2009/09/11

Älska dig själv

Detta inlägg skriver jag 1,7 kg lättare.

Hela veckan har gått oförskämt bra med GI och träningen. GI är någonting som ALLA kan göra och faktiskt lyckas att gå ner i vikt med. Att äta mycket protein som ägg, keso, ost, kött och mycket BRA fett som riktig margarin, bacon, grädde är inte plågsamt överhuvudtaget. Det enda som jag undviker är pasta, ris, potatis och produkter som innehåller mycket socker och på det sättet går jag ner i vikt. Det finns mycket i mitt liv som jag inte kan kontrollera som IBS, panikångestattackerna och mina fobier många gånger men det som jag kan kontrollera är vad jag äter och min träning. Det känns bra att jag har kontroll över vad jag äter, att ha kontroll överhuvudtaget, eftersom det finns så mycket annat som jag inte kan styra över.

Denna förmiddag har jag slappar framför teven, suttit vid datorn, pratat med mamma och målat mina naglar svarta. Imorgon ska ju jag, Josse och hennes systers dotter gå ut och se när Bulletrain spelar. Jag har tänkt mycket på om jag kan ha den leopardmönstrade tunikan (eller vad sjutton det är för något) och kom tillslut fram till att det kan jag visste. När jag hade på mig den för två veckor sedan kände jag mig snygg och fin i den. Varför tänker jag vad andra personer tycker och tänker när det enda som räknas är hur jag mår i den? Det är fullständigt löjligt! Alla skulle må bättre av att skita i vad andra tycker och tänker och istället fokusera på vad som får en själv att må bra. Mår du bra av att ha svart läppstift? Ha det då! Känner du dig snygg i dina Kalle Anka tröjor? Ja du förstår vart jag vill komma någonstans. Lättare sagt än gjort? Testa själv..


This is a free country, or is it?

FREDAg

Godmorgon!

Är det en god morgon...? JA! En vecka har jag ätit GI och när jag ställde mig på vågen i morse visade den att jag har gått ner 1.7 kg. Den du!! Jag är självklart jätte mega bega glad! Inte en enda gång har jag känt mig hungrig, jag har alltid varit mätt. Det är helt otroligt att GI verkligen fungerar eftersom jag har gått ner 1.7 kg. Det känns riktigt kul och träningen går bra. My life is good.

Idag ska jag träffa Susanne på navigatorcentrum klockan 14.15. Fan alltså jag vill bara vara hemma och slappa. Eller nej, jag vill städa! Måste tvätta kläder också... Det har jag inte tid med om jag måste gå till navigatorcentrum. Vill inte ha smutstvätt här hemma, det stör. Skit också!

Det sägs att den andra veckan då man använder en diet är den allra svåraste veckan. Både när det kommer till att hålla dieten, gå ner i vikt och känna motivation. Äsch, jag fortsätter som jag har gjort innan och så ska jag inte ta själva vikten på så stort allvar. Inte bryta ihop om jag "endast" har gått ner 0,3 kg.

Nu ska jag tillaga min frukost. Ska jag äta bacon? Ägg? En skål med yoghurt och kokosflingor kanske?

2009/09/10

GODnatt

Stolen som Robert var iväg och köpte på IKEA är jätte mysig och fin. Blev väldigt överraskad faktiskt! Tar foto imorgon.

Det gick bra att gymma ikväll. Annika var tyvärr sjuk men det gick bra ändå. Pappa hjälper mig med det som jag behöver hjälp med. Imorgon ska jag väga mig, wiho! Skriver mer om det imorgon när jag har vägt mig. Hoppas att jag är lika glad då som jag är nu...

Grannfejden är i Helsingborg idag! E´ller det visas på tv nu. Måste kolla!

GODNATT!

Bilder från kolonin

Fin blomma som har tittat fram på kolonin


Kommer du ihåg när jag planterade dessa örter som inte var mer än några cm då?
Nu är de inte så små längre.

Bara jag som tyckte att gräsmattan behövdes klippas?
Nu hoppas jag bara att gräset, och inte ogräs, vill titta fram igen..




Mamma och jag har varit nu i drygt två timmar på kolonin. Jag har klippt FÖR HAND de grästussarna som gräsklipparen inte kunde ta. Jag kan meddela att jag har fem fetstora blåsor på min höger hand nu. Nu är det gjort i alla fall!
Robert är på IKEA för att köpa oss en stol så att vi kan sitta vid skrivbordet inne i sovrummet. Det känns faktiskt lite läskigt när Robert ska köpa möbler och inredning, det kan både gå bra och dåligt. Hoppas att stolen blir bra annars åker jag och byter den.
Nu ska jag förbereda maten och det behövs diskas.

Forrest, Forrest Bexxe

Nu har jag kommit på en as bra anledning till varför jag aldrig frivilligt går ut och går. HUR KUL ÄR DET ATT GÅ PÅ KULLERSTEN OCH ASFALT? Hade jag bott vid en skog hade jag varit ute varje dag och promenerat. Efter ett tag hade jag säkert tröttnat på även det, men ändå. det är inget roligt i gå i stan. Ska jag gå så vill jag svettas, få en hög puls, vara osminkad och allmänt lökig. Det går inte inne i stan. Omgivningen och miljön är riktigt kass. Hur kul är det att glo på hus och andas in en massa avgaser från bilar när man flåsar sig igenom stan? Inte kul alls. Sedan ska jag inte snacka om alla dessa rödljus och övergångsställen! Nej, skogen är bäst för promenader.

Nu har jag tagit reda på när Bulletrain spelar på lördag på BaraRock, det är ca kl 22.00. Så om du inte har något för dig, bor i Helsingborg och gillar rock så är det bara till att befinna dig där på lördag ca klockan 22.00! Så länge du inte bor i Helsingborg tycker jag inte att du har någon anledning till att inte dyka upp. Gillar du inte rock? Sök terapi.

TORsdag

God morgon!

Sitter och glor på "the voice" och äter frukost. Jacob Öqvist är som sagt bäst!

Fick som sagt klippt gräset igår. SÅ HIMLA SKÖNT! Tre fulla plastpåsar (en rymmer 240 liter) av klippt gräs blev det. Plommonen var även perfekta att äta så det blev en hel del plommonätande där. Även om jag käkar GI-mat är det någonting som jag ine tänker utesluta och det är frukt. I Love Fruit! Tycker ändå att jag får deala med mig själv och komma överrens med mig själv vad som är okej och inte okej. Så då har jag tillåtit mig själv att äta frukt, vilken frukt som helst.

Torsdag idag och det innebär gymmet ikväll och sola innan dess. Min träningsvärk i benen har inte gått bort så undrar hur det kommer att gå att träna dem. Klarar jag inte det kan jag alltid gå eller cykla på gymmet. Det ger en träning i sig själv. På måndag är sista gången som jag och Annika ska träna med varandra. Det suger! Denna månaden har gått så himla fort. Jag tänker inte ta ett nytt foto på min kropp riktigt ännu eftersom jag började med GI-maten förra vecka. Visst jag kar gymmat i en månad men ska jag ta en bild så vill jag verkligen se resultat. Ska alltså ta ett nytt foto om typ tre veckor. Sedan ska jag ta ett till foto efter två månader osv.

Händer annars idag då? Njae, inget märkvärdigt tror jag. På lördag är det utgång i alla fall, den saken är säker.

2009/09/09

Nu så!

Nu har jag varit duktig ännu en gång. Hm, blir bara duktigare och vackrare för varje dag som går tycker jag! Tog lite foton idag på kolonin som jag lägger upp imorgon för jag har mobilsladden hemma och nu är jag hos mina föräldrar.

Mamma och pappa sitter och äter glass, jag tackade nej. Vet du vad? Det gör mig ingenting. Det känns skönt att jag inte har något sockersug och ändå har jag inte ätit något direkt sött på en vecka. Jag brukar bli enormt sockersugen om jag inte har fått i mig något sött efter ungefär två-tre dagar. Fy fan vad jag ska klara av det här!

Plockade plommon på kolonin, MUMS. Det var flera som var ruttna och låg på marken vilket är väldigt synd, speciellt när jag har gått ett helt år och väntat på att de ska mogna. Så vad gör jag istället för att käka glass? Jo, jag äter plommon. Ja jag vet, fruktsocker, några går bra att ta. Jag har lovat mig själv att inte må dåligt över det jag äter. Så länge jag äter med måtta så är det inget problem. Det kan lätt bli så när jag har vräkt i mig en hel pizza att ångesten smyger sig på mig, det räcker med en-två slajsar.

Idag har jag haft träningsvärk i mina ben, men inte en jobbig träningsvärk utan en träningsvärk som känns skön för då vet jag att jag har tränat kroppen. Fått den att anstränga sig.

Idol klockan 20.00! Hoppas att det kommer att vara bättre än igår. Tyckte inte att de uttagna var något speciellt, ingen som jag la märke till så där vid första ögonkastet liksom. Eller bord ejag säga öronkastet? *tjitjing* Okej den var kass...

Klipp klipp

Lite långt gräs eller...?


Som jag skrev innan så ska jag till kolonin i eftermiddag och klippa gräset. Det stör mig faktiskt av att gräset är så himla långt och buskigt där. Att det sedan är rätt kul att klippa gräsmattor är ett stort plus, det doftar så gott efteråt.

Love him even more

Konversation mellan mig och Robert för fem minuter sedan:

- Hej Bobbo. Jag och mamma tänkte sticka till kolonin och klippa gräsmattan, har du lust att hänga med då?
- Nej, men jag kan handla under tiden då ni är där!
- Ehm, okej... Ska du komma efteråt då?
- Ja så skriv en inköpslista.
- Okej, puss
- Puss

Kan du förstå?! Robert erbjöd sig att handla mat, SJÄLV! Är han på extra bra humör eller har han helt enkelt ändrat inställning när det kommer till att hjälpa till här i vårt hem? I don´t know and I don´t even care, huvudsaken är att han erbjöd sig överhuvudtaget. Min lilla pojke börjar att bli en man. I´m soo HAPPY!

Ps: Köttfärslimpa, kokt potatis till Robert, kokt broccoli och grönsaker är det som serveras på bordet idag.

Nu blir jag tosig!!

Fan alltså! Blir galen på att det inte finns en enda människa som vill prata om IBS!!! Jag har sökt på internet men hittar endast faktasidor om IBS. Är det verkligen bara jag och mormor som har IBS här i Sverige eller? Vill så gärna prata med någon som har samma jobbiga problem som jag har. Någon? Ingen? Är det verkligen så hemskt att snacka om toabesök, bajs, tarmproblem och panikångestattacker? Jag känner inte så och om du inte heller känner så, hör av dig. Trött på människor som försöker vara superpeople!

Jojos tankar...

Tårtbiten är fortfarande kvar på blogger.com. VARFÖR?! Sjukt intressant. Eller inte så jätte kanske...

Precis pratat med Jojo i telefon. Vi pratade i en kvart men det kändes som tre minuter, då borde det betyda att jag gillar att prata med henne för när man har roligt går tiden mycket fortare. Jojo hade en intressant men knäpp tanke igår när vi kollade på Idol. Hon tycker att det är jätte skumt att programmen spelas in i början av mars och tar typ en-två månader (enligt henne) att spela in och att programmen sedan börjar att sändas i början av september. Vad gör de som har blivit uttagna däremellan och varför börjar de att spela in så tidigt? Kan det vara så att ALLT är förinspelat? Hur vet man att tävlingarna och finalerna är direktsända?

Jojo, vännen, du är min bästa vän. Det vet du. Ibland är du bara rent av knasig när du tänker. Idol är INTE förinspelat, då menar jag finalerna osv allt annat är förinspelat alltså alla auditions. Anledningen till att de börjar spela in så tidigt av året är att det tar en massa veckor att klippa osv. Jojo, bra tanke och det är trots allt tanken som räknas.

Snälla svara då?

Varför finns det INGEN som skriver en intressant blogg?! De flesta bloggar handlar om latte, mode, rosa, elakheter och är väldigt oseriösa. Jag skiter väl att du har på dig en blus från Zara och jeans från Topshop. Jag vill läsa om människors tankar och ideér, om svåra stunder och glada stunder som allt är ärligt och kommer från hjärtat. Finns det ingen sådan blogg? Det är för jäkligt egentligen att topbloggarna här i Sverige egentligen tjänar stora summor på att skriva strunt och trams, vara elaka och omogna, VARFÖR VILL FOLK LÄSA DESSA BLOGGAR? Om du läser någon sådan blogg kan du då svara på VARFÖR du gör det? Jag förstår verkligen inte det. Det är väl roligare att följa en person som kämpar för att bli frisk (på vilket sätt som helst) eller kämpar för att gå upp/ner i vikt? Människor som kämpar, det där jag får min styrka ifrån.

BOJKOTTA TRAMSIGA, BRATIGA OCH ELAKA BLOGGAR!!!

Yoghurt med kokosflingor

Godmorgon!

Ja det äter jag denna morgon. Jätte mega bega gott. Först hade jag tänkt att äta lite kassler från gårdagens middag också men jag känner mig mätt.

Det känns bra med rutiner. Mina tider då jag äter om dagen är 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 och en gång till klockan 20.00 de dagar jag tränar. Förstår inte de som äter två gånger om dagen och då innefattar oftast inte en frukost. Hur kan ni hålla er till 14.00 om dagen innan ni äter?! så fort jag vaknar går jag och morgonkissar och när jag sitter där och kissar börjar jag för de mesta må illa eftersom jag är så hungrig. ALDRIG att jag kan hålla mig mer än en halvtimme med att äta efter att jag har vaknat. jaja, vi är alla olika antar jag.

Det blev inget bloggande igårkväll. Jag stack till Jojo vid 16.30. Vi kollade på "illusionisten", åt kokt kyckling med sallad och kollade på idol. Filmen var riktigt bra. Lite förutsägbar när Jojo säger i början av filmen "glöm inte att det handlar om illusioner". Thank´s hun! jaja, gjorde ingenting även om jag fattade hur slutet skulle vara, den var bra filmad så.

Såg du idol? Jihde är så himla bra tycker jag, så där lagom töntig liksom. Asså jag blev inte imponerad av han med en cool attityd och fula glasögon. Det känns lite blasé med killar som kommer in med en jag-är-här-för-att-jag-inte-hade-något-annat-att-göra-attityd. Varför inte vara cool men liksom ändå visa att idol är bäst. Känns lite som Lars som var med förra året, åh vad jag störde mig på honom. Jaja, glasögonormen imponerade inte på mig.

2009/09/08

Lite klagan

Kan någon svara på varför det är en tårtbit på blogger.com på framsidan? Eller är det en båt..? Nej, det ser ut som en tårtbit. Är det så att de kanske att de försöker locka mig till att äta en tårtbit och förstöra min viktnedgång? HAH! Funkar inte! Inte snällt blogger, inte snällt alls...

Haha! Belle ser Shawn och Mimi kyssas, nu trillade hon från en brandstege. Härliga tider. Är det för övrigt endast jag och Jojo som kollar på "våra bästa år"? Världens bästa såpa genom alla tider.

Vad har hänt med kanal tre och deras design?! Den är jätte ful och då menar jag speciellt trean, jag menar har vi inte lämnar nittiotalet? Känns som att jag sitter i Thailand och kollar på deras kanal tre eller något. Fult är det.

Till middag tänker jag laga ungnstekt kassler med smält ost på, ris till Robert (eller kanske potatis, har inte bestämt mig, gräddsås och kokta grönsaker. Gott va? Lite avundsjuk blev du allt nu!

TISdag

God morgon!

Nu har jag precis ätit frukost, stekt bacon och ägg. Vatten har aldrig varit någonting som jag har tyckt om. Anledningen till det är att när jag gick i sexårsgruppen var det en snorig unge som drack vatten ur en plastmugg, detta tyckte jag då var det äckligaste jag hade sett någonsin. Varje gång under flera år när jag drack vatten kom den bilden fram på den snoriga ungen vilket fick min mage att vändas av illamående. Även nu, 15 år senare, kan den bilden dyka upp när jag dricker vatten men då tvingar jag helt enkelt i mig vattnet. Någonting som verkligen hjälper om man inte är så glad för vattensmaken (ja, vatten smakar...) är att hälla i några droppar citronsaft. Gott och bra med en massa c-vitaminer!

Min förlovningsring börjar att bli lite lös runt mitt finger. Det kan vara så att jag inbillar mig eftersom jag hoppas att jag har gått ner något tills på fredag då jag ska väga mig, eller så är bara mina händer kalla helt enkelt och då "krymper" fingrarna ju. Jaja, vi får väl se på fredag om jag hade rätt eller inte att jag har gått ner i vikt. Anledningen till att jag tjatar om min viktnedgång är för att jag är så otroligt pepp! Sedan är det roligt att väga sig de första veckorna eftersom det är då så man går ner i vikt som mest, vatten och sådant som försvinner ur kroppen. De säger att muskler väger mer än fett, så vem vet, jag kanske inte går ner så mycket i vikt eftersom fettet omvandlas till muskler och muskler väger mer ju. Tänk så går jag upp i vikt! Nä fy sjutton då kommer jag att sluta gymma.

Gissa vad jag hittade igår typ tio minuter innan jag stack till gymmet? MIN PINCETT! Kändes lite sisådär när det endast var tio minuter kvar och jag inte hann att färga och noppa ögonbrynen. Det ska jag göra nu istället! Först borsta bissingarna.

2009/09/07

YES!

Riktigt nöjd är jag nu! I torsdags var det två maskiner som fullständigt låste sig för mig, jag klarade verkligen maskinerna ens utan någon vikt, men idag gick det. Känns riktigt bra eftersom jag var förbannad över det förra gången. Det ska bli kul att väga mig på fredag och det är allt för ofta som jag känner så.

På lördag ska Robert spela på "BaraRock" här i Helsingborg så om du är i närheten kan du alltid kika in och vem vet du kanske hittar mig där i vimmlet. Leta bland stolarna, denna donna dansar inte.

Imorgon ska jag som sagt träffa Jojo och det är allt som kommer att ske. Inte för att det är lite, alldeles lagom faktiskt.

Sista inlägget för idag så godnatt!

work work

Mätt i magen och gott var det med. Nu sitter jag och Robert och kollar på tv. Om 1½ timme kommer pappa och hämtar mig, gymma som sören ska jag göra då.

Imorgon ska jag träffa Jojo och leka en runda. Vad vi ska hitta på har jag ingen aning om. Det kvittar faktiskt vad vi gör, det viktiga är att vi träffar varandra och umgås.

Det kvittar hur många vänner man har, om du har EN bra vän så klarar du dig gott och väl.

Gick bra

Det gick jätte bra på navigatorcentrum. Susanne är jätte snäll och duktig på det hon gör. Vi kom fram till att jag ska skriva in mig på arbetsförmedlingen och få hjälp att komma igång. Det finns alltid en grupp som man passar in i och det kommer ävven jag att göra.

Snart kommer jag att få bidrag och det är ingenting som jag skäms över. Jag förstår inte de som skäms över att de får bidrag och hjälp, det finns ingen superman och ingen superwoman så varför försöka vara det? Det är bara bra att man kan få hjälp om man behöver det. Jag tackar inte nej!

Nu ska jag laga mat, kokt kyckling och kokt broccoli. Vid sidan om ska jag koka ris till Robert.

Tur att allting klarar sig själv så att jag kan kolla på Tyra!

PINCETT! VART ÄR DU?!

JAG BLIR TOKIG!

Har sprungit runder här nu i lägenheten i en evighet och letat efter min pincett. Jag hittar inte den! Det gör mig riktigt tokig eftersom att jag vet att jag åtminstonde har två pincetter, men VART? Jaha.. Då kan jag bara glömma att plocka och färga mina ögonbryn idag. Skit också!

Anyway, mamma kommer och hämtar mig om en timme och så ska vi till navigatorcentrum och snacka med Susanne som jobbar där. det var Susanne som hjälpte mig i början med vad jag skulle göra, plugga distans blev valet då. Nu känner jag att jag skulle kunna tänka mig att göra något litet, typ vattna blommor eller något, bara jag gör någonting. Misstagen jag gjorde i början var att jag tog för stora kliv framåt och det gjorde att jag gick bakåt istället. Babysteg är det som gäller nu. För några månader sedan skrämde ordet "jobb" mig väldigt mycket. Nu har jag börjat tänka i de banorna att ja, jag skulle kunna tänka mig att göra något litet. Vi får se vad Susanne har att säga.

Varje fredag ska jag väga mig och jag rapporterar SÅKLART hur min viktminskning går vecka för vecka här i min blogg. Tydligen är det ingen som vill gå ner i vikt med mig...?
God morgon sunshine!

Haft en bra helg? Det har jag haft, eller njae, sådär. I fredags var det ju begravning och det var en jätte fin begravning. Det kändes lite skumt att träffa släkten på pappas sida, speciellt när de kom fram och sa "Hej, mitt namn är Ingrid". Ja jo jag vet? Så lite träffar jag släkten på pappas sida. Det var inte många som jag kände igen men de jag kände igen kände inte igen mig. jaja, det var som sagt drygt tio år sedan sist..

På fredags kvällen åkte Robert till Malmö för att spela medans resten av familjen stack till min moster och hennes man. Där bjöds det på räkor, kräftor, sillar, bröd, godis och mycket mer. De andra snapsade men inte jag! Glad är jag för det.

I lördags skulle jag ut för att fira Josse men jag kände mig inte bra i magen så jag följde inte med ut. Var som en zombie hela dagen som sov vartannat. På kvällen skjutsade Robert hem mig till pappa som hade köpt grillad kyckling, ölkorv och en god ostbricka. Robert hade en spelning i Örkelljunga och mamma var i Göteborg så det var bara pappa, jag och Daizy hemma. Mysigt!

Igår var jag och familjen ute i skogen och promenerade med Daizy. Jisses vad det blåste och regnade! Fick ha på mina raggsockor och min vinterjacka men det var skönt med promenaden.

Denna vecka är sista veckan som Annika hjälper mig i gymmet. Det känns lite tråkigt eftersom annika är så bra och ger mig den där sista energin. Efter denna vecka ska jag börja att träna tre gånger i veckan. Det kommer att förmodligen vara på tisdagar, torsdagar och söndagar. Måste ju gå ner i vikt tills den 18 november!