2009/09/18

Rätt uppenbart



FALUN. I morse dök Mats Alm inte upp på arbetet på Domnarvets skola i Borlänge.
Nu går polisen ut med en efterlysning för att få kontakt med honom.
– Det blir någon form av rikslarm eller zonlarm, säger Sven-Åke Petters, presstalesman vid Dalapolisen.
Mats Alm är inte misstänkt för brott, uppger polisen.
Försvunna Linda Chens sambo Mats Alm skulle förhöras av polisen upplysningsvis i förrgår – men dök inte upp. Parets lägenhet i Falun genomsöktes av polis, men Alm befann sig inte där.
I morse skulle han enligt schemat ha kommit till skolan där han arbetar som spanska-lärare – men kom inte.
Nu går polisen ut med en efterlysning efter 34-åringen. Hans söks som en försvunnen person och är inte misstänkt för något brott.
– Det upprättas en polisanmälan, säger Petters.
Hur påverkar försvinnandet utredningen?
– Det väcker en del frågetecken. Varför har han försvunnit? säger Petters.
När parets lägenhet genomsöktes i förrgår sågs inga tecken på ”strid eller liknander, säger Petters, och nu fortsätter polisen att samla in uppgifter. Bland annat kommer polisen kontrollera om kontouttag gjorts och fortsätta med dörrknackning.
– Vi fortsätter med dörrknackning och hoppas att någon ska höra sv sig, säger Petters.
– Det här är i sin linda, säger han.
Okej, lite suspekt att han är försvunnen någon dag efter att Leif GW Persson nästintill pekade ut honom som mördare av sin blivande fru. Leif är så jäkla cool och är väldigt duktig på det han gör så jag tror på honom att han mördade sin egen fästmö av någon anledning. Att han sedan nu helt plötsligt försvunnit helt spårlöst ökar misstankarna ännu mer. Han skulle förhöras av polisen men blev helt plötsligt spårlöst försvunnen, kan det bero på att han skulle förhöras av polisen och att han vet om att Leif har rätt? Det skumma är när inslaget av Efterlyst visades på teven då han satt och höll ett foto och tryckte fram en liten tår tyckte jag att det kändes så himla fejkat. Om ens sambo precis försvinner spårlöst börjar man då tänka på döden och att han/hon är mördad? Nej, det är det sista man vill tänka på! Någonting stämmer inte helt enkelt precis som Leif har sagt. Varför har han försvunnit just nu..?
Vad tycker du? Tycker du att det känns lite suspekt..?

Inga kommentarer: