2009/08/28

Kan det stämma..?

Precis ätit det som blev över igår av min utsökta hemmagjorda thaimat. MUMS! Har även pratat med Chrsitine en rund och fått minst sagt intressant information.. Nu är jag grymt sugen på att veta om det är sant eller inte! Jag får se imorgon helt enkelt.

Robert har slutat jobbet nu och är påväg hem. Jag hade tänkt att färga mina ögonbryn, platta mitt hår och sedan kanske sticka till väla en sväng med Robert. Sedan blir det att käka kräftor för hela slanten! MUMSMUMS!

What comes around

Vet inte om du har märkt det men under helgen skriver jag inte lika mycket i bloggen som under vardagarna. Det positiva med det är att du får vänta tills på måndagarna innan du får veta de smakiga detaljerna som har hänt under helgen. Under vardagarna är jag som sagt hemma medans Robert jobbar och på helgen vill jag umgås med honom så mycket som möjligt. Så även om jag inte bloggar så mycket under helgen hoppas jag såklart att du fortsätter att läsa under vardagarna. Okej det är inte så att jag inte skriver överhuvudtaget under helgerna, men du fattar vad jag menar.

Nu är förövrigt inte Kissie den bloggare med flest läsare, blondinbella ligger åter igen på första plats. Detta innebär att jag ser ett ljus över Sveriges bloggläsare igen. Jisses, det gick riktigt illa där ett tag. Nu finns det bara en sak att ändra på: JAG SKA VARA PÅ FÖRSTA PLATS!!

Oh yeah

Tips till Evelina: Nu finns "twilight"-dildon att köpa. Nu när du har läst ut dina twilight böcker kan du ju alltid... ja...

Annika, min pt, har inte svarat på mitt sms som jag skickade igårkväll. Undrar hur det är med henne. De på gymmet sa att hon kanske har sträckt bröstmuskeln och då känns det precis som om man har ont i hjärtat men att det då är en sträckning i muskeln istället. Hoppas verkligen att det är något i den stilen och inte något allvarligt.

Fick precis post, en tidning från "förjulsmarknad". Nu är det på allvar att julen snart är här. FÖRST ska jag till skogen och plocka svamp med Roberts mamma Mia. Inte får vi glömma den fina hösten inte.

OMG SHAWN KYSSER MIMI I "VÅRA BÄSTA ÅR"!!!!!!! WHAAAAAAAAT?!

"men fredag är ändå den dagen som känns bäst.."

God morgon sunshine!

Sovit gott? Jag har sovit mega gott. Tyvärr vaknade jag två minuter över nio så jag missade hela "Vakna!". Har du sett det programmet någon gång? Jacob är så himla rolig! Det enda som jag tyckte var mindre roligt var när de första april skämtade om att Jacob hade fått sparken och skulle sluta på "Vakna!". Jag gick på det och tyckte att det var himla sorgligt, sedan var allt bara ett skämt, inte ens ett roligt skämt.

Kräftskiva idag då! Nice. Jag har påmint pappa hela veckan om att ta fram kräftorna ut frysen så jag hoppas att han inte har glömt det.. Då är det kört! Vi skulle ju egentligen ha käkat kräftor förra lördagen men inte sören visste vi att det krävdes typ flera dagars upptining och sådant. Jaja, så länge det finns grillad kyckling så klarar sig min familj på fredagar.

Imorgon blir det party med Christine och hennes vän Anna. Basisten och den ena gitarristen i Bulletrain ville även följa med ut och det får de gärna göra. Självklart ska även Robert hänga med! Robert och jag har förresten...hmm...låt mig tänka... tre år och...nio månader idag. Så måste det bli. Vi blev tillsammans 2005-11-28. Jo det blir nog tre år och nio månader. Grattis till oss!

2009/08/27

En sak till...

Förresten! Alkolism är ingen sjukdom. Så det så.
Nyduschad och avslappnad. Jag har märkt det efter dessa två träningspass att jag blir avslappnad efteråt. Inte på ett trött och hängigt sätt utan på ett bra sätt. Kan det vara något speciellt ämne som släppt ut i kroppen när man tränar...?

