2009/10/31

Svar på tal

HDR-fotografen sa...
"Första kyssen var med en tjej jag gillade. Samma kväll deklarerade hon att hon inte gillade mig:P Nitlott så att säga."

Svar: Det fina är att din första kyss faktiskt var med en tjej som du gillade även om hon inte gillade dig. Ingen nitlott där inte, du fick snarare vad du ville ha: en kyss av tjejen du ville ha en kyss av. Är jag alldeles för äckligt optimistisk eller har jag rätt...?

Bilder från vår promenix












Resten av bilderna kommer lite senare. Det är egentligen tänkt att
jag inte ska blogga under helgen men Robert ligger ändå och sover.
Fler bilder kommer senare!
Ps: Happy Halloween!!!

2009/10/30

Uppdatering

God morgon!

I onsdags åkte jag hem till Jojo. Skulle egentligen bara stanna tills igår men det blev att jag sov här tills idag. Mycket har vi gjort! Kollat på filmer så som "Bring it on" och någon annan film som jag inte kommer ihåg vad den heter. Kass var den i alla fall. "Bring it on" är en klassiker för mig och Jojo. För några år sedan då vi båda var tvättäkta fjortisar var det vår favorit film så det var väldigt nostalgiskt att kolla på den filmen igen. Love it!

Igår gick vi en låååång promenad ner till stranden och tillbaka. Tog en hel del bilder som jag lägger upp på måndag. Riktigt mysigt var det att ta den långa promenaden, solen sken starkt men det var ändå kallt i luften. Hiking a la Sverige, det är nice det.

Idol ikväll. Någon som vet vad det kommer att vara för tema? Mamma är i Stockholm och Robert har en spelning så det blir bara pappa, jag och Daizy ikväll. Robert hade en spelning även igår klockan 01.00 och sedan gick han upp i morse klockan 06.00 för att åka till jobbet. Stackars Bobbo, han måste vara jätte trött idag.

Jojo är i väg på ett möte så jag sitter här ensam i hennes lägenhet. Hon var lite stressad innan då hon vaknade 08.50 och hon skulle vara på mötet klockan 09.00. Hoppas att hon hann!

Nej nu tänker jag laga lite frukost till mig och min bäste vän, omelett och bacon. MUMS!

Ha en skön helg så hörs vi på måndag igen!

2009/10/28

Älsklings Jojo!

Ikväll ska jag hem till Jojo och sova över där tills imorgon. Sist hjälpte jag henne med att röja nere i källaren då det hade brunnit där nere. Denna gången ska vi bara umgås och ha det mysigt! Inget jobb och slit denna gången inte. Känner vi för det kommer vi förmodligen ta en liten tripp i skogen inte långt ifrån hennes lägenhet. Skogen är nog jätte fin nu när det är höst och snart JUL! Åh vad jag längtar. Julbaket, julpyntet, julshoppingen, ja allt som hör till julen längtar jag efter. Alla dessa juldofter..mmm.. Julen är allt bra den.

Lite duktig har jag varit idag med. Jag har dammsugit, plockat iordning, ätit ordentligt och dammat. Bättre att lämna en ren och fin lägenhet än en stökig för då kommer man hem till en fin lägenhet också. Det saknar jag med att inte bo hemma. När jag hade varit borta en längre tid brukade jag ibland komma hem till ett städat rum. Hjältinnan=Mamma! Det var så himla skönt och jag blev alltid så tacksam. Den dagen då jag kommer hem och Robert har städat kommer jag inte bli tacksam det första jag blir utan snarare förvånad. Hans mamma städade, lagade mat och diskade åt honom när han bodde hos sin familj så jag ska inte ha allt för stora förhoppningar. Realist som jag är kommer det nog aldrig att hända. Eller hur var det nu, mirakel sker, eller?

Film du inte får missa!

Wow, wow, wooow säger jag bara. Vilken otroligt bra film "The Reader" är! Tur att Robert var så snäll i måndags och lånade om filmen så att jag kunde se den. Den första halvtimmen liknade mest en soft porrfilm men resten va filmen var bara så himla bra. Grät i floder flera gånger om och berördes av deras kärlek till varandra. Den ultimata kärleksfilmen. Alltså, jag kan säga så mycket mer postivt om denna film men det enda rätta av mig är att säga: GÅ OCH HYR DENNA FENOMENALA FILM! Mer än så kan jag inte säga.

Just nu sitter jag och äter min FRUKTansvärt (Humor, jag vet) goda smoothie. Oprah börjar snart på teven och jag hoppas att det är något intressant ämne idag... Nehe, det handlar om Barack Obama, BOOOOOOORRRIIIING!! Förresten vart bor Bush och hans familj nu? Obamas familj bor i vita huset så varet sjutton bor Bush? Den viktigaste frågan är nog varför jag ens bryr mig överhuvudtaget..

Första gången...

(Mina läppar som fick killen att kräka)

Kommer du ihåg din första kyss? Jag var 13 år och det var med en kille som var mega full. Direkt efter kyssen spydde han. Sedan ville han igen men då hade jag redan fått nog av kyssar. Kommer inte direkt ihåg själva kyssen. Kommer inte ihåg om det var slemmigt, mycket eller lite tunga eller om det smakade äckligt. Det kommer jag inte ihåg men jag kommer ihåg hur glad jag var över att jag hade blivit kysst.
Det är kul med "första gången"-minnen! Första gången då jag cyklade helt själv, första gången jag åkte buss själv, första gången jag var full, första kärleken, första mobiltelefonen, första gången jag.. ja.. du vet. Det är minnen som är roliga att komma ihåg! Alla "första gången" minnen är kanske inte det bästa som har hänt i mitt liv men det är ändå roliga minnen. Första kyssen var som sagt inte så romantisk eftersom han var mega full och spydde efteråt men det var ändå första gången.
Som tur är finns det många "första gången" kvar att uppleva. Första graviditeten, första villan, min första egna hund, första barnbarnet, första äktenskapet (garanterat det första och sista..) osv. Många kan tycka att livet är slut efter ungdomen men det stämmer inte! Det finns mycket kvar att uppleva och speciellt dessa speciella "första gången" tillfällen. Vem vill inte uppleva mer av det? Jag vill och ser fram emot det!

Praktik?

Idag ska min mentor eller vad man säger ringa mig och fråga hur det gick med att söka praktikplats. Det finns ett litet hinder: Jag har inte frågat efter någon praktikplats. Hon ringde förra onsdagen och jag sa då att jag skulle fråga efter praktikplats på Daizys hunddagis. Inte gjort det riktigt... Jag ska däremot fråga efter praktikplats på ett hundtrim lite utanför city! Det ska jag. Jo.. Det SKA jag. När det blir vet jag inte men jag SKA. Måste verkligen börja göra något och ta ett steg framåt. Kan inte sitta här hemma längre och inte göra ett skit. Nu har jag varit hemma i över två år. Undertiden har jag självklart jobbat med mig själv och kommit en lång bit på vägen mot att må bra, mot att må normalt. Min situation just nu är inte normal. Det vet jag om men jag har inte mist strävan för att leva ett normalt liv så som att följa med Robert på firmafester. I nuläget kan jag inte det men en vacker dag ska jag det. det sista jag ska göra är att stressa och leva i förnekelse. Jag har lärt känna mig själv och min kropp på de här två åren och det är något positivt som har kommit ur allt det negativa.

Nu är det jul igen... eller snart..

God morgon Sverige!

Sovit gott? Det har jag. I perfekta nio timmar har jag sovit. Mammas hår blev jätte bra igår! Vet hur hon vill bli klippt och ha håret eftersom jag alltid följer med henne till frisörsalongen och kollar hur hennes frisör klipper hennes hår. Tyvärr glömde jag att fota före och efter bilder!! Kom på det när jag hade klippt ungefär halva håret. Var så peppad så jag glömde helt enkelt att fota. Jaja, det kommer fler tillfällen.

Igår fick jag otroligt starka julkänslor så fort jag kom hem till mina föräldrar. Det var mörkt ute och tyst, i lägenheten var det mörk förutom några smålampor som lös i en slinga. Att pappa hade köpt pepparkakor förstärkte bara känslan av jul. Under eftermiddagen igår var jag på ett trumpet humör men så fort jag fick julkänslor försvann mitt dåliga humör. Nu under morgonen har jag varit sjukt sugen på julmust också. MUMMA vad gott!

Mamma och jag har snackat lite smått om att sticka till Stockholm över en weekend för att julshoppa lite längre fram. Frågan är vilken galleria vi absolut inte får missa, kan ju ingenting om Stockholm. Tips någon?

2009/10/27

Men jaha..?!

Jaha?

Ringde mamma precis och då berättar hon att det inte finns röd hårfärg att köpa på varken kicks, maxi eller cubus. Hon hade frågat en kvinna inne på kicks (som självklart jobbar där) om varför det inte finns någon röd hårfärg. Svaret hon fick var att det inte är modern just nu att vara rödhårig så de köper inte in röd hårfärg. Mamma blev såklart galen och sa till henne att det är urlöjligt! de personer som vill vara rödhåriga, ska de inte få vara det eftersom det inte är modernt. Jätte konstigt tycker både jag och mamma, tydligen inte affärerna.

dålig stil!

Cut it

Nu har jag bestämt mig. Hoppar över träningen idag! Istället ska jag tvätta och klippa mammas hår. Tar självklart före och efterbilder på det.

Det har alltid varit min dröm att bli frisör. När jag sedan inte kom in på frisörlinjen dog den drömmen. Läste upp mina betyg under ett år men det räckte ändå inte till. Drömmen är död men inte intresset! Smink och hår diggar jag. Kläder och styling med mode osv kräker jag på. Det är därför som jag ser fram emot den 5 november för då ska jag... nej juste, det är en hemlighet. Egentligen vill jag bara skriva vad det är jag ska göra men det ska jag inte! Du får vänta och se helt enkelt.

Min nya klänning!

Det tog inte en lång stund med ombyten innan jag bestämde mig för den här klänningen! Jätte fin är den och jag är såklart smoking hot i den. All denna hysteri kring vad jag skulle ha på mig på festen för två veckor sedan kändes lite onödig då hälften av människorna gick runder i sina underkläder eller var helt nakna. Nu är klänningen min i alla fall!

förbannad!

Imorgon är det en månad kvar tills jag och Robert har varit ett par i fyra år! Jisses vad tiden går. Vi har kommit en bra bit påvägen med vårt förhållande. Vi bor tillsammans, är förlovade, litar på varandra och ska skaffa hund. Bebis nästa! Eller inte...

Eftersom det inte är någon där ute som bryr sig om att min visdomstand gör ont som fan fick jag ta saken i egna händer. Jag tog räddaren i nöden: En ipren och det hjälpte. Tack alla som hörde av sig med tips... hmm...

I fredags natt blev vår stuga vandaliserad. Innan dess på onsdags natten var det inbrott och saker blev stulna. Vandaliseringen gör mig förbannad, riktigt förbannad. Det de hade gjort då var att krossa ett fönster, hällde ut socker på golvet, satte sig i soffan och ätit glass och förstört allmänt. Vad är det för människor som bryter sig in, häller ut socker på golvet och sätter sig i en annans soffa och äter deras glass!!! Är så jävla förbannad för det handlar om några småglin! Några äckliga, respektlösa, bortskämda, idiotiska, hjärndöda, skadade ungdomar som gjorde det sista brottet! Efter de hade ätit glass la de glass i soffan som nu har bestående skador. Det går inte att få bort de fläckarna. Första gången var det 16 stugor som blev bestulna på en massa saker och den andra gången var det 20 stugor som blev vandaliserade. Det gör mig såå jäävla förbannad! Vad händer när något sådant sker? JO, man polisanmäler, skickar in papper och sedan får man pengar av försäkringsbolaget. Polisen gör inte ett smack åt saken för det är inte stort nog. Vem vet, hade polisen kommit dit hade de kanske hittat fotavtryck i sockret eller fingeravtryck på kylskåpet. Det handlar ändå om 20 stugor som blev totalt förstörda. Vår stuga kom ändå lindrigt undan. Det är gärningsmännen som ska betala, inte försäkringsbolagen.

FÖRBANNADE JÄVLA SNORUNGAR!!
Kommer ni till vår stuga då vi är där, ja, då jävlar kommer det att bli liv i luckan!

Uppdatera era möbler Scandic hotel!


Igårr var jag och mamma på scandic hotell. Det första som slog mig var hur gammalt och trist det ser ut där. Olika sorters fåtöljer, äcklig rödrutig heltäckningsmatta, ett akvarium som inte fungerar och en tråkig och dammig plastblomma. Med de priserna som de tar för att ligga över en natt och ha en konferens borde de väl ändå ha råd med lite modernare möbler! I hur många år har det nu inte sett ut likadant på scandic hotellen. Vill inte veta allt som har fastnat på den heltäckningsmattan...

I lördags




I lördags var Robert och jag hemma hos hans mamma och hennes man. Roberts syster och hennes fästman var också där. Middagen som Mia bjöd på var smält brieost och mögelost, räkor, kycklingspett, sallad och ugnsstekt potatis. MUMMA! Var riktigt gott. Hon hade någon eldriven grill på bordet så fick man själv välja om man ville smälta osten där eller äta den som den är. Räkorna var sjukt goda att steka. Kul med matplock!
Deras hund Disa älskar sina leksaker. Kolla själv på onda ögat som hon gav mig när jag närmade mig henes korg. Liten men kaxig hund! Snäll som tusan också.
Nu har jag diskar och fixar här hemma. Pappa ska inte träna på hela veckan och det betyder att jag måste träna ensam utan honom. Nu är frågan, ska jag skita i att träna denna vecka eller ska jag sticka dit ensam? Det första alternativet känns mer lockande..


Från i fredags




I fredags passade som sagt Robert och jag min söta (läs:utflippade) kusin. Det gick bra. Det gick jävligt bra faktiskt. Vi spelade kort, kollade på idol, åt pizza och allmänt slappade. Skitungen är världsbäst på finns i sjön!! Han vann alla gånger och då spelade vi i över två timmar. Robert som är en riktigt dålig förlorare var tvungen att bita ihop för att inte få ett utbrott och slänga korten över bordet. Rätt intressant att se faktiskt hur han reagerade varje gång som min kusin vann.
I fredags var det Idol. Rock tema. Vet inte riktigt om Gwen Stefani och The sounds är rock men så är det tydligen för deltagarna och juryn. Den bästa var Calle och den sämsa var Rabi (Rami?). Calle är den som har utvecklas mest och han valde en RIKTIG rocklåt. Bra sång och framförande, klockrent helt enkelt. Erik gjorde mig lite besviken. Han körde safe vilket jag börjar att tycka är lite uttjatat. Hade velat se hon flippa ut till en riktigt rocklåt och bara släppa på hämningarna. Han har redan hela kittet, varför inte ta lite chanser? Han är en idol i vilket fall som helst. Att juryn sågade Reza så som dem gjorde förstår jag absolut inte! Hon valde en komplicerad låt att framföra och hon gjorde det riktigt bra. Reza blir för varje vecka bättre och bättre. Att hon inte kan sjunga rock håller jag absolut inte med om. Towe lät och såg ut som en barnrumpa på en skoluppvisning som vanligt.. Rösta ut henne snälla?...

2009/10/26

Smoothie tajm

Mums! Är det någonting som jag fram emot varje dag är det mitt mellanmål/lunch.

Smoothie a la Bexxe:
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 gul och fin banan
  • hallon efter behag (jag tar ungefär en näve med frusna hallon)
  • kanel efter behag

Mät upp mängden yoghurt. Skiva banen och häll i hallonen. Mixa ihop allt till en sagolikt god rosa smoothie och häll upp i ett vinglas! Tar ca en minut att göra. Skippa sockret, frukten är söt i sig. Tycker du inte om kanel? Skippa kanelen då. Anledningen till att jag dricker/äter min smoothie ur ett vinglas är för ögats skull. Känns lite mer festiligare så!

Tips: Det enklaste är att använda en stavmixer för att få den perfekta blandningen.

Enjoy!

Bilder från förra helgens utgång

Bilderna från förra helgens utgång på BaraRock och hemma hos Jocke.
Bilderna är tyvärr rätt mörka då jag som sagt inte är världens bästa fotograf med ljus osv.
Bilder från denna helg som var nu kommer lite senare.
Enjoy!

































.... Efter denna kväll var sängen väldigt lockande!

Ny vecka!

God förmiddag!

Fullspäckad helg som vanligt. Har tagit en del bilder som jag tänkte försöka föra över till min mini pc lite senare. Mamma var så snäll som satt hela dagen igår och fixade med den så att den fungerar nu, eller, jag håller tummarna för att den fungerar.

Om jag nu skulle ha en ute och inne lista (vilket jag inte har eftersom jag är för cool för det), skulle det första på ute listan vara när visdomständerna växer ut. Alltså, fy sören vad ont det gör! Än så länge håller endast en av mina visdomständer på att växa ut och tandköttet är så himla svullet ända bak till min högra mandel. Några gånger inatt vaknade jag av att jag var tvungen att svälja och det gjorde så himla ont. Blodsmak är inte den godaste smaken heller. Någon som har något tips vad jag kan göra så att det inte gör lika ont? Mamma kom med tipset att jag skulle tugga på en isbit och försöka få hål på tandköttet över visdomstanden. En sibit hade jag över men att försöka få hål på köttet verkar lite för komplicerat. Aj aj aj vad ont det gör!

Kollade du på the voice i morse? Jag kollade när hon Annika från expressen fredag var där. Vad gör hon där förresten? Meningen är att hon ska lägga näsan i blöt och ha starka åsikter så att hon chockerar. Det finns ett problem, hon spelar inte den där rollen särskilt bra. I morse visade hon ett klipp från Gynnings blogg då Gynning på ett "sexigt" sätt tar av sig sina kläder och stirrar samtidigt in i kameran av någon oförklarlig anledning. Så säger hon typ så här: "Alltså detta klippet är så himla pinsamt!... Eller?". Så säger Josefine att hon inte tycker att klippet är pinsamt och då blir hon helt ställd och liksom "nej okej, det var inte så pinsamt då...". Stå för det du säger istället! Så vad gör hon där i rutan och radion varje måndag? Hon har ett kasst material och en tveksam inställning. Tråkigt! Ska du chockera så gör det ordentligt då.

Sjutton gubbar! Idag ska jag och Robert lämna tillbaka filmerna vi hyrde för en vecka sedan och vi har inte kollat på filmen "The Reader" ännu! Det var den filmen jag valde också. Hm, ska jag kolla på den snart eller ska jag vänta på Robert? Frågan är om jag hinner att vänta på Robert. Äsch, lika bra att jag kollar på den utan honom.