizy före klippning




Daizy efter klippning (ska egentligen ha långt skägg)



Daizy efter klippning (trimmerskan hade aldrig klippt en Softie innan
så hon klippte av skägget, som man inte ska)



Daizy blev nöjd och då är vi nöjda

Sanningen

Nu är jag i en svacka då jag är så himla trött på alla fobier, all oro och ängslan som bidrar till utmattning och en orolig mage. Jag är som sagt en tänkare men ibland kan det bli för mycket tankar som gör mig så himla trött. På måndag fyller jag som sagt år men jag känner ingen som helst glädje eller spänning inför det.

Ibland faller jag tillbaka till frågan VARFÖR detta skulle hända mig? VARFÖR fick jag inte bara vara en "normal" tonåring/ny vuxen som alla mina vänner? Det är under de här perioderna som jag blir arg, förtvivlad, deppig och innesluten. Det går inte att tänka på varför det blev så här, det finns ingen förklaring, jag blir bara knäpp i huvudet och det skadar mitt positiva tänkande om att bli bättre.

Det går inte att vrida tillbaka klockan två år och det vet jag om, men fy fan vad jag önskar att det hade gått. Jag antar att det är i dessa svackor som jag sedan får dubbelt så mycket ork och kraft till att gå framåt och det är bra, men undertiden är det bara så sjukt jobbigt.

Jag känner ibland tvivel och oro över att mina nära och kära kommer att lämna mig, som några kompisar redan har gjort. Att dem en dag inte orkar med mig och min oro, min stressmage, mina svackor och mitt dåliga humör då jag mår dåligt. Jobbar gör jag inte eftersom det skrämmer mig med nya människor, prestation inför chefen och arbetskamraterna, ansvaret och min stressmage.

Där har du sanningen till varför jag läser distans och inte jobbar istället.

Drömmar är bara drömmar

God morgon!

Så var det fredag och Robert har tagit sig ledigt idag från jobet. Snart kommer Daizy hit eftersom vi ska passa henne fram till i eftermiddag någon gång. Vad som sker ikväll är ännu inte klart men det har blivit ändrade planer när vi ska till moster, det blir imorgonkväll istället. Lördagar är ändå bättre än söndagar, människor tycks vara på bättre humör en lördag än en söndag.

I natt drömde jag någonting som jag aldrig brukar drömma, det händer mer än sällan. Jag drömde att jag var otrogen med en gammal flirt till mig, namnet tänker jag inte nämna. I början av drömmen var han och min kompis väldigt tajta och flirtade med varandra men det gjorde mig ingenting eftersom att jag har Robert. Hur som helst, denna ex flirt började att ge mig mer och mer uppmärksamhet och vara på sitt vanliga otroliga charmiga sätt. I drömmen störde inte detta mig. Varför stördes jag inte av det i drömmen... ? Det hela slutade med att vi kelade en hel del och sedan hade sex. Efter själva akten i drömmen hade jag inte dåligt samvete heller. Tvärtom, jag var jäkligt nöjd.

Det är så himla skumt för till 99% av gångerna jag drömmer om otrohet så är det Robert som är otrogen och fullständigt iskall och arrogant om saken. I drömmarna gråter och tigger jag honom att inte lämna mig. Hur i all sin dar kan det vara att jag helt plötsligt drömmer om att det är JAG som är otrogen och utan att visa någon ånger.

Brukar du också drömma om otrohet och vem är isåfall otrogen av er i drömmen?

2009/07/09

sodastream

Jahapp nu är programmet slut och här sitter jag och väntar på att Robert ska komma hit. Han har varit och repat som vanligt. Varje tisdag, torsdag och söndag är det bestämt att de ska repa men de repar ibland även övriga dagar. Kan bli rätt tråkigt i längden för min del.

Du har väl gått in och lyssnat? www.myspace.com/bulletrainrocks

För en gångs skull har jag inte helgen planerad. Annars är det fullpackat på helgerna med diverse saker att göra. På söndag ska jag och min familj åka till moster och hennes man för att fira min födelsedag. Jag sa till henne för någon vecka sedan att jag önskar mig en sodastream, hoppas att hon kommer ihåg det. Skulle hon inte göra det gör det ingenting, jag blir som sagt glad och nöjd med allt som jag får.

Jo juste, jag måste färga min utväxt! Helt innan min födelsedag. Jisses, för två minuter sedan hade jag ingenting planerat och nu har jag helt plötsligt två saker planerade. Då är allt som det brukar vara om helgerna.

unga mödrar

"Unga mödrar" på kanal fem går varm på teven ikväll. Jag följde "unga mödrar" Danmark och gillade programmet jätte mycket. Tycker att det är kul då det går bra för mnnäsikor som andra inte förväntar sig något av. En och en annan är såklart en idiot och borde aldrig skaffat barn, ung som gammal, men ändå.

Nu börjar det!


Har du kollat på den nya säsongen av "unga mödrar"?

Duktig dator

Det blev inget Tyra idag. Efter ungefär tio sekunder in i programmet utbrast jag med en stor pust och bytte därefter kanal. Ämnet Barack Obama och svarta är inte direkt min grej att diskutera kring.

Jag: Pappa?... Pappa?!... PAPPA?!
Pappa: Jaa...
Jag: Sover du?!
Pappa: Nej jag bara mediterar..
Jag: Lassie är på teven! Länge sedan jag såg henne.
Pappa: Vilken utav dem?
Jag: Vaddå vilken? Lassie såklart.
Pappa: Det finns många Lassie. Lassie är inte en hund utan många.
Jag: Vaddå många? Lassie är Lassie.
Pappa: Hur ska jag förklara? Kizz var inte en person utan ett varumärke, ett band. Lassie är ett varumärke, flera hundar.
Jag: Vad fan var du tvungen att berätta det? Vad fan då. Lassie är en bluff...
Pappa: Vaddå du frågade ju.
Jag: Gjorde jag inte alls...

Datorn verkar fungera igen och skönt är det. Hoppas verkligen att jag får en ny dator på måndag då jag fyller 21 år. Detta är första året som jag inte har skrivit en önskelista, är det nu jag börjar bli vuxen och tråkig eller? Bara för det ska jag skriva en nu. Jag vet redan två saker som jag önskar mig, en dator och en fruktpressare. Har sett att det finns en juice maskin som fixar allting själv det enda jag behöver göra är att stoppa ner frukten. Lätt att diska måste den vara och relativt liten. Mammas massör har den som jag vill ha, eller inte just den men en likadan.

Jag vill inte bli vuxen, vill inte vill inte!!!

Dagens ögonblick

Great.

Öppnade mitt köksfönster och vad ser jag där? Jo, en gubbe som står och kissar mot väggen. Självklart tog jag en bild men den blev för ljus så man ser inte gubben, synd, det var ett äckligt men roligt ögonblick.

Thank´s gubbe, du gjorde min dag.

THE TYRA BANKS SHOW

Gårdagens avsnitt handlade om tonåringar som inte är helt ärliga mot sina föräldrar.

Ray som åkte ur "true beauty" gästade programmet och målade en tavla av Tyras inre skönhet. Han flörtade en hel del med Tyra som fick mig att ulkas lite. Tavlan blev hyffsat bra. Han blev godkänd i alla fall av mig.

Tre tjejer och tre killar från tvserien "the secret life of the american teenager" gästade Tyra och pratade om deras serie. De pratade även om hur viktigt det är med en öppen och ärlig relation till sina föräldrar.

Yeanea, 16 år: Hon kom till programmet för att avslöja för sin mamma att hon inte är en oskuld längre, hon smiter ut om nätterna och kör runder med sin mammas bil utan att ha körkort och att hon har en sida på my space där hon har lagt ut utmanade bilder på sig själv. Yeanea grät större delen när hon satt i soffan och pratade med sin mamma. Hon använde sig av sin dagbok och läste ur den för sin mamma, under hela tiden grät hon och var helt förstörd. Phyllis, hennes mamma, blev såklart upprörd eftersom hon trodde att hennes dotter var rar och oskyldig till allt som andra ungdomar sysslar med. Undrar hur det lät när de lämnade studion och var ensamma med varandra... Var hon lika förstående då?

Stephanie, 15 år: Hon kom till programmet för att avslöja för sin mamma att hon blir hög ungefär varje dag sedan hon var elva år, hon knarkar piller och sniffar vad hon än får tag på, veckopengen som hennes mamma ger henne går endast till alkohol och knark och hon skär och bränner sin kropp. Stephanie läste även hon från sin dagbok men skrattade istället för att gråta. Först tänkte jag att hon verkade helt jäkla vrickad som satt och skrattade, sedan förstod jag att det var av nervositet och att det var hennes sätt att hantera det på. Hennes mamma, Jackie, sa inte mycket utan grät mest och förklarade att hon alltid kommer att älska Stephanie oavsett vad.

Det är det som är anledningen till att tonårinar inte pratar med deras föräldrar. Rädslan för att inte vara älskad längre utan istället en skam. Det tonåringar inte tänker på är att även deras föräldrar har varit unga och hittat på dumheter. Det finns INGEN som aldrig har gjort något olovligt. Det kan både vara en liten grej eller en stor grej. Vi ALLA har gjort någonting som inte våra föräldrar skulle bli allt för stolta eller glada över.

Bara för att du har en öppen relation till dina föräldrar betyder inte det att du måste berätta allt som du har gjort eller tänker att göra. Det är även en annan grej som vi alla har, hemligheter som ingen annan vet förutom du själv. Så länge du gör någonting som inte skadar dig är det okej att ha för sig själv, så fort du går över den gränsen då du börjar att skada dig själv borde du berätta det för dina föräldrar. Finns det någon här i världen som älskar dig villkorlöst så är det dina föräldrar. Jag har alltid berättat det jag har gjort eller sagt som jag vet om att det kanske har eller kommer att skada mig. Både fysiskt och psykiskt. Hatar mina föräldrar mig idag? Nej. Tvärtom, det har bara fört oss närmare varandra. Har jag då varit en "normal" tonåring ? Nej. Jag har väl alltid varit snäppet värre än många av mina kompisar. Än idag förstår jag inte hur mina föräldrar kunde ha det tålamodet som de hade. Bara inte mina barn blir som jag var...

Ångrar gör jag inte, tvärtom, mycket har jag varit med om och lärt mig av det.

Gårdagen=Datorn strejkade





Crazy mamma efter massagen ---->




På väg ner från åsen


<------ Uppe på åsen. Varför ta motorvägen när man kan få denna utsikt?
----------------------------------------------------------------
ÄNTLIGEN!
Dator var trotsig som sören igår och vägrade att vara igång en länge stund. Det första jag ska önska mig när jag fyller år på måndag är en ny dator. Sedan ska denna flyga och fara åt ...
Visst ser mamma roligt ut? Ser ut som the mask. Jag skulle vilja testa på att få massage. Jag har aldrig fått massage från en utbildad massör. Om det inte hade varit ett så himla slitsamt jobb hade jag utbildat mig till massör, tycker som sagt om människokroppen.
Farmor: Jag kollar alltid på de tv-programmen där de opererar. Det skulle jag vilja göra.
Jag: Ja men utbilda dig till det då.
Farmor: Ja, jag kan börja utbildningen nu så är jag lagom klar tills jag fyller hundra år.
Jag: Precis! Vem skulle inte vilja ha en hundra åring som opererar en?
Igår tonade jag Roberts hår, svart. Det var på ett villkor, att han ALDRIG få ha mustasch eller skägg fjun/hår. Själva toningen blev jätte bra och jag rulade som vanligt när det kommer till att fixa människors hår.
Nu ska jag fixa mig lite, vakna till och lite så. Sedan kommer gårdagens avsnitt av Tyra.

2009/07/08

It´s all good

Grilltime!

Jag och pappa ska grilla baconburgare, hamburgare med bacon i, koka nypotatis och riktigt fläska i oss matten. MUMS! Till efterrätt blir det farmors hemmabakade sockerkaka. MUMS!

Farmor var skämtsam och pigg som vanligt. Hon är ändå över 80 år så jag är glad för varje dag hon får tillbringa på denna jord. Visst är mormor och farmor bäst?

Idag såg jag på Tyra och ett inlägg om dagens avsnitt dyker upp lite senare. Just nu är jag vrålhungrig och man ska inte göra någonting på tom mage. Förutom om man ska undersöka tarmarna typ. Eller operera sig. Hur som helst behöver jag mat först.

God morgon Sverige

God morgon!



Så var det onsdag. Det som jag har planerat för idag är att besöka farmor med pappa och att följa med mamma på massagen. Vi får se vad som händer!

Robert var nog riktigt trött igår. Han somnade runt 20.00 tiden och sov igenom hela natten. Själv kollade jag på Michael Jacksons minnescermoni och konserten efteråt. Det är någonting med pastorer som jag inte gillar. De är högljudda och gapiga. Upprepar sig för att låta så trovärdiga som möjligt.

Själv kollade jag på Michael Jacksons minnescermoni och konserten efteråt. Jag måste erkänna att det kom en och en annan tår när Brooke Shields höll sitt tal. Snacka om att det talet var äkta och sårbart. Precis det jag gillar. Förvånadsvärt skedde det inget dramatiskt på cermonin. Jag hade väntat mig några galna fans som skulle springa fram och kasta av locket för att se om han verkligen är död eller ej. Det var många som älskade honom men även de som hatade honom. Den som hatade honom kunde typ springa fram och kasta målarfärg på kistan eller något. Självklart är jag glad för att ingenting sådant hände, speciellt för barnens skull. Verkade inte kistan lite väl "lätt" för att vara endast guld...?

Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha upp mig.

Må väl så länge!

2009/07/07

THE TYRA BANKS SHOW

Dagens avsnitt handlade om trångsynta nollor som gnällde över att de inte har en alla hjärtans dag partner.

Tjejerna hade t-shirts där det stod "be my valentine" och killarna hade texten "take me, I´m yours". Bara det var himla töntigt.

Tyra bjöd in singelkillar som fick välja ur publiken vilken singeltjej de ville gå på dejt med. Alla tjejer blev såklart inte nöjda med valet så de som inte blev nöjda fick välja och byta kille.

En tjej i publiken: Hon var inte nöjd med killen som valde henne. Hon ville ha en kille med stora muskler. Hon ser en kille som bakifrån ser ut att ha stora muskler och hon völjer honom. När han sedan vänder sig om för att gå upp till henne brister hon ut och nästintill skriker att hon ångrade sitt val. Hon väljer så småningom en kille med London dialekt.

En annan tjej i publiken: Hon var inte nöjd med killen som valde henne eftersom han var för kort. Hon kan ABSOLUT inte gå på dejt med en kille som bara är någon centimeter längre än vad hon är. Hon byter då till en flaggstång.

Asså seriöst! De kommer till Tyra och gnäller över att de inte har några hjärtans dejter och sedan när de får en dejt duger inte killen. Inte tillräckligt med muskler? Inte lång nog? Konstigt att de inte har någon kille!

En gäst kommer dit med en massa hjärtans presenter:
1. Hello Kitty diamant halsband
2. Vibrerande trosor med en fjärrkontroll
3. Skräddarsytt läppglans
4. Choklad
5. Låt din dejt välja ett par skor

Det enda som jag hade kunnat tänka mig att få är att jag får välja ett par skor. Resten är bara trams. Ett Hello Kitty halsband? Jo det är diamanter, men jag skulle aldrig bära det. Choklad? En tråkig klassiker.

Alla paren fick åka yacht med en trerättermiddag och lära känna varandra. Det hade varit kul!

En kvinna ångrade att hon dumpade sin barndomsvän för 15 år sedan, så Tyra återförenade dem i studion. Kul tycker jag.

Jag har aldrig firat alla hjärtans dag. Tycker att det är överreklamerat och krystat. Robert och jag kom överens i början av vårt förhållande att vi inte ska bry oss om denna dag utan försöka göra alla dagar alla hjärtans dag. Det är fasiken as konstigt att det finns EN dag om året då media anser att folket ska vara romantiska och handla diverse onödiga prylar som nallar och äcklig mörk choklad med körsbärsfyllning. Nä, dagen borde elimineras ur kalendern. Konstigt att det inte sker fler självmord på alla hjärtans dag än vad det redan begås. Snacka om att det är dagen D som många singlar känner sig totalt ensamma och oälskvärda. Kul och se alla par gå och gulla och hångla i matkön? Nej tack, jag hoppar gärna över det och ändå är jag inte singel.

Har en sak att säga: Håll ert saliv för er själva, snaska inte mule i icas matkö när jag är där!

Här. Borta.

Seriöst? Var det allt..? Det lät mer än vad det var. Typiskt, jag som hoppades på ett riktigt oväder. Frisk? Nej det har jag aldrig påstått att jag är.

Då blir det Tyra idag ändå då! Jag måste göra min läxa varje dag ju. Är väl lite glad då att det inte blev något oväder, men bara lite.

Nu har jag och pappa ätit jordgubbar med grädde och glass. MUMS! Vi passar på att äta chokladglass när inte mamma är här eftersom hon hatar chokladglass. Det är rätt konstigt tycker jag. Hon hatar chokladglass och chokladpudding men är typ beroende av all annan choklad. Hur kommer det sig? Choklad som choklad kan ju jag tycka, men inte hon.

Det blir att jag och pappa sticker till farmor imorgon istället. Hon skulle umgås med en väninna och gå ut på en promenad. Är det någonting jag tycker är sjukt onödigt och tråkigt så är det att promenera. Det tar så himla lång tid, mycket möda för så lite känns det som. Då föredrar jag att cykla. Det går snabbt och samanbetet mellan människan och cykeln är bra och praktiskt. Du får inte skoskav vilket är ett stort plus. Helst av allt hade jag velat ha en sådan eldriven liten manick att köra runder med, en sådan som handikappade har. Det hade varit bäst. Kanske borde sno någons..?

Oväder eller vad tror du?





Jodå, oväder kommer det allt att bli även idag. Pappa kom på för typ fem minuter sedan att caben var nere på min bil, snacka om att han fick bråttom iväg.
Det är så himla mysigt när det mullrar och lyser bland de mörka molnen. Speciellt om man befinner sig i en mysig och inte allt för robust stuga som jag och pappa gör. Hoppas att ovädret drar sig till Höganäs, det är ändå ett jäkla skit ställe där. Eller Viken! Det hade varit ännu bättre.
Nu undrar jag om det blir något Tyra idag eller om jag ska vara tvungen till att missa ännu ett avsnitt. Hoppas inte. Jag har fortfarande inte fått svar om vad som hände igår...?
Nu kom regnet! Jag ska ut och ställa mig under solparasollet och blicka upp mot skyn. Härligt när det snattrar och har sig.
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Kom ihåg det.

Ställt väckarklockan

God morgon!

Jag vaknade för ungefär en kvart sedan, denna gången satte jag klockan så att jag kan komma in i min tidsrytm igen. Pappa är snart påväg hit. Han har sex veckor semester nu så vi hade tänkt hitta på lite roliga grejer. Idag blir det förmodligen att åka till farmor igen och sedan till stugan.

Det regnade, åskade och blixtrade igår rätt kraftigt. Skönt för blommorna och gräsmattan tänker jag. Att sitta inne i stugan och titta ut på regnet är inte fel det heller, det ger en anledning till att blogga som det inte blev så mycket av igår.

Jojos hår blev finnemang! Först hade jag i avfärgningsmedel på hennes utväxt, hon såg ut som en blond neger, inte det vackraste. Har du ett exotiskt utseénde ska du inte förstöra det genom att att bli platina blond. Natacha Peyre är ett bra exempel på att ha starka drag i ansiktet, ett exotiskt utseénde, för att sedan förstöra hennes look genom att bli platina blond. I alla fall satte jag i en mellanbrun hårfärg i hela håret och då blev resultatet bra.

Du kommer ihåg disken som jag fotade för någon dag sedan? Den är fortfarande orörd och ännu större än innan. Borsta tänderna och sedan diska? JA! Gå ut med soporna? Njae, kanske...

2009/07/06

No Tyra

OHNO! Det blev inget Tyra idag för mig. Självklart skulle det börja att åska och blixtra typ tio minuter efter att Tyra hade börjat, så jag var tvungen att dra ut alla sladdar i lägenheten. Här chansas det inte! Någon som kan uppdatera för mig vad som hände..?

Tur att Tyra är var dag så imorgon gör jag ett nytt försök.

Nu ska jag färga Jojos hår. Hon håller på att platta sitt hår för fullt eftersom det är naturligt lockigt. Jag föredrar att färga hår då det är rakt.

Kollar du på "date my ex with Jo and Slade"? Jag och Jojo kollade på dagens avsnitt när Slade helt plötsligt vill ha en dejt med Jo. Vilken skitstövel han är som frågade på det sättet. Varför inte bara ta henne åt sidan och fråga? Eller ännu bättre, ge upp. Det finns en anledning till att de gjorde slut och det består. Jag älskar att tycka till om realityserier!

Nej nu ska jag börja färga håret. Håller tummarna för att det ska bli bra. Det har inte gått dåligt någon annan gång så det kommer det inte att göra denna gången heller. Så det så.

Don´t panic

Great...

God morgon!

Pinsamt nog har jag typ precis vaknat. För ungefär tre timmar sedan skulle jag och pappa befinna oss hemma hos farmor. Ja jisses men nu är jag i alla fall pigg och utvilad och det är bra. Jojo och jag ska göra smoothies. Hon ska stå för glassen och jag ska stå för bären. Tur att jag redan har bär i frysen sedan innan, den som spar hon har.

Nu måste jag göra mig iordning! Frukost har jag redan ätit, bloggfrukost. Vi hörs senare och förhoppningsvis har jag lite roliga bilder att lägga upp.

Jo juste, bara för att jag är tre timmar försenad tänker jag inte stressa. Istället ringer jag pappa och sms:ar Jojo om en senare tid. Det gick bra lite senare och vad har jag vunnit på det? En lugn mage och en lugn själ.

2009/07/05

Fyllefoto...

Hej igen!

Det finns två sätt att beskriva mitt tillstånd just nu och det är trött och mätt. Väldigt trött och mätt. Just nu går födan till växterna för fullt. De måste bli mätta precis som jag och det innebär mycket vatten. Pajen var jätte god! Jag önskar att jag kunde på något sätt överföra doften till din näsa. Ett doftinlägg hade varit perfekt.

Hur var det igår då? Jo vars... Det var bra till en början men sedan gick det bara utför. När jag och Robert hade kommit fram till Niklas hus ringde jag till Jojo för att se om hon var hemma, det var hon. Robert gick in till Niklas och jag gick hem till Jojo. Fan vad kul vi hade! Vi drack gott och lyssnade på fjortistechno på hennes lilla men perfekta balkong. En timme senare ringde Robert och ville att vi skulle komma hem till Niklas. När vi hade kommit dit förstod jag varför.

Det var för att uttrycka det kort och ärligt DÖTT hemma hos Niklas. Det satt väl en tio killar och bara... satt. Någon satt och snackade i sin mobil, någon skickade sms hela tiden, en annan stirrade rakt ut i intet, den fjärde tjatade om att dra dit brudar och resten små snackade lite. Den sämsta tänkbra musik enligt mig pumpades ut genom högtalarna, R&B och hiphop. Efter ungefär en timme med alldeles för rökfyllda lungor begav vi oss hemåt. Robert var duktigt alkoholpåverkad och skulle till varje pris gå till statoil för att handla hot dog. Så det gjorde vi. Jag gick barfota och irriterad på den asfalterade vägen medans Robert cyklade brevid och försökte vara rolig. Ingenting funkade för honom, varken att cykla eller att vara rolig.

Efter en lång kväll, den kändes väldigt lång i alla fall, begav vi oss äntligen hem till sängen. Tur att jag har schyssta föräldrar som lät oss sova hemma hos dem. Att gå till andra sidan stan med en odrägligt full Robert är ingenting som jag vill uppleva... igen.

Tyvärr blev det inga fyllefoto denna gång. Att fota och dokumentera kvällen kändes inte så aktuellt och nödvändigt.

Imorgon ska jag och pappa hem till farmor och sedan ska jag färga Jojos hår (?)

KLART!

DONE! Fyra pajer, två och en halvtimme senare, äntligen klara.
Nu ska jag vispa ihop en smarrig vaniljsås och sedan är saken biff. Eller paj.


... Tyckte väl att det var någonting som fattades.
Rabarberpaj får det bli nästa gång!

Skriver lite senare hur kvällen var igår! Må bra så länge!

På väg till att bli..

Nu är äpplena skalade och skurna till tärningar


Av detta ska det bli smuldeg

Mmm, slevar är till för amatörer

Nu är pajen redo för lite bastande inne i ugnen i sådär 20 minuter

Under tiden har vi ätit och lämnat bordet förutom Daizy,
hon vill ha mer grillat kött. Salladen hoppar hon gärna över dessvärre.


Blev det en lyckad bakning då? Det får du se i nästa inlägg.


Söndag

Steg 1: Köpa äpplen. Självklart har vi lite tilltugg undertiden vi bakar


Milda Matilda! Fullt ös hela dagen har det varit.

Dagen började med att jag, mamma och pappa åkte till stugan för att äta frallfrukost vid 10.00 tiden. Robert låg hemma och ja.. mådde mindre bra om jag uttrycker mig så, själv mår jag till 99% av gångerna "dagen efter" kanon. Guess Im lycky huh? I alla fall, efter frukosten satte jag igång och storstädade tills stugan sken klarare än självaste Gud. Plötsligt får mamma en superbra idé att hon och jag ska baka äppelpajer och rabarberpajer. Vi åkte till maxi och handlade det vi skulle, mamma fick även springa in en extra gång eftersom vi glömde det allra viktigaste, VANILJSÅSEN! Nu är vi här igen och bakningen står på tur.


Steg för steg tills den är klar.