Jag är lite besviken på Robert. Han drack en öl ikväll på "BaraRock". Asså är det bara jag som inte tycker att det är normalt att dricka på en vardag? Bara det "gå ut och ta en öl". Kan inte det vänta till helgen. Ja jag vet att det finns något som heter helgalkolist och det är heller inte bra. Det är mindre dåligt om jag kan uttrycka mig så och det kan jag. jag frågade varför han drack ölen och han svarade att det var för att trummisen bjöd honom. Hmm, har inte jag varit med om det här innan? Jo juste! Det var så allt började med mitt rökande... Det slog mig nu som blixt från en klar himmel.

Jag kanske överdriver, inte vet jag, det är bara så jag känner när det gäller alkohol. Jag har alkisar i min släkt och jag vill verkligen inte sluta där de är. No way...

Jag har mått SKIT nu under två års tid men inte fasen har jag börjat att hälla i mig en massa sprit för att dämpa min ångest. Det bevisar bara vad alkolister är för något, svaga i psyket. Det tycker jag och det står jag för.

GODNATT

Stackars Annika

Home sweet home, hemma igen. Det gick bra ikväll på gymmet. Tyvärr var inte min pt där, Annika, eftersom hon hade fått ont i hjärtat inatt. Nu ligger hon på sjukhuset för att ta en massa tester och så. Hoppas att hon mår bättre snart. Det var lite svårt att hitta de rätta tyngderna som jag tränar med men det gick som sagt bra ändå. Gick en hel del på löpbandet, så mycket så att jag fick skoskav på min ena häl. AJ! vad gör man inte för att bli fit...?

Just nu längtar jag efter en sval dusch och min blåa fina morgonrock. Känns som om jag har svettats typ tio liter eller något... Det har jag garanterat också! Mesar inte på gymmet inte.

Duschen nästa!

Moraltanten

Då är jag mätt i magen ännu en dag, vissa har det bra.

Om en timme kommer pappa och hämtar mig eftersom vi ska till gymmet. Det känns bra bara det att säga "jag ska till gymmet", bara det får mig att må bra.

Robert ska snart iväg och repa men först ska han och bandet till "BaraRock" för att dricka en öl. Även om jag inte skulle till gymmet ikväll hade jag ändå inte följt med till BaraRock. Att dricka på en vardag, oavsett om det är EN öl eller EN cider, är någonting jag aldrig kommer att göra. Vad är det som är så bråttom med att dricka alkohol så att man inte kan vänta tills helgen? Är du törstig, drick saft! Jag anser att man måste ha gränser när det gäller alkohol. Det börjar med att man tar en öl under helgen, tar en öl på en vardag och slutar med att man sitter och dricker alkohol varje dag. Hur kan man då förhindra att man inte bli en dagsalkis? Jo, du tar aldrig den där ölen under vardagarna. Simple as that!

Moraltant som jag är!

MAOT


Hey baby, what´s cooking?
Ja, vad lagar jag för någonting egentligen..?

Vaaaarföööööör?

"Kissie" är den som har mest besökare på sin blogg. Jaha, nu har jag läst det. Jodå, en stor artikel på aftonbladet konstaterade detta i förmiddags. Seriöst fanns det inget mer intressant, eller intressant överhuvudtaget, att skriva om? Då har jag en fråga. Är det verkligen någon som läser hennes blogg? Alltså någon som går in på hennes blogg dag in och dag ut? Tydligen eftersom hon har mest besökare. Då är min andra fråga: VARFÖR?! Jag har besökt hennes blogg någon gång men tröttnade eftersom hon (eller hennes karaktär) är så himla negativ.

Om du läser hennes blogg får du gärna svara på den sista frågan om VARFÖR människor besöker hennes blogg? Varför besöker du hennes blogg? Hur jag än vänder och vrider på det kan jag verkligen inte förstå varför. Hur får hon din vardag till att bli bättre?

KAN NÅGON SVARA MIG PÅ DETTA?!

Säg cheeeese

Vad är det med amerikanare och ost? Ost är gott, men helt ärligt jag förstår inte denna hysterin kring ost i USA. Nu kollar jag på "Rachael Ray" och det är samma sak varje gång. Publiken är helt tyst när hon lagar mat men så fort hon ens nämner ost blir publiken som galna med apploder och busvisslingar. Speciellt mozarella och cheddar. Jag tror att publiken får mer eller mindre en lätt orgasm när Rachael strör ost över gratängerna eller makaronerna. Har vi svenskar något typiskt som vi älskar? Jag kan inte komma på någonting.

Ett typiskt exempel är när jag och mamma var i Miami beach för två år sedan på semester och skulle beställa frukost. Det fanns våfflor, bacon, muffins, bagel och mycket annat men det mest hälsosamma jag kunde hitta på menyn var omelett. Så jag beställde en omelett UTAN ost. Ursäkta min engelska.

Jag: I want a omelet without cheese, please.
Servitrisen: ... No cheese...?
Jag: Yes, no cheese..
Servitrisen: Are you shore? *kollar tveksamt och förvirrat på mig*
Jag: YES! No cheese. Only eggs and milk, NO CHEESE!
Servitrisen: Okay... *går därifrån med en blick som säger att jag är världens konstigaste person*

Nu i efterhand funderar jag på om jag kanske förolämpade henne? Kanske förolämpade hela USA eftersom jag inte ville ha ost på min omelett? När hon kom tillbaka sa hon "Okay here you go... with NO cheese...". Då ska jag inte tala om när jag ville ha vanlig kokt potatis i USA på en restaurang, ja jisses, de trodde typ att jag var en rymdvarelse från mars eller något. Från mars? Nejdå, från Sverige med en bra matkultur.

Lovely day

Godmorgon!

Torsdag idag och det innebär att jag ska gymma och sola ikväll. Träningsvärken har inte varit så hemsk som jag trodde att den skulle vara. Då förra måndagen var mina armar i ett läge i typ tre dagar och så fort jag rörde på armarna spände det som sören i mina biceps. Nu svider bara till lite över mina revben (?!) och det spänner även lite i mina lår då jag går. Hade jag inte haft någon träningsvärk överhuvudtaget hade det varit konstigt och betytt att jag inte har ansträngt mina muskler tillräckligt. Så jag är nöjd.

Annars händer det inget speciellt idag. Ska diska och röja undan lite hade jag tänkt, det gamla vanliga alltså. Det händer lite mer imorgon och på lördag, kräftskiva på fredag och utgång på lördag. MOMSFILIBABA!

2009/08/26

Mums och mys

Robert och jag sitter och myser med naturgodis... Skoja bara! Du tror seriöst att vi köper naturgodis när det finns vanligt smågodis? Ah nej! Vi vräker i oss smågodis och kollar på Simpsons. Maggie har skjutit Burns. En repris som jag redan har sett typ tre gånger men ändå.

Nu är det family guy! Kvällen är räddad.

Robert och jag = Två fina änglar

OMG vad jag och Robert är bäst i hela världen på att hjälpa folk, två vackra änglar som spatserar runder på denna jord för att kunna hjälpa människor i nöd. Okej det kanske var lite att överdriva.. Men bara lite...

Jag hängde vid köksfönstret och rökte min välförtjänta cigg eftersom jag hade gjort så god tacos. Helt plötsligt hör jag en duns och kollar ut över vår lilla innergård. Det jag såg var en rullator som hade drattat omkull och även ett par ben som stack upp över muren. Innan jag hinner reagera kommer två kvinnor fram till rullatorn och de två benen. Den ena kvinnan böjer sig ner och försöker rycka liv i honom men då säger den andra kvinnan att det inte är lönt. Vaddå inte lönt?! Så vad gör jag alltid när det uppstår problem? Jo, jag kallade på Robert, han hoppade ut genom köksfönstret och gick fram till de två benen som senare visade sig sitta på en alkis/pensionärs kropp

Robert stod hukad framåt och började att ringa på sin mobil. Då bestämde jag mig för att inte vara en sådan mes och gick ut, satte mig på muren brevid mannen och bara var allmänt lugn. Mannen hade skrubbsår på benen och blod kom från munnen. Som tur var levde han. Vi pratade med honom så att han inte skulle somna eller något. Robert ringde ambulansen som kom efter typ en kvart (!!!) och hämtade mannen.

Asså, är vi inte bäst ändå? jag tycker det. Fy fan för de två kvinnorna som gick därifrån, liksom det-jag-inte-ser-finns-inte-metoden. Skit dålig stil. Undrar varför de gick. Alla är vi människor oavsett om vi är unga, gamla, vita, svarta, alkisar, helgon osv. Hade de även gått om det var en femårig flicka som låg där på marken..? Tror knappast det.

Hur som helst, nu ligger han på sjukhuset omplåstrad och mätt. För det var det han ville vara, omplåstrad och mätt. Jag och Robert fick hans öl som vi sedan slängde i soprummet.

En fråga till dig: Vad hade du gjort? Hade du blundat och inte låtsas om det?
Hade du gått fram och stannat med mannen tills ambulansen kommit?
Helt ärligt, vad hade du gjort...?

Skärp er aftonbladets skribenter!

"Alvedon, som i dag kostar strax under 2 kronor på tablett, kan komma att kosta några ören."

"Enligt hans försvarsadvokat hade pappan tidigare sagt att hankunde tänkta sig att besöka dotterns begravning, uppgav Extra Bladet."

"Till danska tidningar och tv berättar prästen att pappan var där dagen innan och tog farväl från dottern."

----------------------------------------------------------

Jag är inte bäst på att stava men sedan jobbar jag inte som skribent för aftonbladet heller. Det är riktigt irriterande att läsa artiklarna på aftonbladets hemsida när det finns grammatiska fel lite här och där. Om man är skribent för aftonbladet borde man veta att det inte heter "tog farväl från dottern" utan att det heter "tog farväl av dottern".

GOSH vad irriterande!

Hejdå sommar, Hej vinter

Tänka dig snart är det jul och julafton. Tiden går så himla fort och denna sommaren har verkligen gått mega snabbt. Det jag kommer att minnas från denna sommar är vår husbilssemester genom Sverige, ensamtiden med pappa under hans semester, alla framsteg jag har gjort för att komma förbi mina fobier och dagarna på kolonin. Det jag kommer att minnas är positiva stunder, inte en enda negativ.

Om jag nu skulle nämna någonting som jag ångrar eller snarare missade så är det att jag skulle ha umgåtts mer med mina vänner. Ta upp kontakten lite mer. Nu är det som det är och det kan jag göra under vintern istället.

Förresten vad tycker du om att äta taco idag? Det tycker jag låter som en finnemang idé!

Märkliga maskiner

Sådärja, nu är tvätten i tvättmaskinerna och det känns bra. Jag stannar alltid kvar i typ fem minuter och kollar på när tvätten blir blöt. Vet inte riktigt varför jag gör det men jag tycker att tvättmaskiner är rätt intressant. Även om jag inte är teknisk så tycker jag om att sitta och fundera över tekniska prylar såsom telfonen, teven, bilen osv. Hur allt fungerar och hur fantastiskt det egentligen är. Jag är van att slå ett nummer på telefonen så svarar en annan person i en annan telefon, inget konstigt med det. Egentligen är det himla intressant. Ibland kan jag tänka på det när jag pratar med Christine som bor i Töreboda nära Mariestad. Jag befinner mig i Helsingborg i skåne och hon i Töreboda, ändå kan jag prata med henne genom en manick fastän vi är så långt ifrån varandra. Hm nu blev jag filosofisk av mig.

Det är rätt amazing eller hur?

Just det!

Nu kom jag på vad ska göra idag! Jag ska tvätta från kl 11-15. Det hade jag glömt. På teven är det här programmet med Michael Knight och bilen Kitt, ett otroligt kasst program. Helt och hållet jätte pinsamt. Ändå kan jag inte ungå från att känna en viss avund att Michael har en talande bil med en massa bra egenskaper. Den bilen hade varit perfekt för mig eftersom jag är skraj för att köra bil. Skulle det vara något så kunde bilen bromsa av sig själv om det springer fram en katt på vägen eller något. Det hade varit perfekt. Jag har den egenskapen att om jag ser någonting läskigt t.ex. en fågel som plötsligt flyger mot bilen så håller jag för ögonen. Inte det smartaste att göra om jag sitter bakom ratten. Hur vänjer jag mig av vid det att hålla händerna framför ögonen? Det vill jag gärna veta.

ONSdag

Goooooodmorgooooon!

Sovit gott? Jag har sovit hyffsat bra. Det är så himla störigt för jag vaknar varje natt typ 10-20 gånger i ren panik. Oftast reser jag mig snabbt upp och kollar antingen på dörren eller fönstret. Jag tror det har med att göra att jag tycker det är obehagligt att bo på första våningen. Kan vara det...

Så vad händer idag? Bra fråga! Christine kommer hit med sin vän Anna men jag ska inte träffa dem idag. Robert slutar klockan 15.00 denna vecka, han ska inte repa med bandet och jag ska inte gymma. Vi har med andra ord rätt mycket tid idag som vi kan spendera på varandra. Åka och shoppa kanske? Våldgästa någon rolig typ...? Vi får se.En sak som är säker är att om vi inte gör någonting så kommer Robert att spricka av energi. Vill jag vara instängd i lägenheten med en duracellkanin? Nej tack.

2009/08/25

Dumma Robert

Hemma igen från mina föräldrar. Gissa hur mycket p-piller jag hämtade ut? För ett helt år! Tyckte att det var lika bra. Efter det släppte Robert av mig hemma hos mina föräldrar där jag och mamma kollade på tv. "Jon, Kate & åtta barn" är ett helt chockerande program. Jag hade aldrig klarat av åtta barn. Sex barn på en gång? Hell no!

Så nu sitter jag här trumpen och sur. Robert och jag åkte till maxi för att handla ägg, diskmedel, fil, musli och smågodis. Genom hela affären frågade Robert om vi skulle köpa något mer och bad mig att skynda mig. När vi var i slutet av affären var jag så himla sur så jag ville inte ens tänka på godiset utan bara komma bort ifrån Robert. Så nu sitter jag här, godissugen som sören men utan godis. Han förstörde min kväll. Jag har ätit en banan men suget försvann inte. ÅH BANANBAJS VAD JAG VILL HA GODIS!!!

Hej apoteket

Robert är hemma från jobbet och maten befinner sig i våra magsäckar. Det blev förresten potatismos MED muskotnöt, bara så att du vet. Jag råkade bränna laxen lite men det var faktiskt Josses fel eftersom hon ringde och störde mitt i allt. Kul att prata med henne igen, det var typ en månad sedan sist.

Om en kvart sticker jag och Robert till apoteket och efter det åker jag hem till mina föräldrar. Pappa ska träna och Robert ska repa ikväll så det blir en riktig tjejkväll för mamma, Daizy och mig. Lovely! Tänkte att jag kanske kunde låna hem filmen "män som hatar kvinnor" som jag tappert försökte kolla på i söndags. Alla tjatar om hur bra den är så jag måste ju helt enkelt se den, HELA filmen. Nu blev jag sjukt sugen på smågodis. Lakrits och surt! Mitt favvogodis.

I love myself

The big question: Ska jag börja med att laga mat nu så att jag kan kolla på Tyra om en halvtimme eller ska jag vänta med maten till efter Tyra? Tuffa beslut jag måste ta här hemma i min ensamhet om dagarna. Vem sjutton bryr sig om frågor som rör politik, svält och fattigdom. Ska jag göra potatismos eller endast koka potatisen? Muskotnöt eller ingen muskotnöt?
DET MINA KÄRA VÄNNER ÄR RIKTIGT STORA FRÅGOR!

GREEEEEEAAAAT!

Nu är håret platt och fint och jag känner mig lite lätt hungrig. I eftermiddag ska jag laga kokt potatis och stekt lax men nu tänker jag faktiskt ta en skål med frosties. Varför? För dem är greeeeaaat! Robert var duktig och handlade igår. Lite saker som han glömde ska vi inhandla idag. Jag älskar nostalgi mat som frosties, varma mackor och kalas puffar. Det påminner mig om min barndom.

Vilken mat påminner dig om din barndom?

Ge mig..

Åh jag vill så himla gärna göra om min design på bloggen. den känns som sagt inte som mig överhuvudtaget. Varför är jag så himla oteknisk som jag är? Det bästa hade varit att snacka med en person som är världsbäst på design, berätta hur jag vill ha det så fixar personen det. Ska det vara så svårt att få en snygg design?! Nu börjar jag att känna mig lite smått frustrerad...

Just sören! Jag har glömt att lägga upp bilder på mitt hår. Fotona från fotograferingen har jag ännu inte fått men jag kan ta foto med min kamera nu ju. Eller nej, jag väntar tills Robert har kommit hem så får han göra det. Är som sagt riktigt kass på att fota mig själv.

Ding dong koppla hjärnkontoret

Asså jag är mega förvirrad. Jag har ett recept här på p-piller för fyra gånger men det fattade inte jag. Så tydligen kan jag hämta ut fyra paket med detta receptet vilket jag inte hade en aning om. Hon som jag pratade med på telefon måste tro att jag är helt bäng i huvudet och allmänt förvirrad, det är just det jag är också när det gäller p-piller och recept. Klaga ska jag inte göra, nu har jag ett recept så det är bara att gå till apoteket och hämta ut dessa JÄKLIGT DYRA p-piller. En karta kostar 93 kronor vilket jag tycker är ganska dyrt om man räknar ut hur mycket det blir under ett år. Det blir 3 348 kronor som jag lägger ut om året för att inte bli gravid. Värt det? Ja i längden...

Nu ska jag platta mitt hår, det behövs när det är såhär kort eftersom det blir lite smått lockigt. I eftermiddag ska jag till apoteket och ikväll ska jag förmodligen hem till mina föräldrar och slappa. Vi skulle förresten kolla på filmen "män som hatar kvinnor" i söndags men jag var tvungen att gå därifrån eftersom jag blev så otroligt äcklad av en del scener.

Om du har sett "män som hatar kvinnor", vad tyckte du om filmen?
Sett både filmen och läst boken/böckerna? Vilken var bäst?

Hoppas att du har sovit gott

God morgon!

Denna morgon mår jag faktiskt bra i kroppen. På en del ställen är jag lite öm men absolut inte så ont som jag hade i förra veckan. Shit alltså, det var hemskt.

Serveras till frukost denna morgon då? En macka med ost och paprika, en macka med onsalakorv på och ett glas med laktosfri mjölk. MUMS! Inte det nyttigaste kanske men det är vad det bjuds på.

Idag måste jag ringa barnmorskemottagningen. Smart och komma sista dagen "hej mina p-piller är slut, helt slut". Bli gravid vill jag inte just nu. Det får bli lite framöver. Kanske på lördag? Eller imorgon? Ja, så får det bli.

2009/08/24

Hemma från ett hårt träningspass

PUH! Precis nyduschad efter träningen och lite kvällsmat har jag även fått i mig. Det gick riktigt bra på gymmet! Annika är verkligen jätte bra på att pusha på när det tar emot och jag är jätte bra på att verkligen ge allt. Snacka om att jag har svettats ikväll, det hade varit konstigt om jag inte hade svettats alls. Det bästa av allt är att jag inte brydde mig om hur jag såg ut, hur svettig jag var, om någon kollade eller skämdes överhuvudtaget. Stolt över mig själv. Dessa sex månader ska jag verkligen köra stenhårt på måndagarna och torsdagarna, kanske någon mer dag i veckan lite längre fram.

Robert har tagit bilder på mig iklädd i endast mina underkläder från olika vinklar. Om en månad ska jag ta nya bilder och se förändringen. Jag ska INTE titta på bilderna innan det har gått en månad och jämföra hela tiden. Vågen=existerar inte. Ett stort misstag är att ställa sig på vågen varje dag och endast förlita sig på vad den visar.

Nu är jag igång med träningen i alla fall och just nu känns det skönt, får se hur det känns imorgon...

Tröttare än innan

Det blev inget vilande. Istället diskade, dammsög och lagade jag mat. Nu är jag riktigt trött och hängig, ännu mer än vad jag var innan.

De första veckorna har man en hemsk träningvärk innan man har kommit in i träningen. Christine ska komma hit ner till Helsingborg ifrån Töreboda på onsdag och på lördag ska vi ut och festa. Undrar hur mörbulten min kropp att vara då. Jag lär skriva och gnälla om det...

På fredag blir det kräfskiva med familjen. Jag ÄLSKAR kräftor men gör samma sak som jag gör på midsommaraftonen, skippar snapsen.

Nu är jag och Robert mätta och belåtna. Om jag har tur kanske jag somnar på solariet innan jag ska träna. Hoppas det.

Trött och hängig

Usch, helt plötsligt blev jag väldans trött och hängig. Kanske borde vila en runda så att jag har energi ikväll. Robert slutar tidigt denna vecka så han kommer hem vid 15.30, undrar om han vill laga mat då...?

Den stora frågan jag ställer mig om dagarna är vad sjutton jag ska göra med mitt liv. Jobba? Vad skulle det då vara som jag känner mig trygg med? Plugga? Är det verkligen lönt...? En massa frågor cirkulerar innanför hjärngloben. Det är kanske därför som jag känner mig så trött..

WTF?!

Men jaha?!

Barnmorskemottagningen har en telefontid mellan 8-12 på tisdagar och fredagar, that´s it! Om jag skulle behöva prata idag då?! Sedan finns det gynekologer på plats endast TVÅ gånger i veckan. DET ÄR HELT SJUKT! Varför är det så? Fy fan vad dålig stil alltså!

Jag ska demonstrera utanför barnmorskemottagningen.
Hänger du på..?

IBS

IBS (irritable Bowel Syndrome) är en mag och tarm sjukdom, det kallas även för att man har en känslig tarm. Det finns ingen medicin som botar IBS/kolon irritabile, däremot kan vissa symptom lindras. Jag har IBS och har levt med den sjukdomen i drygt två år. Tyvärr har jag själv fått luska ut vad det är för fel på mina tarmar då jag i stort sätt hela tiden under två år varit dålig i magen. Det finns tre typer av IBS: Lös avföring, hård avföring och blandad avföring. Tyvärr har jag det första alternativet av de ovannämda vilket är och har varit otroligt påfrestande både psykiskt och fysiskt.

Det finns som sagt ingen medicin som helt och hållet botar sjukdomen men det finns medicin som man kan ta för att lindra besvären. På apoteket finns något lindrande som heter Inolaxol och det tar jag varje morgon. På förpackningen står det: "Inolaxol är ett gluten- och sockerfritt volymökande medel som normaliserar tarmfunktionen vis såväl hård som lös avföring. Inolaxolen innehåller vätefibrer som sväller i vätska och ökar tarminnehållets volym. Härigenom stimuleras tarmens rörelser på samma sätt som en fiberrik kost". Ett toppen bra medel som håller styr på mina tarmar så inolaxol kan jag verkligen rekommendera om du har tarm problem.

Anledningen till att jag tar upp denna sjukdomen här är dels för att du ska kunna förstå min vardag och dels för att jag vill undervisa de som aldrig har hört talas om IBS. När jag var liten fick jag alltid höra att kiss och bajs inte var någonting som man skulle prata om. Det är någonting som än finns kvar i de flesta vuxnas minne. Du kan i stort sätt prata om allt när det gäller käsnliga ämnen såsom sex till politik men GUD NÅDE om man skulle ens säga ordet bajs, då rodnar folk och vet inte riktigt vart de ska ta vägen. Det är för jävligt! Jag har inte träffat en enda person som öppet och ärligt kan diskutera avföring eller någonting överhuvudtaget som har med magen att göra. Hur kommer det sig? Är det någonting som är inprintat från när man var liten att bajs inte är någonting man pratar om? Jag vet inte men frustrerad blir jag. Det finns så många ute i Sverige som har tarm problem men det är INGEN som vill uttala sig om det. Även om två personer säger till varandra att de båda har magproblem, inte ens då kan två vuxna människor prata om deras problem till varandra. Varför? Jo för bajs är någonting tabu, det är hemligt.

Nu vet du lite om IBS och vad jag tycker om människor som inte kan prata om bajs utan att rodna och hålla tillbaka ett litet fniss. Om du har IBS eller en krånglig tarm får du gärna höra av dig till mig. Det skulle kännas skönt och veta att jag inte är den enda (tillsammans med min mormor) som har problem med tarmarna.

En sak till: BAJS!

Måndag

Godmorgon!

Måndag idag och jag har lite grejer som måste fixas. Jag måste ringa om nya p-piller, snacka med Christine, hämta p-pillerna såklart och lite annat smått och gott. Ikväll händer det grejer! Jag ska börja gymma ikväll så det blir gym på måndagar och torsdagar istället för på tisdagar och torsdagar. Att låta det gå fyra dagar och en dag emellan träningarna låter inte så logiskt. Annika ska bli min personliga tränare eftersom jag känner att jag kommer att behöva hjälp i början.

I morse fick jag min första "sommaren är över"-känsla. Det var när jag tryckte igång teven och det var Vakna på kanal fem, säsongstart. Nu är alltså sommaren över.