2009/11/27

Vad menar du nu "doktorn"?!

Okej... Nu till Dr.Phil avsnittet igår som gjorde mig upprörd och irriterad.

Det handlade om plastikoperationer. Det var två 17-åriga tjejer som båda ville ha en bröstförstoring. Den ena tjejen var tunn och smal och drog i nuläget en A-kupa men ville ha en B-kupa. Den andra tjejen var lite kraftigare och drog i nuläget en liten C-kupa men ville ha en E-kupa. De var båda missnöjda med sina bröst och ville som sagt förstora dem.

Dr.Phil pratade först med den lite kraftigare (inte tjock...) tjejen och sa att hon skulle ångra en bröstförstoring. Han sa att hennes vänner förmodligen skulle ändra deras syn på henne och tillslut kanske lämna henne pågrund av att hon isåfall skulle få stora bröst. Han sa även att hon var för ung och borde vänta tills hon blivit lite äldre. Människor skulle uppfatta henne som ytlig och plastig och bara se henne som en plastig tjej. Någonting som hon skulle ångra efteråt.

Den tunna och smala tjejen var det helt tvärtom för. Då stöttade Dr.Phil henne och sa att hon förmodligen skulle känna sig mer kvinnlig och få kläderna att passa bättre om hon genomförde en bröstförstoring. han tyckte synd om henne helt enkelt och ansåg att hon var psykologiskt stabil i sitt tänkande och rationell angående sina bröst.

Så vad väljer kära "doktorn" att göra? Jo, efter att ha övertygat den första tjejen om att bröstoperationer är fel och att hon är för ung och inte borde göra det går han istället och BETALAR den andra tjejens bröstoperation. Hmm, hur tänkte du där Phillan? Så det är okej att operera sin bröst om man vill ha en liten storlek men inte om man vill ha en större som en E-kupa? Alltså detta gör mig så himla förbannad. Bröstoperation och inlägg som inlägg. Plastik som plastik. Varför är det okej för den ena tjejen att få operera sina bröst om det är till en B-kupa, men inte för den andra tjejen som ville ha en E-kupa och sedan betala bröstoperationen också?! Detta går inte ihop och det skriker dubbelmoral och hyckleri! Förespråka att bröstförstoringar inte är okej MEN att det är okej om du "bara" ska en B-kupa och inte större bröst. Min hjärna kokar alltså!


Vad tycker du?
Tycker du att det ska vara acceptabelt beroende på vilken kupa personen vill ha?
Små bröst=OK, Stora bröst=BIG NONO?

Inga kommentarer: