2009/07/01

THE TYRA BANKS SHOW


Dagens avsnitt handlade om dieter.
Amanda: Hon anser att smala människor har högre status. Om man är smal kan man göra vad man vill. Amanda känner sig värdelös, ful, fet, äcklig, knubbig osv. Enligt henne beror allting på hennes vikt. Enligt henne har hon testat de flesta dieter som finns men alltid gett upp efter ungefär två veckor.
Lisa: Kände sig värdelös, ful och äcklig då hon bar storlek 52. Hon bantade ner sig 80 kilo lättare till storlek 32 och anser att hon är den lyckligaste personen i världen.
Jag orkar inte ens skriva ner vilka dieter som de ansåg vara bäst. Det var ingenting som jag inte har hört förutom. Det fanns någon diet om att byta maträtt var fjärde dag och att alltid äta fyra gånger om dagen. Precis som om jag inte har hört det förut? Undvika mättat fett och höga kolestrolhalter, oj den var ju ny...
Helt ärligt. Det sitter inte i fettet om du känner dig olycklig. Det sitter ALLTID djupare än så. Du kan droppa 20 kilo och ändå känna dig ful, värdelös och äcklig. Ta reda på varför du känner dig värdelös för att sedan kunna gå ner i vikt. Inte tvärtom. Då blir det två veckors perioder hela tiden och sedan byter du diet.
I grund och botten handlar det om hur mycket du äter, när du äter, vad du äter, om du gör av med mer än du tar in och varför du äter det du gör. Det där sista VARFÖR är enligt mig det viktigaste.

Inga kommentarer: